reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Jak tam dziewczyny Wasze testy dziś po wczorajszych ? Czekam nacieszyć oczy.✊✊
U mnie jeszcze max 2 dni i powinien być pik - idealnie. Bo moj chłop dziś świętuje z chłopami zakończenie kursu i wróci bardzo późno i nie w stanie do amorów😁😆🤣😂

Załączniki

• 20230622_065405.jpg
    20230622_065405.jpg
    639,2 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
reklama
objawami niestety nie ma co się sugerować, często wczesne objawy ciąży oraz zbliżającej się miesiączki są identyczne, do tego mózg płata nam figle. Nawet z tym wgryzaniem się, no bo zobacz; blastocysta ma 0,1-0,4mm - jak miałybyśmy poczuć coś tak małego? :)
No właśnie wiem ze tak jest... Mózg płata mi figle. W piersza ciążę 5 lat temu zaszłam Szybciutko i wierze, że teraz też tak będzie i się doszukuje, a znając życie nie będzie tak prosto.. Tym bardziej że niedawno wyszłam z depresji która zaczęła się od poporodowej, a podobno to utrudnia zajście w ciążę
Ehh poczekamy zobaczymy 😊

Hello :)) przepraszam że Wam się tutaj wtryniam z wrześniowych mamusiek ale wygrałam w konkursie bezpłatne badanie nasienia w klinice Bocian (mój stary nie chce skorzystać). Jeśli któraś z Was a raczej z Waszych Panów chciałby skorzystać potrzebuje na priv do podania imię nazwisko i nr tel aby Pani z rejestracji mogła umówić się na badanie do dowolnej kliniki :) na priv wyśle też zrzut dotyczący konkursu żeby nie było, że chce wyciągnąć od kogoś dane :D pozdrowionka i życzę każdej z Was grubych dwóch krech na testach !!:))

Cześć dziewczyny 🙈
Prawie całe życie ze mnie uszło, kiedy czekałam aż w końcu się ta kreska wybarwi 😂
A na drugim zdjęciu wrzucam pinka z wczoraj, ale jak na razie wychodzi jeszcze słabo. 🤷🏼‍♀️

Załączniki

• IMG_6313.jpeg
    IMG_6313.jpeg
    571,8 KB · Wyświetleń: 169
  • IMG_6314.jpeg
    IMG_6314.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 173
Dziewczyny z doświadczeniem chcę was prosić o radę co robić/sprawdzać/badać dalej. Ja mam za sobą USG, które 2x potwierdziło że owu była, badania hormonalne w 3 dniu cyklu, jakieś podstawowe typu morfologia, glukoza na czczo - wszystko w normie. W następnym tyg mam drożność. Facet - 1 badanie nasienia (nie było prawidłowe), fragmentacje chromatyny (w normie), posiew nasienia bakterie i grzyby (czysto), USG jąder i badania hormonalne też prawidłowe. W następnym tyg powtarzamy badanie nasienia - wiadomo ten wynik będzie bardzo ważny. Co powinniśmy badać dalej? Załóżmy że drożność będzie ok, a nasienie lepsze, ale bez szału. To wtedy czekać? Stymulacja cyklu u mnie? Inseminacja?
Ja bym poczkała na drożność bo to jest kluczowe. Ona da Ci odpowiedź tak naprawdę co dalej robić. Jeśli będą drożne to próbowałabym 3 miechy naturalnie, później stymulacja. Jeśli chcesz to możesz zaraz po droznośi zacząć stymulację. Dopiero później inseminacja, a przy inseminacji robi się posiewy, Chlamydie, Urea i inne... Ale obstawiam, że Nie będzie Ci to potrzebne, bo szybko zajdziesz ;)

Cześć dziewczyny 🙈
Prawie całe życie ze mnie uszło, kiedy czekałam aż w końcu się ta kreska wybarwi 😂
A na drugim zdjęciu wrzucam pinka z wczoraj, ale jak na razie wychodzi jeszcze słabo. 🤷🏼‍♀️
No i pięknie. Czekamy kiedy ruszysz dupsko na ta betę, bo ileż można czekać. DO soboty daleko. Zdążyłabyś przyrost zrobić 🤣🤣🤣🤣

reklama
Do góry