reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

u mnie też PCOS i IO i też problemy z owulacjami. Więc zaczęłam brać metmorfine i dopiero jak weszłam na dużą dawkę to zaczęło się wszystko ładnie naprawiać, do tego dieta z niskim IG i w końcu po 9 msc od początku leczenia metmorfina udało się zajść w ciążę. Dużą dawkę bierzesz? Nie wiem czy to dobre życzenie ale życzę żeby się okazało że jajowód jest lekko przytkany i to były efekty niepowodzeń i po drożności szybko uda się zajść w ciaze ☺️
Ja 1500 na noc, tylko ja biorę XR
Może właśnie drożność coś pokaże :D

reklama
Ja ogolnie mam PCOS, IO i niedoczynność tarczycy, wszystko w ostatnich latach udało się w miarę opanować. Nie jest idealnie ale jest ok. Owulacje jednak nie wróciły mimo uregulowania cykli.
Za to po najniższej dawce Aromka są dwa pęcherzyki po zastrzyku pękają więc w tym widzę nadzieję.
Co do badań hormonalnych też wszystko jest ok oprócz DHEA-SO4 i testosteronu ale przy tych schorzeniach podobno często jest podwyższony.
Biorę też Gluckophage, euthyrox, suplementy diety.
Miałam też robiony Test hamowania deksametazonem i wyszło ok + badany 17OHprogesteron więc też było dobrze.
Myślę, że głównym winowajcą jest brak owulacji, ale zanim zacznę dalsze stymulacje, wolę zbadać drożność, bo może to też przyczyna. A dalsza diagnostyka myślę, że narazie nie, może za kilka stymulacji jak się nie uda.
A staramy się od kwietnia poprzedniego roku. Ale przez rok naturalnie.
A robiłaś krzywą insulinową po jakimś czasie brania glucophage (2-3 miechy)? Bo może dawka za mala czy coś... mi wcześniej insulina blokowała owu.

reklama
Do góry