reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Fiolka nieźle. Mój szwagier z 13 maja, ja z 19 a ślub braliśmy 20, rocznicę zwiazku mamy 6 maja ;)
Niby te dwie ostatnie zimy były łaskawe ale też się strasznie cieszę, że to będzie wiosenne.

Ale tu cicho ;)
Wyczailam na olx wozek 3w1 Chicco skladany jak parasolka ktory zmiesci sie do mojego mikro bagażnika ;) za cale 199zl ! Jade dzis obejrzec. Jesli stan ok to biore :)

Wózek... wow... ja to jeszcze nie myślę o takich w ogóle. Mam po mojej Helce łóżeczko i nosidełko. Nic więcej nie zostawiłam, ale na bank nie czuję jeszcze, żeby kupować. Boję się za bardzo, żeby myśleć o zakupach Z reszta ja nadal leżę, więc mogę sobie pomarzyć o zakupach jakichkolwiek.

W piątek miałam wizytę i Maluszek roście pięknie, 4,5 cm, serce bije, dzidzia jest o 6 dni większa niż powinna, więc rozwija się pięknie :) następne usg to już nasze prenatalne 4 grudnia. Może po tym usg zacznę nieco bardziej myśleć o wyprawce.

edit: ale za to o imionach już myślimy - chłopiec będzie bez imienia :D a dziewczynka Hannah albo Anabel albo Josephine... albo pewnie jeszcze coś wpadnie do głowy. Raczej mój M tu kreatywny jest bardzo. Ja się upierałam przy imionach międzynarodowych, ale te 2 żeńskie bardzo mi się spodobały (Josephine nie będziemy raczej tłumaczyć na polski, chociaż kto tam wie moja rodzinę :) ) Dla dziewczynki jakoś tak łatwiej. Przy Heli też miałam imię dla dziewczynki, dla chłopca nic... Moim problemem też jest fakt, że jestem nauczycielką i wiele imion przynosi mi skojarzenia z konkretnymi osobami...
Widzę, że M szuka w angielskich. To chociaż takie, żebym mogła wymówić :D
Doczytałam, że tu też są dziewczyny w mieszanych związkach. Co u Was z imionami?

Ostatnia edycja:
Mry ja jestem w takim mieszanym zwiazku ;-). Moj maz juz wybral dziewczynka: Stella albo Isabell a chlopak Jonathan. Ja bym tez wolala miedzynarodowe. Isabell moze byc Iza wie jest Ok. Ale na razie nic mi nie wchodzi do glowy...

Ja za granicą ale z Polakiem :) szukamy takich imion żeby były i w Pl i Dk. Wolała bym Michała ale np Szymon to tu simon i brzmi podobnie więc mi by pasowało bardziej.

reklama
A moj narazie mowi do dzidzi Kubus, zna to imie z polskixh sokow ktore kiedys namietnie pilam:)), ogolnie jakos czesto zwracamy sie do dzidzi w formie meskiej, jakies takie przeczucie. A co do ostatecznego imienia to jeszcze decyzji nie ma, ale ma byc miedzynarodowe:)

Do góry