reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

ja po prostu sie zasugerowałam, ze sama Luritę wywołałam a teraz od razu ja wywalam. No ale fakt, takie są zasady, niech tak będzie.

reklama
Dziewczyny, a ja zapytam jeszcze tak z innej beczki ale PROOOSZĘ nie śmiejcie się ze mnie 😆 Jak robicie testy strumieniowe to tą zatyczkę nakładanie zaraz po nasilakaniu czy dopiero jak minie ten czas 4-5min?
Robiłam głównie testy płytkowe, te strumieniowe są dla mnie nowością i taką mam rozkminę, czy to ma jakieś znaczenie

Dobra, możecie się ze mnie śmiać jak coś 😅

Dziewczyny, a ja zapytam jeszcze tak z innej beczki ale PROOOSZĘ nie śmiejcie się ze mnie 😆 Jak robicie testy strumieniowe to tą zatyczkę nakładanie zaraz po nasilakaniu czy dopiero jak minie ten czas 4-5min?
Robiłam głównie testy płytkowe, te strumieniowe są dla mnie nowością i taką mam rozkminę, czy to ma jakieś znaczenie

Śmieje się 🤣🤣

Od razu po moczeniu nakładam. Nawet strumieniowe moczę w kubeczku, nke sikam bezpośrednio na nie.

normalnie zakładam od razu. Tylko ja radzę nie sikać na strumienie bezpośrednio, tylko moczyć w kubeczku.

Ja zakładam od razu zatyczkę i w sumie teraz co zamawiałam to głównie strumieniowe jakoś mniej zachodu z tym chociaż trzy płytkowe mam 😁

Ja bym się trzymała zasad z 1 str, czyli , że trzeba się zapisać na testowanie , pauzę albo ławkę rezerwowych, żeby się udzielać.
ja jestem trochę rozdarta: z jednej strony dziwnie się czuje, gdy jest jakaś dyskusja, szczególnie nie medyczna, i duża część wypowiedzi to osoby niezapisane na wątek - trochę jak w takim cyrku, do którego każdy może wpaść, pobawić sie i sobie pójść, a dla mnie ten wątek nie jest cyrkiem, który odwiedzam, zaznaje rozrywki i uciekam, tylko forumowym domem, w którym przebywam na stałe - razem z innymi zapisanymi osobami.

Z drugiej strony dużo mądrych babek mamy na mamusiach i ich wiedza jest nieoceniona - więc też głupio mi im powiedzieć "dopóki Cię nie zawołamy, bo będziesz nam do czegoś potrzebna, to nie jesteś tu mile widziana".

reklama
ja jestem trochę rozdarta: z jednej strony dziwnie się czuje, gdy jest jakaś dyskusja, szczególnie nie medyczna, i duża część wypowiedzi to osoby niezapisane na wątek - trochę jak w takim cyrku, do którego każdy może wpaść, pobawić sie i sobie pójść, a dla mnie ten wątek nie jest cyrkiem, który odwiedzam, zaznaje rozrywki i uciekam, tylko forumowym domem, w którym przebywam na stałe - razem z innymi zapisanymi osobami.

Z drugiej strony dużo mądrych babek mamy na mamusiach i ich wiedza jest nieoceniona - więc też głupio mi im powiedzieć "dopóki Cię nie zawołamy, bo będziesz nam do czegoś potrzebna, to nie jesteś tu mile widziana".
właśnie takie mam odczucie, dlatego mi głupio tak wyrzucać ludzi.
No ale rozumiem, serio rozumiem, że dla wielu może to być niekomfortowe. Ale tak jak mówisz - ja policją tu nie będę, bo nie o to tu chodzi...
I w tym momencie moim zdaniem nie powinno funkcjonować "wywoływanie" ciężarnych jak są potrzebne, bo to też już podwójny standard. Możesz się wypowiadać, ale tylko jak jesteś potrzebna. Jak nie, to spadaj.

Do góry