reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Ja też trzymam za nas kciuki. O Tobie i Twoim partnerze też myślałam w ostatnich dniach. Liczyłam, że wasze wyniki napełnią mnie nadzieją, wiarą że da się. A to wszystko to pieprzona loteria. Zero kontroli. I jeszcze w każdej chwili może przydarzyc się coś gorszego...
u nas akurat mamy podejrzenia co do przyczyny, a licząc usg to w sumie nawet dwie możliwe przyczyny nie do przeskoczenia mamy. Liczę więc, że u Was będzie lepiej :)

u nas akurat mamy podejrzenia co do przyczyny, a licząc usg to w sumie nawet dwie możliwe przyczyny nie do przeskoczenia mamy. Liczę więc, że u Was będzie lepiej :)
U nas USG i hormony prawidłowe, więc możliwą przyczyną może być praca siedząca i nadwaga. Dla mnie to też jest przeszkoda nie do pokonania. Przed wszystkim dlatego, że to nie ja mam ją pokonywać..

U nas USG i hormony prawidłowe, więc możliwą przyczyną może być praca siedząca i nadwaga. Dla mnie to też jest przeszkoda nie do pokonania. Przed wszystkim dlatego, że to nie ja mam ją pokonywać..
to fakt, nadwaga u mężczyzn jest bardzo ważnym czynnikiem dla wyników nasienia. Twój partner nie wyraża chęci do zmiany nawyków?

No on się załamał totalnie. Wczoraj specjalnie przyleciał z Australii na biopsję i transfer. Objawów wzw jako takich nie ma żadnych. Tyle poświęciliśmy dla tego ivf w PL i teraz okaże się, że dupa. Nawet nie spróbujemy.
Twoje zdrowie i zdrowie twojego partnera są na pierwszym miejscu. Nawet nie wyobrażam sobie jak bardzo musicie czuć się zawiedzeni, oszukani przez los.

to fakt, nadwaga u mężczyzn jest bardzo ważnym czynnikiem dla wyników nasienia. Twój partner nie wyraża chęci do zmiany nawyków?
Ogólnie przed staraniami schudł z 8kg. Dba o dietę. Uwielbia słodycze, a je ich baaardzo mało i wybiera te z dobrym składem. Śpi nago, chodzi w luźnych gaciach. Robił nawet zimne okłady na jajka xd łyka suple, nawet mi przypomina 'a gdzie jest ta czarna kapsułka co mi dawałaś, dziś mi dałaś'. Tylko ten brak aktywności fizycznej. On chyba myśli że te powyższe czynności przyniosą efekty.

Ogólnie przed staraniami schudł z 8kg. Dba o dietę. Uwielbia słodycze, a je ich baaardzo mało i wybiera te z dobrym składem. Śpi nago, chodzi w luźnych gaciach. Robił nawet zimne okłady na jajka xd łyka suple, nawet mi przypomina 'a gdzie jest ta czarna kapsułka co mi dawałaś, dziś mi dałaś'. Tylko ten brak aktywności fizycznej. On chyba myśli że te powyższe czynności przyniosą efekty.
no to już dużo robi :) oby wystarczyło :)

reklama
Tak mi się nasunęło, jak przeczytałam temat "petting". Czy któraś z Was miałą sytuację, że bała się, ze zaszła w ciaże bez seksu? Ja tak xD
miałam z 16 lat i się bałam, że mój ówczesny chłopak na palcach coś przeniósł :D tak się bałam, że test ciążowy robiłam :D
Nie, w takich sytuacjach nie - w życiu bałam się tylko 2 razy ale po stosunku.... raz mi się spoźniał, ale test w tym czasie brzmiał jak abstrakcja 🙃🙂 więc czekałam i przyszedł... i 2 raz juz z mężem przed ślubem, też przyszedł opoźniony.

Do góry