reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

ten skok temperatury mi wygląda już na poowulacyjnym. I wcale byś nie była jednorożcem, ja też mam spadek na owu :)

Jeżeli w piątek 19.05 miał 19mm, to jak najbardziej w niedzielę 21.05 mog już pęknąć

A ile dziennie testów owulacyjnych robiłaś?
Oooo ma to sens :) W okolicach owu robiłam 3 dziennie, peak wypadł w sobotę wieczorem (Ok.19)

reklama
Czyli czerwiec miesiącem afirmacji?

Ja jestem przed owu a już bym chciała testować i wiedzieć. No porąbana 🤦‍♀️
Me Too Samesies GIF

No i niestety już żywa krew… przynajmniej oszczędzam co miesiąc na testach bo zanim przyjdzie czas na testowanie to okres przychodzi :( Rzeczywiście wyglada to na 10 dniowa fazę lutealna. Sprawdzę w następnym cyklu trzy dni pod rząd proga (5/6/7 dzień) żeby wykluczyć niedomogę i jednak będę kontynuować mierzenie temperatury. A czy taka krótka faza może być powodem niepowodzeń? Przecież nie da się wydłużyć fazy… chyba ze sie mylę ?

No i niestety już żywa krew… przynajmniej oszczędzam co miesiąc na testach bo zanim przyjdzie czas na testowanie to okres przychodzi :( Rzeczywiście wyglada to na 10 dniowa fazę lutealna. Sprawdzę w następnym cyklu trzy dni pod rząd proga (5/6/7 dzień) żeby wykluczyć niedomogę i jednak będę kontynuować mierzenie temperatury. A czy taka krótka faza może być powodem niepowodzeń? Przecież nie da się wydłużyć fazy… chyba ze sie mylę ?
z tego co wiem, może to być przyczyną niepowodzeń. I wtedy dostajesz dupshaston i nie masz okresu aż go nie odstawisz i tak jakby sztucznie wydłuzasz te fazę i dajesz się w spokoju zagnieździć zarodkowi. Ale nie wiem czy czegoś nie mieszam. Jesli tak, poprawcie mnie :)

@LadyCaro ma rację - przy niedomodze suplementuje się dodatkowo progesteron- najczęściej w postaci duphastonu. I on sztucznie przedłuża fazę lutealną. Tylko zaczyna się go brać po potwierdzonej owu.

Dzięki AScarlett i LadyCaro… tak coś czułam ze jestem kandydatką do dupka ale sprawdzę najpierw na 100 wszystko zanim zacznę w siebie cokolwiek pchać :) Zostały mi dwa cykle na których skupiam się na monitoringu/owulakach/progu a potem w sierpniu wizyta w SU na oddziale Endo-gin i mam nadzieje ze spróbujemy z IUI :) P.S. Jeśli któraś z Krakowa chciała skorzystać z Programu Plodnosciowego to niestety już sie skończyły środki na ten rok i zapisy tylko do SU (okres oczekiwania na 1 wizytę w moim przypadku 3 msc będzie).

Czy tylko ja dzisiaj z okazji dnia dziecka od rana jem lody, a na obiad wjechał kebab ? :)

tak jak dziewczyny pisały, może być przepisany prog ale zgadzam się z Bolilol że owulacja mogła być 21 (tym bardziej jeśli miałaś peak 19) więc Twoja lutealna była by 10 dni a to już w normie 😉

Dzięki AScarlett i LadyCaro… tak coś czułam ze jestem kandydatką do dupka ale sprawdzę najpierw na 100 wszystko zanim zacznę w siebie cokolwiek pchać :) Zostały mi dwa cykle na których skupiam się na monitoringu/owulakach/progu a potem w sierpniu wizyta w SU na oddziale Endo-gin i mam nadzieje ze spróbujemy z IUI :) P.S. Jeśli któraś z Krakowa chciała skorzystać z Programu Plodnosciowego to niestety już sie skończyły środki na ten rok i zapisy tylko do SU (okres oczekiwania na 1 wizytę w moim przypadku 3 msc będzie).

Czy tylko ja dzisiaj z okazji dnia dziecka od rana jem lody, a na obiad wjechał kebab ? :)
Wow niezle... Ja korzystalam właśnie w SU z tego programu- zapisywałam się w lipcu zeszłego roku na wrzesień i wtedy były środki
Zainteresowanie mega wzrosło skoro teraz juz w maju się skończyły 😱😱
Tez juz jestem tam w poradni 😜 Ale jakoze jiz jestem to dzwonie, że mam się na ten i ten dzień zapisać i jest termin. Wiec cie pocieszę, że potem ro szybko idzie.
@Brownie1992 jak się dalej zastanawiasz nad poradnia to może się zapisz?? 3 miechy to akurat będziesz po zabiegu, a jak zajdziesz to odwołasz.

reklama
Wow niezle... Ja korzystalam właśnie w SU z tego programu- zapisywałam się w lipcu zeszłego roku na wrzesień i wtedy były środki
Zainteresowanie mega wzrosło skoro teraz juz w maju się skończyły 😱😱
Tez juz jestem tam w poradni 😜 Ale jakoze jiz jestem to dzwonie, że mam się na ten i ten dzień zapisać i jest termin. Wiec cie pocieszę, że potem ro szybko idzie.
@Brownie1992 jak się dalej zastanawiasz nad poradnia to może się zapisz?? 3 miechy to akurat będziesz po zabiegu, a jak zajdziesz to odwołasz.
jakby ktoś chciał to od 12.06 ruszają zapisy na tysiąc darmowych badań nasienia w Nasz Bocian.

Do góry