reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

judy38 ja tez chce taki zeby mi do metra i waskiego tramwaju wszedl, zeby sie latwo w miescie ptowadzil, zeby byl lekki bo drobna jestem i zeby sie szybko skladal i pasowal do bagaznika, zeby nie bylo latem dziecku za goraco, w jakims jasnym wesolym kolorze i najlepiej wykonany bez trujacych materialow bo w internecie wciaz o tym pisza :-/. Zastanawiam sie tez czy ma byc 3w1 czy lepiej kupic najpierw gondolke a potem sportowy... i czy potrzebny jest mi taki gdzie da sie umocowac fotelik samochodowy... oj bedzie ciezko :-)

reklama
Cześć, u mnie słabiutko dziś znów, co za pogoda.

Fiolka, może niebawem miną te męczarnie, ależ Cię wymęczy, bidulko.

Jo, w poprzedniej ciąży miałam podobnie, bez większych dolegliwości- jak mdłości, bóle, wymioty. Teraz mdłości, czasem wymioty, no i zmęczenie daje w kość, ale to ostatnie to raczej kwestia córeczki, która jest baaardzo wymagająca, dziś znów nieprzespana noc, chodzę na rzęsach, a mąż w pracy cały weekend :-(

Judy, ja też mam wszystko po córce zachowane, spakowane w pięknym stanie, więc zakup wyprawki teraz to pikuś- jakieś ciuszki, jeśli będzie chłopiec, poza tym zwykłe rzeczy- kosmetyki, małe pampersy i tyle ;-)
Ala dostanie na dniach nowe łóżko (już zamówiłam) i mały remoncik w pokoju, a łóżeczko po niej poczeka na nowego lokatora.

Gratuluję pierwszych udanych zakupów, dziewczyny!

Happy u mnie fotelik wchodził na wózek. Użyliśmy tej funkcji pare razy w centrum handlowym. Dało by radę i bez tego się obejść. Mój się składa łatwo ale to 3w1 i zajmuje sporo miejsca w bagażniku. W sedanie typu mondeo mysz się nie przeciśnie ;) kupiliśmy do Pl lekką i tanią spacerówkę bo jak jeździmy od jednej do drugiej rodzinki to potrzebne miejsce w bagażniku. Uwielbiam ten mały ale na zimę i mróz jest słaby. Kolka po większym śniegu nie pojadą. Do centrum na zakupy czy wiosna/ lato idealny. Na duńską zimę jednak ten 3w1.
Kulkaa u nas też zakup łóżeczka dla starszej i będzie ok tylko to już na nowym mieszkaniu bo ciągle szukamy.

Jo, niestety nie pomogę, my mamy bebetto pascal 3w1 i bardzo sobie chwalę, ale to wszystko zależy, czego się szuka, czyli jak ze wszystkim ;-)

Ja mam po synu wózek Jedo Fyn z gondolą Memo i bardzo sobie go chwalę choć ma też minusy. Przede wszystkim duża gondola była bardzo wygodna zimą (rodziłam we wrześniu więc cała zima była w gondolce). Teraz juz nie będzie to potrzebne, bo dziecko w grudniu skończy 6 mies i spokojnie będzie mogło przejść na spacerówkę. Fotelik można zamontować na ramie (korzystaliśmy z tego często, żeby gondoli nie wozić w samochodzie bo kupe miejsca zajmuje). Fotelik kupiliśmy Maxi Cosi, bo te dołączane do wózków uważam za fatalne i wątpliwej jakości. Pompowane kółka - dla dziecka wygoda, bo dobrze znosi nierówności, zimą po śniegu idzie jak czołg. Minusem jest ich waga i wielkość. No i właśnie to mi w tym wózku najmniej odpowiada - waga i wielkość stelaża po złożeniu. Po cesarce miałam problem z wyjściem na spacer bo kilka schodków trzeba było pokonać i weź tu dźwigaj. Wyczyn nie lada a windy brak. Na wakacje kupilismy lekką spacerówkę i korzystamy z niej do dziś. Na dodatek mam teraz swój malutki samochodzik, taki do miasta który bagażnik ma najmniejszy z możliwych. Szukam więc drugiego wózka, używanego, składanego jak parasolka z możliwością zamontowania gondoli. Bo niestety moje Jedo się nie zmieści. Znalazłam nawet parę ciekawych ofert na olx.pl ale chyba jeszcze za wcześnie żeby kupować. Póki co łóżeczko wystarczy ;)

Jo co ja bym dała za brak objawów ;)

Mamaka super okazja:)

Gabi o kolejne owocne zakupy:)

Happy jak tam relaks:p
Ja z własnego doświadczenia teraz chce kupić jakaś niedroga lekką gondole (używaliśmy zaledwie 6-7miesięcy) A następnie porządną spacerówkę i tu mamy model euro cart lira albo espiro magic super się nam sprawdzał i co ważne mają dobrą amortyzację nie to co większość spacerówek Więc w dobre dla mniejszego dziecka choć teraz będę chciała jak najdłużej w gondoli bo niezdrowe jest wkładanie małych dzieci do spacerowek.
Fotelik jakiejś dobrej firmy ale poszukam używanego bo można nieźle trafić . te do kompletów wózków są fatalne w testach.
My niestety kilka fajnych rzeczy sprzedaliśmy,syn tak nam dał w kość że długo nie myśleliśmy o drugim. aż nagle inna decyzja:)

Fiolka my tez mamy spacerówkę Espiro Magic i ogólnie jestem z niej zadowolona (fajnie wygląda, nie jest taka sztywna, dziecku wygodnie itp) ale jedna rzecz mnie wkurza - skrzypią kółka i nie bardzo da się je nasmarować. Też tak masz??
A na używane foteliki trzeba uważać, najlepiej kupić od znajomych bo można trafić na powypadkowy.

Ja miałam euro cart lira 4 podobny do espiro i był niemalże idealny nic nie skrzypi. Niedawno sprzedałam znajomej a dla mojego 3latka kupiłam bardziej zwykłą spacerówke coletto picolo i bardzo narzekamy zwłaszcza mąż . nie wyobrażam sobie wozić w tym 6m dziecko bo amortyzacja słabizna.

reklama
jo ja właśnie oglądałam wózki quinny są ładne szczególnie model moodd ale cena odsrtasza nawet za uzywane chyba zdecyduje się na tańszą wersje wózka. A moja córcia ma juz 6 lat i nic nie mam po niej jedynie tooszke ubranek do któych miałam sentyment a tak wszystko muszę kupić. Mam już upatrzone łóżeczko ale nie drewniane tylko tzw turystyczne z przewijakiem i dodatkami, mają fajne kolory i są praktyczne do małego mieszkanka. A co do imion też wymyślam i sobie zapisuje te które mi się spodobają , później będziemy wybierać z pośród nich.

Do góry