reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Jeszcze odnośnie badań (będę Wam teraz o tym smęcić):
Cennik kliniki:
Zobacz załącznik 1537296
Cennik w moim szpitalu:
Zobacz załącznik 1537297
Is This Real Wtf GIF by Hyper RPG
a można wbić z ulicy do szpitala i zrobić sobie wszystkie badania, które by się chciało? Czy trzeba mieć skierowanie z kliniki w takim przypadku?

Ja też bym nie sprawdziła, ale szukałam kariotypu. I tak pomyślałam, że skoro kariotyp jest 150zł tańszy niż w klinice to zerknę jak z innymi badaniami. I jestem w szoku. Po pracy zrobię sobie rozpiskę ile kosztowałyby wszystkie badania u nich.
Kuźwa sprawdzam u siebie i prawie na każdym jest cena o połowę niższa 🤯 np. białko S wolne w szpitalu 50zl, a tam gdzie zrobiłam 112zł, tylko nie mają tych genetyczny. Dzięki za info, teraz podstawowe badania tylko w szpitalu.

U mnie PCOS, brak swoich owulacji, tarczyca ok. Lametta zadziałała ładnie, w każdym cyklu 2 pęcherzyki dominujące. W pierwszym cyklu źle się czułam na stymulacji, ale później już było dobrze. Jeśli nie występuje u Ciebie owulacja to za bardzo nie masz wyjścia, trzeba robić stymulację. Lametta podobno jest lepsza od Clo, bo daje mniej skutków ubocznych, poza tym Clo jest w tej chwili nie do dostania. Jeszcze jest trzecia opcja czyli gonadotropiny, które zwykle stosuje się jeśli letrozol nie zadziala. Czy Twój facet robił badanie nasienia? Robiłaś drożność jajowodów?
Nie nie robiliśmy jeszcze tego. Dopiero gin powiedziała ze jak stymulacja nie zadziała to podziałamy z tym tematem.

reklama
Nie nie robiliśmy jeszcze tego. Dopiero gin powiedziała ze jak stymulacja nie zadziała to podziałamy z tym tematem.
generalnie drożność, a szczególnie badania nasienia warto zrobić przed stymulacją. Bo co da ta stymulacja, jeżeli wyniki nasienia są bardzo złe, albo jajowody są niedrozne. Przynajmniej to badanie nasienia żeby było.

Do góry