reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Ja dziś z dużym bólem dupy zawodowym, bo dostałam najmniejszą nagrodę z zespołu + kończy mi się umowa w czerwcu i kiero nie znalazła czasu dla mnie na rozmowę, chociaż 3 razy prosiłam, więc nie miałam jak wnioskować o podwyżkę i awans. Nagrody oczywiście zostały przyznane po kategorii "kogo bardziej lubię".

I takie mam przemyślania staraczkowo-zawodowe i mini apel do staraczek, które zastanawiają się, czy coś zmieniać w ścieżce zawodowej, bo starania i ciąża: ZMIENIAĆ! Ja żałuję bardzo, że kilka lat zmarnowałam na to, że "za chwilę będę w ciąży". Jestem teraz o te 2-3 lata do tyłu.

Mnie najbardziej uruchamia, jak mu przypominam kolejny raz, a on mi rzuca tekstem "a to ty tego nie możesz zrobić?' . 🤬
Mój ma ulubiony żart na to:

"Jak powiedziałem, że coś zrobię to zrobię i nie musisz mi co pół roku przypominać" :) Przez lata obowiązki domowe były naszym głównym konfliktem, ale już upracowaliśmy system po krwawych bitwach (raz w awanturze wylałam na męża cały jogurt i później się popłakałam się, że chciałam ten jogurt zjeść - oczywiście w trakcie PMS).

Mój ma ulubiony żart na to:

"Jak powiedziałem, że coś zrobię to zrobię i nie musisz mi co pół roku przypominać" :) Przez lata obowiązki domowe były naszym głównym konfliktem, ale już upracowaliśmy system po krwawych bitwach (raz w awanturze wylałam na męża cały jogurt i później się popłakałam się, że chciałam ten jogurt zjeść - oczywiście w trakcie PMS).
u nas była 'wojna' o obowiązki domowe, ale na odwrót 😂 bo nie mogłam wyprać jego rzeczy, bo on musi mieć w konkretny sposób, a ja to raczej wszystko prałam jak leci, tylko gacie, ręczniki i pościel inaczej :D i on dużo rzeczy robi inaczej i nie może zdzierżyć, np musi mieć poskładane ubraniatak jak on chce. No to stwierdziałm, ze mam to w dupie i tak jak już wiecie - prania jednym palcem nie dotykam :D

reklama
Do góry