reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Ale jak będziesz karmić piersią to wszystko zleci... :) (tego się trzymajmy)
słuchajcie moje koleżanka urodzila z 2 może 3 mies temu i z wagi 72 zleciala do 54 a brzuch ma prawie płaski. .. także ja liczę też na taki szybki powrót do figury.

Happy takie uroki ciąży, tylko nie mysl o żadnej diecie :-)

A jak u Was ze starszakami? Mój często ma takie momenty ze wskakuje na mnie albo czasami kładZie się koło mnie i wierzga nogami i kopie mnie w brzuch. Tłumaczenia nic nie dają :-/

A ja gdzieś słyszałam że nawet powinno się iść do dietetyka w ciąży żeby jak najlepiej zbilansowal nam dietę w ciąży żeby nam i maluszkowi niczego nie brakowało. .. ale ja nie chodziłam i nie idę, myślę że wystarczy zdrowy podejscie i też można się odpowiednio odżywiać.

Dziewczyny a bierzecie jakieś suplementy?? Witaminy??

Dzień dobry! :)

Jeśli o witaminy chodzi, to ja biorę Mama DHA Premium, bo dostarcza mi kwasu foliowego i jodu na moją nieszczęsną tarczycę ;-)

Galaxia, mam ten sam problem z małą, często fika, skacze, staram się jej tłumaczyć, ale niewiele to daje. Jestem uważna, próbuję przynajmniej i chyba więcej się nie da w tej kwestii.
Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom, a Ala jak usłyszała, o czym mowa, podbiegła i pokazała maluszkiem na mój brzuszek :laugh2:

Happy, a może wodę tak zatrzymujesz? albo taka Twoja natura i już ;-)
Ja staram się jeść sensownie, nawet 4-5 posiłków w mniejszych ilościach, bo na głodniaka lub z przejedzenia mam koszmarne mdłości, wymioty sporadycznie, słodycze- tak, ale w małych dawkach. Póki co- waga -1kg, ale ja zaznaczam, że zaczynam z małym nadbagażem ;-)

reklama
My wczoraj tez powiedzielismy o ciazy rodzicom meza. Tzn. tak nam wyszlo bo oni widza mnie regularnie i martwili sie, ze mam jakiegos upartego wirusa ;-). Rodzicom w Polsce opowiem wedlug planu w grudniu.

Do góry