reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Ale jak będziesz karmić piersią to wszystko zleci... :) (tego się trzymajmy)
słuchajcie moje koleżanka urodzila z 2 może 3 mies temu i z wagi 72 zleciala do 54 a brzuch ma prawie płaski. .. także ja liczę też na taki szybki powrót do figury.

Happy takie uroki ciąży, tylko nie mysl o żadnej diecie :-)

A jak u Was ze starszakami? Mój często ma takie momenty ze wskakuje na mnie albo czasami kładZie się koło mnie i wierzga nogami i kopie mnie w brzuch. Tłumaczenia nic nie dają :-/

A ja gdzieś słyszałam że nawet powinno się iść do dietetyka w ciąży żeby jak najlepiej zbilansowal nam dietę w ciąży żeby nam i maluszkowi niczego nie brakowało. .. ale ja nie chodziłam i nie idę, myślę że wystarczy zdrowy podejscie i też można się odpowiednio odżywiać.

Dziewczyny a bierzecie jakieś suplementy?? Witaminy??

Dzień dobry! :)

Jeśli o witaminy chodzi, to ja biorę Mama DHA Premium, bo dostarcza mi kwasu foliowego i jodu na moją nieszczęsną tarczycę ;-)

Galaxia, mam ten sam problem z małą, często fika, skacze, staram się jej tłumaczyć, ale niewiele to daje. Jestem uważna, próbuję przynajmniej i chyba więcej się nie da w tej kwestii.
Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom, a Ala jak usłyszała, o czym mowa, podbiegła i pokazała maluszkiem na mój brzuszek :laugh2:

Happy, a może wodę tak zatrzymujesz? albo taka Twoja natura i już ;-)
Ja staram się jeść sensownie, nawet 4-5 posiłków w mniejszych ilościach, bo na głodniaka lub z przejedzenia mam koszmarne mdłości, wymioty sporadycznie, słodycze- tak, ale w małych dawkach. Póki co- waga -1kg, ale ja zaznaczam, że zaczynam z małym nadbagażem ;-)

reklama
My wczoraj tez powiedzielismy o ciazy rodzicom meza. Tzn. tak nam wyszlo bo oni widza mnie regularnie i martwili sie, ze mam jakiegos upartego wirusa ;-). Rodzicom w Polsce opowiem wedlug planu w grudniu.

Do góry