reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Dziewczyny, niszczycie mnie tym pudełeczkiem na chusteczki. Czy to jakiś must have? No, czuję się jak totalny abnegat, bo u mnie to zwykle takie w misie koala albo sowy, co tam akurat na półce w sklepie jest, bez ekstra obudowy 😂
Ale u mnie tez takie stoja od lat, a teraz mi sie zamarzylo :D

reklama
Jest to mój trzeci okres po laparo i zauważyłam, że pierwsze 3 dni mam żywą krew na podpasce i dużo, od 4 do 6 dc lekkie brudzenie. Wcześniej przed laparo miałam brunatną krew że skrzepami, mniej intensywnie tak 1-4dc, 5-6 brudzenie.
Zastanawia mnie to, czy to dobry objaw czy "jakość" krwawienia i oczyszczania ma znaczenie i o czymś znaczy/alarmuje 😅
A Wy jak "krwawicie"?
generalnie skąpe krwawienie może się wiązać z cienkim endometrium, ale chyba sposób krwawienia nie ma większego znaczenia 🤔 no chyba, że jest się po cc, to wtedy w przypadku dziwnych zdarzeń okolookresowych warto sprawdzić, czy ich powodem nie jest nisza

Ja mam żywa krew przez 2 dni, od jakiegoś czasu bez skrzepów (ale może to kwestia acardu? 🤔), a w 3dc plamienie, czasami jeszcze jakieś lekkie w 4dc

generalnie skąpe krwawienie może się wiązać z cienkim endometrium, ale chyba sposób krwawienia nie ma większego znaczenia 🤔 no chyba, że jest się po cc, to wtedy w przypadku dziwnych zdarzeń okolookresowych warto sprawdzić, czy ich powodem nie jest nisza

Ja mam żywa krew przez 2 dni, od jakiegoś czasu bez skrzepów (ale może to kwestia acardu? 🤔), a w 3dc plamienie, czasami jeszcze jakieś lekkie w 4dc
Wlasnie mam wrażenie, że mój okres po laparo jest bardziej rozrzedzony. Właśnie jakbym brała acard😁 uważam to za plus, bo łatwiej i szybciej się oczyszczam.
Narazie nie mogę się nadziwić, że mam inną jakość okresu. Zapytam też o to swoją gin, czy usunięcie zrostów mogło mieć na to wpływ

reklama
Do góry