reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
wiadomo że każdy zrobi jak uważa, bo to Twój komfort psychiczny jest ważny a nie nasza opinia. Myślę że powinnaś zadać sobie pytanie czy jesteś w stanie poświęcić jeszcze dwa cykle po drożności i spróbowac że stymulacja czy jednak od razu zacząć głębsza diagnostykę. Nie wiem jak długo się staracie, ale jeżeli problemem jest brak owulacji to może po drożności akurat wystarczy stymulacja. A bierzesz jakieś dodatkowe leki? może PCOS albo IO? Mogę się mylić oczywiście. Jeżeli masz jakieś pytania to śmiało zapraszam na priv 😉
Ja ogolnie mam PCOS, IO i niedoczynność tarczycy, wszystko w ostatnich latach udało się w miarę opanować. Nie jest idealnie ale jest ok. Owulacje jednak nie wróciły mimo uregulowania cykli.
Za to po najniższej dawce Aromka są dwa pęcherzyki po zastrzyku pękają więc w tym widzę nadzieję.
Co do badań hormonalnych też wszystko jest ok oprócz DHEA-SO4 i testosteronu ale przy tych schorzeniach podobno często jest podwyższony.
Biorę też Gluckophage, euthyrox, suplementy diety.
Miałam też robiony Test hamowania deksametazonem i wyszło ok + badany 17OHprogesteron więc też było dobrze.
Myślę, że głównym winowajcą jest brak owulacji, ale zanim zacznę dalsze stymulacje, wolę zbadać drożność, bo może to też przyczyna. A dalsza diagnostyka myślę, że narazie nie, może za kilka stymulacji jak się nie uda.
A staramy się od kwietnia poprzedniego roku. Ale przez rok naturalnie.

Czy przed wizytą u androloga stary powinien zrobić jakieś badania oprócz nasienia? Idziemy prywatnie więc i tak badania będzie musiał zrobić sam więc może warto przyjść z jakimiś wynikami od razu?

Ja ogolnie mam PCOS, IO i niedoczynność tarczycy, wszystko w ostatnich latach udało się w miarę opanować. Nie jest idealnie ale jest ok. Owulacje jednak nie wróciły mimo uregulowania cykli.
Za to po najniższej dawce Aromka są dwa pęcherzyki po zastrzyku pękają więc w tym widzę nadzieję.
Co do badań hormonalnych też wszystko jest ok oprócz DHEA-SO4 i testosteronu ale przy tych schorzeniach podobno często jest podwyższony.
Biorę też Gluckophage, euthyrox, suplementy diety.
Miałam też robiony Test hamowania deksametazonem i wyszło ok + badany 17OHprogesteron więc też było dobrze.
Myślę, że głównym winowajcą jest brak owulacji, ale zanim zacznę dalsze stymulacje, wolę zbadać drożność, bo może to też przyczyna. A dalsza diagnostyka myślę, że narazie nie, może za kilka stymulacji jak się nie uda.
A staramy się od kwietnia poprzedniego roku. Ale przez rok naturalnie.
u mnie też PCOS i IO i też problemy z owulacjami. Więc zaczęłam brać metmorfine i dopiero jak weszłam na dużą dawkę to zaczęło się wszystko ładnie naprawiać, do tego dieta z niskim IG i w końcu po 9 msc od początku leczenia metmorfina udało się zajść w ciążę. Dużą dawkę bierzesz? Nie wiem czy to dobre życzenie ale życzę żeby się okazało że jajowód jest lekko przytkany i to były efekty niepowodzeń i po drożności szybko uda się zajść w ciaze ☺️

reklama
mój chłop też ledwo ciagnie, nieawet nie ma siły mnie przetrzepać dobrze 😅 więc u nas zbiorowy spadek enrgii
U nas za to świetna energia w łożku. Dlugo przed ovu - sama przyjemność i tylko skupianie myśli na swojej przyjemności własnej i partnera 😄🥰 od 3dc co 2 dzień i to bardzo naturalnie samo z siebie wychodzi - trzymajcie kciuki za Nas do 25dc żeby było tak cały cykl. Od dzisiaj mierzę temperature i sikam na ovulaki.

Do góry