Tralalala25
Fanka BB :)
to jest masakra ;//Też tak miałam, że test wyszedł z delikatną nawet to bardzo delikatną kreska, ale niestety to był tylko fałszywy alarm.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to jest masakra ;//Też tak miałam, że test wyszedł z delikatną nawet to bardzo delikatną kreska, ale niestety to był tylko fałszywy alarm.
Daj spokój, lekkie zalamanko było wtedy nawet mężowi nie mówiłam, bo coś czuje mózg by mu to roz*ebało. Że najpierw niby coś wyszło, a później dupa.to jest masakra ;//
W pracy to zawsze potrafią ludzie humor popsućprzykro mi, za późno - już mnie wkurzyli w pracy i nic mi się teraz nie chce
A mogę zapytać w którym dniu cyklu pokazał się u Ciebie ten pęcherzyk 26,6? U mnie to był 42 dc i jeden lekarz mówi, że tak może być, nie ma czymś się martwić, że może poprzedni cykl był bez owu i krwawienia. Drugi z kolei, że to zbyt późno jest, żeby coś z tego pęcherzyka było, że zapewne on się "opił" i przez to tak napęczniał. Co lekarz to inna opinia.No właśnie nie wiem co robić czy iść czy po prostu poczekać na spokojnie może po testowaniu, ale i tak gin powianej miesiączki jeżeli nic z tego i okres by przyszeł po prostu cykl mam powtórzyć z miovelia i aromekiem. Również trzymam za ciebie kciuki żeby wszystko było jak najlepiej
Nawet ja coś tam widzęcoś się czai jak półdupek zza krzaka
A który jesteś dpo i czy dysponujesz jeszcze jakimś testem?
dupek blokuje owu...A mogę zapytać w którym dniu cyklu pokazał się u Ciebie ten pęcherzyk 26,6? U mnie to był 42 dc i jeden lekarz mówi, że tak może być, nie ma czymś się martwić, że może poprzedni cykl był bez owu i krwawienia. Drugi z kolei, że to zbyt późno jest, żeby coś z tego pęcherzyka było, że zapewne on się "opił" i przez to tak napęczniał. Co lekarz to inna opinia.
Dodam, że dostałam od lekarza duphaston 2x1 na 10 dni i zaczęłam go przyjmować od dnia, w którym miałam USG. Ten lekarz powiedział, że nie zablokuje to owu, a może pomóc rozwinąć się ciąży, albo wywoła okres, jeśli nic się nie uda. Drugi z kolei mówi, że to mi zablokowało owu.
Już dostaję do głowy od tych niepewności
uuuuu to już coś!Nawet ja coś tam widzę
No właśnie różnie źródła podają. Podobno owu jest zablokowana, jeśli poda się powyżej 30g, a dupek ma 10g, czyli 2x1tab mamy 20g, co nie powinno zablokować owu...dupek blokuje owu...
jeżeli dostaniesz dzisiaj miesiączkę (nie plamienie), to Twoja faza lutealna trwała 9 dni. Chociaż jak patrzę na wykres, to bym powiedziała, że jesteś dzisiaj 11 dpo jednak, chyba był liczyła owu dzień wcześniej niż premomUff ja tez nadrobiłam u mnie podłogę myje puszek albo mąż, nienawidzę dotykać mokrej szmatki/końcówki i płukać.. ble!
A z tematów bardziej staraczkowych, jest to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury. Z wcześniejszych obserwacji podejrzewalam ze mam bardzo krótka cześć lutealna, ale teraz patrząc na wykres wyglada na to ze moje podejrzenia się sprawdzają. Tylko czy ja dobrze to liczę? Czy mogę prosić o wytłumaczenie jak krowie na rowie od kiedy dokładnie powinnam liczyć cześć lutealna? Licząc ze owulacja była 22 maja, fazę lutealna liczę od pierwszego dnia po owulacji i dzisiaj jestem w 10 dpo (10 dniowa faza lutealna). Jeśli właśnie zaczęłam plamić i zacznie się żywa krew, to znaczy ze moja faza lutealna trwa 9 dni?