reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Zgadzam się we wszystkim poza jednym. Nie kazdy lekarz jest zły, tak samo jak ksiądz prawnik i nauczyciel. Są ludzie wykonujący swoje zawody z prawdziwego powołania. I pamiętajmy, same bez wytycznych lekarza nic nie zrobimy, jak kaze czekać i monitorować to tak zrobimy, same leku sobie nie przepiszemy, żeby poronic, za nim lekarz w 100% i to nie jeden tylko 2 musi zbadać i potwierdzić cp i dopiero podejmują działanie. Także badać, monitorować stan i wyniki i trzymać rękę na pulsie. Zresztą rozmawiałysmy z @997tennumertoklopoty i też podpowiadam, by skonsultowała sytuację z drugim niezależnym lekarzem. Będzie miała 2 opinie i może łatwiej będzie postanowić co zrobic.

Mi cp prowadzil jeden lekarz, lekarz który mnie zna, któremu ufam i który przy becie 12 już wiedzial z czym sie mierzymy.
Nigdzie nie powiedziałam, ze każdy jest zły. Liczę, że każda z nas znajdzie wybitnego lekarza. Nie liczyłabym jednak na to chodząc do losowych lekarzy kiedy po prostu nie mamy innego wyboru.
A i leku sobie same nie przepiszemy, ba leki poronne w cp są surowo zabronione, a terapia farmakologiczna jest jedna i ściśle kontrolowana.
Natomiast leczenia zawsz możemy odmówić, zawsze możemy oczekiwać od lekarza informacji o leczeniu na piśmie, zawsze możemy powiedzieć SPRAWDZAM.
I jak mówię, wytyczne są oficjalnie dostępne, każda z nas może je przeczytać i się na nie powołać. Mimo to dalej jak pisałam dziewczyny dostają luteinę przy absolutnych wskazaniach ptgip do diagnostyki cp

Hejka, jestem tu nowa zupełnie, ale stalkuje Was od paru dni 😅 Pisałyście o tych testach strumieniowych z DOZ , a że miałam w domu takie to zrobiłam pierwszy 3dpo 🙈 a drugi dziś 5 dpo 🤪 jak bym nie kupiła to bym nie robiła, a tak to człowiek głupi łudzi sie że a nóż... i teraz patrzcie co sie wydarzyło. Ten w obudowie jest z dziś z 1,5h temu robiony a ten bez obudowy sprzed 2 dni. Oba Doz strumieniowe tylko dla lepszego widoku wyjmuje je☺️ Zobacz załącznik 1533283
Testy sa biale. 5dpo nie ma nawet prawa nic tam być. A jesli jest to fanryczna.
Jesli nas stalkujesz to wystalkuj też pierwsza stronę :) i regulamin.
I nie jest to jad. Po prostu sa tu jakieś zasady i prosilabym sie ich trzymać.

Hejka, jestem tu nowa zupełnie, ale stalkuje Was od paru dni 😅 Pisałyście o tych testach strumieniowych z DOZ , a że miałam w domu takie to zrobiłam pierwszy 3dpo 🙈 a drugi dziś 5 dpo 🤪 jak bym nie kupiła to bym nie robiła, a tak to człowiek głupi łudzi sie że a nóż... i teraz patrzcie co sie wydarzyło. Ten w obudowie jest z dziś z 1,5h temu robiony a ten bez obudowy sprzed 2 dni. Oba Doz strumieniowe tylko dla lepszego widoku wyjmuje je☺️ Zobacz załącznik 1533283
Ale co my mamy tu oceniać? Albo widzisz kreskę albo nie🤷 my dojrzymy ją lepiej?

reklama
Zgadzam się we wszystkim poza jednym. Nie kazdy lekarz jest zły, tak samo jak ksiądz prawnik i nauczyciel. Są ludzie wykonujący swoje zawody z prawdziwego powołania. I pamiętajmy, same bez wytycznych lekarza nic nie zrobimy, jak kaze czekać i monitorować to tak zrobimy, same leku sobie nie przepiszemy, żeby poronic, za nim lekarz w 100% i to nie jeden tylko 2 musi zbadać i potwierdzić cp i dopiero podejmują działanie. Także badać, monitorować stan i wyniki i trzymać rękę na pulsie. Zresztą rozmawiałysmy z @997tennumertoklopoty i też podpowiadam, by skonsultowała sytuację z drugim niezależnym lekarzem. Będzie miała 2 opinie i może łatwiej będzie postanowić co zrobic.

No to ja wsadzę kij w mrowisko i kończę temat. Dla mnie lekarzem, który mając takie wyniki, taką wiedzę o pacjentce jak my - proponuje suplementacje progesteronu nie jest dobrym lekarzem. Ja bym uciekła. Szczególnie nie mając dzieci i mając wizję usunięcia jajowodu, albo nawet po prostu śmierci. I nie, nie robi na mnie wrażenia to że po in vitro można mieć też CP

Dla porównania mój progesteron przy becie 1.4 był lekko ponad 8. Dwa dni później przy becie nie całe 30 już był ponad 18

Do góry