U
użytkownik 213578
Gość
to też brałam, wszystko w miarę regularne tyle że bez owulacjiproponuje łykać dodatkowo inozytol, mi bardzo pomógł i trochę uregulował cykle a miałam meega długie. Teraz biorę ovarin 2x dziennie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to też brałam, wszystko w miarę regularne tyle że bez owulacjiproponuje łykać dodatkowo inozytol, mi bardzo pomógł i trochę uregulował cykle a miałam meega długie. Teraz biorę ovarin 2x dziennie.
u mnie też brak owu, dlatego mam cykle stymulowaneto też brałam, wszystko w miarę regularne tyle że bez owulacji![]()
kurde, przykro mi, że zostałaś tak niesprawiedliwie potraktowana. Oni nie wiedzą, że to wpływa na motywację i tak się traci dobrych ludzi? A myślisz teraz o zmianie pracy?Ja dziś z dużym bólem dupy zawodowym, bo dostałam najmniejszą nagrodę z zespołu + kończy mi się umowa w czerwcu i kiero nie znalazła czasu dla mnie na rozmowę, chociaż 3 razy prosiłam, więc nie miałam jak wnioskować o podwyżkę i awans. Nagrody oczywiście zostały przyznane po kategorii "kogo bardziej lubię".
I takie mam przemyślania staraczkowo-zawodowe i mini apel do staraczek, które zastanawiają się, czy coś zmieniać w ścieżce zawodowej, bo starania i ciąża: ZMIENIAĆ! Ja żałuję bardzo, że kilka lat zmarnowałam na to, że "za chwilę będę w ciąży". Jestem teraz o te 2-3 lata do tyłu.
Mojemu tez się zdarza rzadko "popełnić taki błąd" więc zamieniam się w żonę z koszmarnego snu i nagle robi to, o co proszęMnie najbardziej uruchamia, jak mu przypominam kolejny raz, a on mi rzuca tekstem "a to ty tego nie możesz zrobić?' .![]()
To samo. Zaczynam zawsze od tego, że może się cieszyć, że ma wodę, gaz i prąd, bo nawet nie wie jak się rachunki płaci.mój tak samo, dokładnie to samo mówi!!!! wtedy się uruchamiam i zaczynam mu wymieniać 100 innych rzeczy które ja robię na codzień
no ja też miałam dwie.u mnie też brak owu, dlatego mam cykle stymulowane![]()
tak, drożność miałam robiona po półtorej roku starań, oba drożne, mówili że 3 cykle kluczowe, niestety nie u mnie. Przez kolejny rok ciąży nie było. W końcu jakimś cudem zobaczyłam dwie kreseczki ale poroniłam w 6tygidniu. Po tym w końcu znalazłam mojego lekarza anioła, który na pierwszej wizycie bez badań powiedział że mam IO, więc stwierdziłam że następny głupio mądry i diagnoza bez badań. No ale zrobiłam ta krzywa insulinowa i się okazało że miał rację... Przez 2,5 roku nikt mi nawet nie zlecił tego, a ja byłam zielona w temacie. Od razu dostałam metę, inozytol i dieta niski IG. I tak co cykl mimo że oczywiście załamka bo kresek dalej nie ma (pierwsza wizyta w lutym i powiedział że do końca września zajdę w ciążę, oczywiście wzięłam to na chłodno bo skąd może wiedziec). Ale konsekwentnie dieta i leki, spadło 10kg i zaczęły mi się normować cykle powoli. W końcu włączyliśmy stymulację i dwa cykle mimo że Endo ładne, pęcherzyki pękały to ciąży nie było. Aż w końcu we wrześniu powiedziałam sobie że teraz zachodze w ciążę choćby nie wiem cono ja też miałam dwie.
A robiłaś drożność jajowodów?
pomyślę o tym po drożności i jeszcze paru stymulacjach, bo 2 to myślę nie jakoś mega dużotak, drożność miałam robiona po półtorej roku starań, oba drożne, mówili że 3 cykle kluczowe, niestety nie u mnie. Przez kolejny rok ciąży nie było. W końcu jakimś cudem zobaczyłam dwie kreseczki ale poroniłam w 6tygidniu. Po tym w końcu znalazłam mojego lekarza anioła, który na pierwszej wizycie bez badań powiedział że mam IO, więc stwierdziłam że następny głupio mądry i diagnoza bez badań. No ale zrobiłam ta krzywa insulinowa i się okazało że miał rację... Przez 2,5 roku nikt mi nawet nie zlecił tego, a ja byłam zielona w temacie. Od razu dostałam metę, inozytol i dieta niski IG. I tak co cykl mimo że oczywiście załamka bo kresek dalej nie ma (pierwsza wizyta w lutym i powiedział że do końca września zajdę w ciążę, oczywiście wzięłam to na chłodno bo skąd może wiedziec). Ale konsekwentnie dieta i leki, spadło 10kg i zaczęły mi się normować cykle powoli. W końcu włączyliśmy stymulację i dwa cykle mimo że Endo ładne, pęcherzyki pękały to ciąży nie było. Aż w końcu we wrześniu powiedziałam sobie że teraz zachodze w ciążę choćby nie wiem coi 30 września miałam owu a 15pazdziernika dwie piękne kreski na teście
może faktycznie powtórz krzywa i może trzeba zwiększyć dawkę mety?
Ja się w takich sytuacjach sama zabieram za takie rzeczyna pewno dzisiaj to mój stary dostanie po głowie, bo od 2 miesięcy proszę się żeby założył moskitiery w oknach i do teraz nie maa mnie chce chooj trafić jak chociaż jedna mucha mi lata po domu, dosłownie będę latać za nią z pantoflem dopóki się jej nie pozbędę
ale oczywiście u niego czas realizacji to 2 lata liczone w dniach roboczych![]()