reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

I jak sie dziewczyny czujecie? Ja nadal dobrze co mnie niepokoi ;) no poza zmeczeniem i wzdeciami to nic mi nie jest. we czwartek mam wizyte u gina, odliczam godziny :D

reklama
mama_ka ja mam podobne mdłości (małe bo małe ale były )ustały teraz jedynie pobolewa mnie brzuch. Dzisiaj zrobiłam betę i wzrosła z 516 do 1306 wiec jest dobrze. Na nfz idę w piątek i tez się doczekać nie mogę a prywatnie dopiero za 2 tygodnie. Musze zrobić toxoplazmozę do tego czasu. Ja chcę nareszcie poznać w którym tygodniu jestem! I kiedy poród.

U mnie zero mdłości a w poprzedniej ciąży wymioty były do końca 5 miesiąca a zgaga całą ciąże. Teraz jedynie bolą mnie piersi i brzuch jak na miesiączkę. Skończyłam dopiero 5 tydzień to jeszcze może się rozkręci. Do lekarza pójdę za 2-3 tygodnie bo tu i tak jedyne co zrobią to test a to mogę zrobić sama. Kartę ciąży zakładają około 9 tygodnia bo wczesniej tak jakby ciąży nie było. A pierwsze usg w 12 tygodniu choć może znajdę prywatnie i zrobię po 7 tygodniu żeby sprawdzić czy serduszko bije itp.

judy dziwne zwyczaje mają w Anglii chyba podobnie. Z jednej strony to ok może i zrozumiałe ale dla matki która czeka i się martwi to ciężko tak czekać. Ja należę do tych niecierpliwych i ciężko mi się czeka od wizyty do wizyty. Dzisiaj zrobiłam betę i wynik wzrósł wiec się cieszę :) wszystko idzie w dobrą stronę :)

Tu bety nie zrobię. Usg prywatnie 250 pln ( bez badania). No nic trzeba czekać. W pierwszej ciąży jeździłam do lekarza do Pl. Teraz mam w domu małego szkraba i nigdzie nie pojadę od tak. Martwi mnie jedynie ten ból jak miesiączkowy. W pierwszej ciąży też tak miałam ale i przy poronieniu tak było. Więc sama nie wiem.

Witam Was dziewczyny. ;-) Ja nieśmiało...w sumie nie wiem czy dołączam,czy nie. Mam już 6-letnią córkę i w czerwcu tego roku urodziłam synka. Prawdopodobnie jednak znowu jestem w ciąży. Po porodzie,tuż po połogu (jakoś w 5 tygodniu) dostałam już okres, trwał ok 14-16 dni. Nie karmiłam piersią (miałam horror z córką za pierwszym razem ,a poza tym teraz i tak nie miałam praktycznie pokarmu) i moja położna powiedziała,że w takim wypadku okres może nadejść szybko . Następny był w sierpniu,ale kiedy się dokładnie zaczął,nie wiem.Trwał bardzo długo, bo ok 24-26 dni. Dodam,że zaczęlam brać tabletki antykoncepcyjne. Ale że zdarzyło mi się 2 dni pod rząd zapomnieć (przy 2 dzieci to nie takie trudne,no moja wina),zasugerowano mi,że mam odstawić i zacząć nowe opakowanie przy pierwszym dniu kolejnej @. Która nie nadeszła. Nie zachowaliśmy kontroli z mężem przez ten czas tylko RAZ. I zdaje się,że to wystarczyło. I teraz... nie wiem czy mam się cieszyć,czy płakać. 3 dzieci to dla mnie jakiś kosmos.. Aczkolwiek moja dwójka grzeczna bardzo, syn od 5 tyg przesypia noce. Z jednej strony chciałabym w sumie mieć trójeczkę,fajna gromadka, stać nas na to,jest ok. Z drugiej...panicznie się boję. Boję się testować. Boję się iść do ginki. Ale jak pomyślę,że może być trzeci fajny dzieciaczek,to...dwójkę mam,to z trójką nie dam rady? W gorszych czasach kobitki sobie radziły kiedyś,i to z 4-6 dzieci! Boję się też,że ta ciąża ,to za szybko po porodzie. No sama nie wiem. Mam mętlik w głowie. Dziewczyny,proszę o wsparcie,bo na babyboom zawsze spotykałam fantastyczne kobietki. :) I sorry za długiego posta.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

judy38 ja w Szwecji jedyne USG mam w 18 tygodniu. Tu nie ma ani bety ani prywatnego lekarza. Dlatego jade do Pl i w piatek ide do ginekologa i zrobie bete. Wkurza mnie to tutaj no ale co zrobic :)

karotka00 czyli nie robilas testu? Brak okresu? Zrob, bedziesz pewniejsza :) Ja chcialabym miec docelowo trojeczke. My kobiety jestesmy silne :)

A u mnie bol piersi i jajnikow. W piatek zobacze pecherzyk i bede spokojniejsza :)

Galaxia (ten nick kojarzy mi się tylko z japońską bajką-anime "Czarodziejka z księżyca") z jednej strony chciałąbym zrobić test,z drugiej naprawdę się boję.
Mieszkamy w Niemczech, chciałam męża poprosić o kupno testu,ale że wrócił po 22 do domu,to już nie ma gdzie,ewentualnie w dyżurnej aptece,a to bez sensu. Poczekam jeszcze najwyżej.
Ale to fakt - kobiety są silne i często nie zdają sobie z tego sprawy.

Galaxia (ten nick kojarzy mi się tylko z japońską bajką-anime "Czarodziejka z księżyca") z jednej strony chciałąbym zrobić test,z drugiej naprawdę się boję.
Mieszkamy w Niemczech, chciałam męża poprosić o kupno testu,ale że wrócił po 22 do domu,to już nie ma gdzie,ewentualnie w dyżurnej aptece,a to bez sensu. Poczekam jeszcze najwyżej.
Ale to fakt - kobiety są silne i często nie zdają sobie z tego sprawy.

Bo moj login wlasnie z tej bajki :) Mimo ieku uwielbiam do niej wracac (mam 29) :-)

Czyli czekamy na wynik testu. Bedzie dobrze :)

reklama
Galaxia "Sailor Moon" mi również towarzyszy do dzisiaj, a mam 27 lat. :-D:-D Kocham po prostu.
A jeśli chodzi o test... no chyba jutro się zbiorę i zrobię. Zobaczymy co pokaże.
No i ze swojej strony oczywiście gratuluję ciąży. ;-);-)

Do góry