Bolilol
Fanka BB :)
no właśnie dlatego jestem rozdarta.właśnie takie mam odczucie, dlatego mi głupio tak wyrzucać ludzi.
No ale rozumiem, serio rozumiem, że dla wielu może to być niekomfortowe. Ale tak jak mówisz - ja policją tu nie będę, bo nie o to tu chodzi...
I w tym momencie moim zdaniem nie powinno funkcjonować "wywoływanie" ciężarnych jak są potrzebne, bo to też już podwójny standard. Możesz się wypowiadać, ale tylko jak jesteś potrzebna. Jak nie, to spadaj.
Idealnie by było, gdybyśmy wysikujac te drugą krechę i kończąc miesiąc, na który jesteśmy zapisane same wiedziały, żeby pożegnać bieżące udzielanie się na kreskach, tak jak robi to sporo osób. Pójście na mamusie i odejście z kresek to nie jest przecież kara, a nagroda po wyczerpujących staraniach.
Po prostu jako uczestniczki wątku pomyślmy o tym w ten sposób i po wysikanie dwóch kresek zostawmy ten etap za nami i kibicujmy zza kulis i ograniczajmy swój dalszy udział w tym wątku do pomocy tym, które jeszcze walczą i do gratulacji tym, którym się udało. Myślę, że żadna z nas się nie obrazi ani żadnej nie zrobi się przykro, gdy jakaś ciężarna zobaczy, że mamy jakiś problem medyczny, błądzimy i ona nam wpadnie i pomoże - nawet bez wołania. Albo pogratuluje, gdy którejś się uda. Wręcz przeciwnie. Ale po prostu wysikujac dwie kreski (czy tam po pierwszym przyroście) żegnajmy się ze stałym uczestnictwem w wątku i idźmy odebrać swoją nagrodę - udział w mamusiach. Bez pilnowania, bez "wyrzucania", bez wprowadzania jakiegoś specjalnego regulaminu i wyznaczania kreskowej policji.