reklama
U
użytkownik 213578
Gość
Ja ogolnie mam PCOS, IO i niedoczynność tarczycy, wszystko w ostatnich latach udało się w miarę opanować. Nie jest idealnie ale jest ok. Owulacje jednak nie wróciły mimo uregulowania cykli.wiadomo że każdy zrobi jak uważa, bo to Twój komfort psychiczny jest ważny a nie nasza opinia. Myślę że powinnaś zadać sobie pytanie czy jesteś w stanie poświęcić jeszcze dwa cykle po drożności i spróbowac że stymulacja czy jednak od razu zacząć głębsza diagnostykę. Nie wiem jak długo się staracie, ale jeżeli problemem jest brak owulacji to może po drożności akurat wystarczy stymulacja. A bierzesz jakieś dodatkowe leki? może PCOS albo IO? Mogę się mylić oczywiście. Jeżeli masz jakieś pytania to śmiało zapraszam na priv
Za to po najniższej dawce Aromka są dwa pęcherzyki po zastrzyku pękają więc w tym widzę nadzieję.
Co do badań hormonalnych też wszystko jest ok oprócz DHEA-SO4 i testosteronu ale przy tych schorzeniach podobno często jest podwyższony.
Biorę też Gluckophage, euthyrox, suplementy diety.
Miałam też robiony Test hamowania deksametazonem i wyszło ok + badany 17OHprogesteron więc też było dobrze.
Myślę, że głównym winowajcą jest brak owulacji, ale zanim zacznę dalsze stymulacje, wolę zbadać drożność, bo może to też przyczyna. A dalsza diagnostyka myślę, że narazie nie, może za kilka stymulacji jak się nie uda.
A staramy się od kwietnia poprzedniego roku. Ale przez rok naturalnie.
królowa_kresek😉🙃
Fanka BB :)
A ja od 3 dni sraczkaCzy PMS 3dpo jest możliwy? Dosłownie od rana mam napady agresji o byle goowno
AScarlett
Moderator
Ze to tak szybko minęło!@AScarlett co Cie tak szokuje tuż to juz 9dc bo przyszedł 8.06
Kotciara
Moderator
powiedziałabym że to organizm oczyszcza się na cionsz ale chyba jeszcze za wcześnieA ja od 3 dni sraczka
krasulkaa
To racjaZe to tak szybko minęło!
LadyCaro
Ja bym zrobiła hormony: testosteron, LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH.Czy przed wizytą u androloga stary powinien zrobić jakieś badania oprócz nasienia? Idziemy prywatnie więc i tak badania będzie musiał zrobić sam więc może warto przyjść z jakimiś wynikami od razu?
Magdalena09
u mnie też PCOS i IO i też problemy z owulacjami. Więc zaczęłam brać metmorfine i dopiero jak weszłam na dużą dawkę to zaczęło się wszystko ładnie naprawiać, do tego dieta z niskim IG i w końcu po 9 msc od początku leczenia metmorfina udało się zajść w ciążę. Dużą dawkę bierzesz? Nie wiem czy to dobre życzenie ale życzę żeby się okazało że jajowód jest lekko przytkany i to były efekty niepowodzeń i po drożności szybko uda się zajść w ciazeJa ogolnie mam PCOS, IO i niedoczynność tarczycy, wszystko w ostatnich latach udało się w miarę opanować. Nie jest idealnie ale jest ok. Owulacje jednak nie wróciły mimo uregulowania cykli.
Za to po najniższej dawce Aromka są dwa pęcherzyki po zastrzyku pękają więc w tym widzę nadzieję.
Co do badań hormonalnych też wszystko jest ok oprócz DHEA-SO4 i testosteronu ale przy tych schorzeniach podobno często jest podwyższony.
Biorę też Gluckophage, euthyrox, suplementy diety.
Miałam też robiony Test hamowania deksametazonem i wyszło ok + badany 17OHprogesteron więc też było dobrze.
Myślę, że głównym winowajcą jest brak owulacji, ale zanim zacznę dalsze stymulacje, wolę zbadać drożność, bo może to też przyczyna. A dalsza diagnostyka myślę, że narazie nie, może za kilka stymulacji jak się nie uda.
A staramy się od kwietnia poprzedniego roku. Ale przez rok naturalnie.
reklama
królowa_kresek😉🙃
U nas za to świetna energia w łożku. Dlugo przed ovu - sama przyjemność i tylko skupianie myśli na swojej przyjemności własnej i partnera od 3dc co 2 dzień i to bardzo naturalnie samo z siebie wychodzi - trzymajcie kciuki za Nas do 25dc żeby było tak cały cykl. Od dzisiaj mierzę temperature i sikam na ovulaki.mój chłop też ledwo ciagnie, nieawet nie ma siły mnie przetrzepać dobrze więc u nas zbiorowy spadek enrgii