Moonstone
Moderator
Przepraszam, ze się wtrącę, ale jako ze nie jestem „aktualna ciężarna” i być może niedługo wrócę na kreski to sobie pozwolę. Moim zdaniem nie masz racji, ze dziewczyny nie były empatyczne. Były i to bardzo, jakby się nie przejęły i miały w dupie, to by tak nie zareagowały.Bo Ty w tym momencie nie doswiadczałaś grozy, że może będzie druga ciąża pozamaciczna, a może nie będzie. Tobie nic nie groziło w tym momencie i nie doświadczałaś miliona skrajnych emocji. Moze, nie to, ze twoje uczucia nie były wazne, ale w takiej sytuacji czlowiek jest w stanie myslec tylko i wyłącznie o własnym ja - ktore sie sypie. Pamietacie jak czesto mowimy o tym, ze czasami nie chcemy rad ani pocieszenia , tylko ramienia, na ktorym mozna przylozyc glowe i przemyslec to wszystko.
Trochę mam wrażenie, ze masz żal o to, ze w styczniu rok temu zareagowalysmy tak a nie inaczej i nie jesteś obiektywna. Ale wtedy tez martwiłyśmy się o ciebie i nie chcialysmy, żeby ci się coś stało.
Troska to serio nie zawsze głaskanie po głowie. To czasami podpowiedzenie, gdzie można uzyskać pomoc. A poza tym serio oczekujesz głaskania po głowie kogoś kto wprost mówi, ze będzie palil papierosy w ciąży?