reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
koszmar… a w temacie chrzczenia dzieci to ja np nie rozumiem jak ludzie niewierzący i niechodzący do kościoła chrzczą swoje dzieci ‚bo babcia chciała’ … nosz kurna, jak ktoś wierzy i praktykuje to luz, ale robić to bo ktoś Ci to narzuca to już jakaś ostra pomyłka…
Ja chrzczę, komunia i bierzmowanie też będzie w komplecie. Później dzieci, niech same o sobie decydują. Ja wierzę w Boga, modlę się, ale nie potrzebuje do tego księży ani budynków, spowiedzi ani komunii poza tymi właśnie ważnymi dniami. Kumam, że ktoś mowi wszystko albo nic, ale ja tak sobie ulozyłam, że wiara w Boga i wiara w dobro, nie potrzebuje proroków w ludziach czy budynków, bo tylko tam jest Bóg i tego uczę swoje dzieci.

Ja chrzczę, komunia i bierzmowanie też będzie w komplecie. Później dzieci, niech same o sobie decydują. Ja wierzę w Boga, modlę się, ale nie potrzebuje do tego księży ani budynków, spowiedzi ani komunii poza tymi właśnie ważnymi dniami. Kumam, że ktoś mowi wszystko albo nic, ale ja tak sobie ulozyłam, że wiara w Boga i wiara w dobro, nie potrzebuje proroków w ludziach czy budynków, bo tylko tam jest Bóg i tego uczę swoje dzieci.
dobry temat na 666 strone xd 😈 w Twoim wypadku nie ma niekonsekwencji, bo Ty wierzysz, modlisz sie i dla Ciebie pewnie ten sakrament ma jakies znaczenie, a ja mowie o ludziach, ktorzy sa totalnie przeciwko kosciolowi a chrzcza dzieci ‚dla babci’ albo ‚bo bedzie wykluczone przez rowiesnikow bo nie bedzie na religie chodzic w przyszlosci’, no to jakas totalna bzdura jest, taki istotny temat w zyciu czlowieka a decyzje podejmowane totalnie bezmyslnie

dobry temat na 666 strone xd 😈 w Twoim wypadku nie ma niekonsekwencji, bo Ty wierzysz, modlisz sie i dla Ciebie pewnie ten sakrament ma jakies znaczenie, a ja mowie o ludziach, ktorzy sa totalnie przeciwko kosciolowi a chrzcza dzieci ‚dla babci’ albo ‚bo bedzie wykluczone przez rowiesnikow bo nie bedzie na religie chodzic w przyszlosci’, no to jakas totalna bzdura jest, taki istotny temat w zyciu czlowieka a decyzje podejmowane totalnie bezmyslnie
Oki to ja mam identyczne zdanie jak Ty - noe rozumiem po, co im to.

Albo ślub kościelny gdy się nie wierzy 🤦

reklama
To jest już chyba tradycja, a nie wiara. Śmieszą mnie też panieńskie po ślubach cywilnych, tak jakby on nic nie znaczył 🤷 byłam w tym roku na cywilnym i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona przysięgą małżeńską, bo nie jest byle jaka. Słowa jej mnie bardzo ujęły i dziwnie się że ktoś może nie brać takiego śluby na poważnie.

Do góry