reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

typowego zamiennika nie ma. Może jest jakaś inna substancja, którą by można było stosować, ale w sumie nie wiem, bo w naszym przypadku rezygnujemy już z clo i nie zamieniamy go na nic innego, więc problem z głowy 😅
mój też już odstawił clo, także tylko tak z ciekawości pytam

reklama
typowego zamiennika nie ma. Może jest jakaś inna substancja, którą by można było stosować, ale w sumie nie wiem, bo w naszym przypadku rezygnujemy już z clo i nie zamieniamy go na nic innego, więc problem z głowy 😅
a planowana jest jeszcze jakaś inna kuracja na wzmocnienie nasienia czy klinika nie rekomenduje nic takiego?

A w ogóle odnośnie do clo to nasz lekarz powiedział wczoraj, że wygląda na to, że clo ma w składzie tlenek tytanu, który został zabroniony w Polsce. I clo nie będzie w Polsce dopóki producent tego na coś nie zamieni i oczywiście nie przebada.
W Niemczech podobno jest normalnie jest dostępny i on swoim pacjentom aktualnie wypisuje receptę do Niemiec.
dziwne, mi lekarz powiedział że to chwilowe bo jest duże zapotrzebowanie na ten lek, dlatego że stosują go także w dopingu więc dużo sportowców go łyka. I producent nie wyrabia a jest bardzo popularny na świecie. Więc ciekawe kto ma rację.

a planowana jest jeszcze jakaś inna kuracja na wzmocnienie nasienia czy klinika nie rekomenduje nic takiego?
androlog podejrzewa obturacyjne podłoże zaburzeń w spermiogramie i z tym niewiele da się zrobić. Mąż będzie żarł suple i utrzymamy i jeszcze przyśrubujemy dietę i tryb życia, ale leczyć się tego nie da, trzeba się modlić, żeby się nie pogarszało

Jeszcze odnośnie badań (będę Wam teraz o tym smęcić):
Cennik kliniki:
Zobacz załącznik 1537296
Cennik w moim szpitalu:
Zobacz załącznik 1537297
Is This Real Wtf GIF by Hyper RPG
Super , że da radę zaoszczędzić skoro to te same badania a tylko przez miejsce wykonania cena taka , te pieniądze co zostaną to zawsze jakaś cegiełka na inny cel 🙂

ale to już inna substancja czynna
Aha rozumiem. Nam chodzi o hormon FSH, bo ze względu na zaburzoną pracę przysadki mózgowej u męża, FSH jest ciągle za niskie. Dzięki clo wzbija się lekko ponad najniższą wartość. I póki się staramy naturalnie chcemy ten poziom utrzymać. I podobno letrozol ma tu te same działanie co clo. Oczywiście czas to zwerufikuje

Aha rozumiem. Nam chodzi o hormon FSH, bo ze względu na zaburzoną pracę przysadki mózgowej u męża, FSH jest ciągle za niskie. Dzięki clo wzbija się lekko ponad najniższą wartość. I póki się staramy naturalnie chcemy ten poziom utrzymać. I podobno letrozol ma tu te same działanie co clo. Oczywiście czas to zwerufikuje
myślę, że to logiczne, że może mieć takie samo działanie - w sensie dziewczyny na stymulacji przyjmują przecież różne leki, różne substancje czynne, które mają dać ten sam efekt. Więc logiczne wydaje mi się, że i u facetów clo nie może być jedynym lekiem znajdującym zastosowanie - szczególnie, że u Was to i gin, i endokrynolog potwierdziły. A może nawet zadziała lepiej na to fsh męża? :)

reklama
Do góry