Kosinka94
Moderator
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy ktoraś z was robi samobadanie szyjki macicy?
Mam wyniki męża... Kompletnie się nie znamy. Jakieś strzałki w dół są.biedna. Wiem, jak to jest. Tak czujesz w głowie, ze to "ten" cykl. Wszystko tak się ładnie składa... a tu kubeł wody na łeb.
Daj znać jak wyniki po waleniu konia
macie ciut ciut obniżone parametry związane z ruchem, ale to naprawdę minimalnie - po prostu plemniki mogłyby być odrobinkę (ale serio odrobinkę, ciuteńkę) mniej leniwe. Ale macie tak piękną koncentrację plemnikow, że aż tylko wydrukować, w ramkę oprawić i na ścianie powiesić. Mąż przyjmuje jakieś preparaty?Mam wyniki męża... Kompletnie się nie znamy. Jakieś strzałki w dół są. Zobacz załącznik 1537855Zobacz załącznik 1537856
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź . W związku z tym, że się kompletnie nie znamy trochę się zmartwilismy tymi strzałkami ale rozumiem że nie potrzebnie?macie ciut ciut obniżone parametry związane z ruchem, ale to naprawdę minimalnie - po prostu plemniki mogłyby być odrobinkę (ale serio odrobinkę, ciuteńkę) mniej leniwe. Ale macie tak piękną koncentrację plemnikow, że aż tylko wydrukować, w ramkę oprawić i na ścianie powiesić. Mąż przyjmuje jakieś preparaty?
na pewno nie ma się czym martwić, bo patrzy się na wyniki całościowo. Dla ulatwienia obliczen: ktoś może mieć 10mln/ml koncentrację i 70% plemnikow o ruchu postępowym. Czyli ma 7mln/ml plemnikow o ruchu postępowym. U was jest niemal 100mln/ml i 28%, co oznacza, że macie 28mln/ml plemnikow o ruchu postępowym. Czyli mimo, że macie % lekko poniżej normy, to i tak ilościowo macie ich ogromDziękuję Ci bardzo za odpowiedź . W związku z tym, że się kompletnie nie znamy trochę się zmartwilismy tymi strzałkami ale rozumiem że nie potrzebnie?
Mąż nic nie bierze.
Bardzo bardzo dziękuję za interpretację. To już teraz nie wiadomo czemu nam się nie udaje... Ja mam podobno wszystkie wyniki idealne.na pewno nie ma się czym martwić, bo patrzy się na wyniki całościowo. Dla ulatwienia obliczen: ktoś może mieć 10mln/ml koncentrację i 70% plemnikow o ruchu postępowym. Czyli ma 0,7mln/ml plemnikow o ruchu postępowym. U was jest niemal 100mln/ml i 28%, co oznacza, że macie 28mln/ml plemnikow o ruchu postępowym. Czyli mimo, że macie % lekko poniżej normy, to i tak ilościowo macie ich ogrom
Może lekarz zleci Wam jeszcze inne badania, które pomogą ustalić przyczynę. Poza tym w 17% przypadków (wg statystyk) pary nie znajdą przyczyny problemów.Bardzo bardzo dziękuję za interpretację. To już teraz nie wiadomo czemu nam się nie udaje... Ja mam podobno wszystkie wyniki idealne.
a jesteście pod opieką jakiejś kliniki niepłodności?Bardzo bardzo dziękuję za interpretację. To już teraz nie wiadomo czemu nam się nie udaje... Ja mam podobno wszystkie wyniki idealne.