reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Jak tam dziewczyny Wasze testy dziś po wczorajszych ? Czekam nacieszyć oczy.✊✊
U mnie jeszcze max 2 dni i powinien być pik - idealnie. Bo moj chłop dziś świętuje z chłopami zakończenie kursu i wróci bardzo późno i nie w stanie do amorów😁😆🤣😂

Załączniki

• 20230622_065405.jpg
    20230622_065405.jpg
    639,2 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama
objawami niestety nie ma co się sugerować, często wczesne objawy ciąży oraz zbliżającej się miesiączki są identyczne, do tego mózg płata nam figle. Nawet z tym wgryzaniem się, no bo zobacz; blastocysta ma 0,1-0,4mm - jak miałybyśmy poczuć coś tak małego? :)
No właśnie wiem ze tak jest... Mózg płata mi figle. W piersza ciążę 5 lat temu zaszłam Szybciutko i wierze, że teraz też tak będzie i się doszukuje, a znając życie nie będzie tak prosto.. Tym bardziej że niedawno wyszłam z depresji która zaczęła się od poporodowej, a podobno to utrudnia zajście w ciążę
Ehh poczekamy zobaczymy 😊

Hello :)) przepraszam że Wam się tutaj wtryniam z wrześniowych mamusiek ale wygrałam w konkursie bezpłatne badanie nasienia w klinice Bocian (mój stary nie chce skorzystać). Jeśli któraś z Was a raczej z Waszych Panów chciałby skorzystać potrzebuje na priv do podania imię nazwisko i nr tel aby Pani z rejestracji mogła umówić się na badanie do dowolnej kliniki :) na priv wyśle też zrzut dotyczący konkursu żeby nie było, że chce wyciągnąć od kogoś dane :D pozdrowionka i życzę każdej z Was grubych dwóch krech na testach !!:))

Cześć dziewczyny 🙈
Prawie całe życie ze mnie uszło, kiedy czekałam aż w końcu się ta kreska wybarwi 😂
A na drugim zdjęciu wrzucam pinka z wczoraj, ale jak na razie wychodzi jeszcze słabo. 🤷🏼‍♀️

Załączniki

• IMG_6313.jpeg
    IMG_6313.jpeg
    571,8 KB · Wyświetleń: 174
  • IMG_6314.jpeg
    IMG_6314.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 176
Dziewczyny z doświadczeniem chcę was prosić o radę co robić/sprawdzać/badać dalej. Ja mam za sobą USG, które 2x potwierdziło że owu była, badania hormonalne w 3 dniu cyklu, jakieś podstawowe typu morfologia, glukoza na czczo - wszystko w normie. W następnym tyg mam drożność. Facet - 1 badanie nasienia (nie było prawidłowe), fragmentacje chromatyny (w normie), posiew nasienia bakterie i grzyby (czysto), USG jąder i badania hormonalne też prawidłowe. W następnym tyg powtarzamy badanie nasienia - wiadomo ten wynik będzie bardzo ważny. Co powinniśmy badać dalej? Załóżmy że drożność będzie ok, a nasienie lepsze, ale bez szału. To wtedy czekać? Stymulacja cyklu u mnie? Inseminacja?
Ja bym poczkała na drożność bo to jest kluczowe. Ona da Ci odpowiedź tak naprawdę co dalej robić. Jeśli będą drożne to próbowałabym 3 miechy naturalnie, później stymulacja. Jeśli chcesz to możesz zaraz po droznośi zacząć stymulację. Dopiero później inseminacja, a przy inseminacji robi się posiewy, Chlamydie, Urea i inne... Ale obstawiam, że Nie będzie Ci to potrzebne, bo szybko zajdziesz ;)

Cześć dziewczyny 🙈
Prawie całe życie ze mnie uszło, kiedy czekałam aż w końcu się ta kreska wybarwi 😂
A na drugim zdjęciu wrzucam pinka z wczoraj, ale jak na razie wychodzi jeszcze słabo. 🤷🏼‍♀️
No i pięknie. Czekamy kiedy ruszysz dupsko na ta betę, bo ileż można czekać. DO soboty daleko. Zdążyłabyś przyrost zrobić 🤣🤣🤣🤣

reklama
Do góry