reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Ciężko czasem rozgryźć pisane wiadomości. Mój mąż czasem ma takie akcje - nagle sobie uzna, że nie dałam emotki, więc jestem zła. Ja mu piszę zgodnie z rzeczywistością, że nie jestem zła, na co on się upiera i drąży tak długo, że finalnie rzeczywiście się wkur*wiam. 🫣

Myślę, że wszystkie tu jesteśmy na tyle dojrzałe, że potrafimy rozwiązać konflikty i zaakceptować odmienność czyjegoś zdania, mimo że kłóci się ono z naszymi przekonaniami, więc również apeluję o powrót. Nikt nikomu nie każe na nic przyklaskiwać, jeśli chcemy się podzielić wiedzą, to to róbmy - do kogo ma ona trafić, do tego trafi. Ten kto nie będzie chciał z niej skorzystać, tego nie zrobi, a my na to wpływu nie mamy. Zawsze z zaciekawieniem czytam Wasze posty dotyczące leków, badań, itp. w staraniach. Bo mimo, że jestem medykiem, to obracam się w zupełnie innej dziedzinie i wiele spraw tutaj mnie zaskakuje. Także nie przestawajcie proszę dzielić się doświadczeniami. :)

reklama
Byłam na zabiegu wodorowego oczyszczania twarzy, całkiem spoko i jest przyjemny, nic nie boli :) Mam skórę pełną zaskórników, mieszaną (jest odwodniona, przez co produkuje więcej sebum żeby sie nawilżyć i w konsekwencji robi sie tłusta xd)
Sama wodorowa jednak w moim przypadku dała niewiele, lepiej mi się sprawdził zabieg łączący wodorówkę z dermapenem. Nakłuwanie dermapenem nie boli za mocno, a bardzo pobudza to skore do regeneracji. Najlepiej umów się w gabinecie na konsultację, często salony mają usługę analizy skóry w niedużej cenie specjalnym urządzeniem. Będą mogły Ci doradzić najlepszy zabieg :)
A długo później skóra dochodzi do siebie? Jak z majonezem, można nałożyć kolejnego dnia?

Ooo ja właśnie też czaję się kobido, ale mam opór psychiczny przed masażami i dotykaniem przez obce osoby 🤣

Ja jakoś nieswojo się czuję, gdy dotykają mnie kobiety. Mój fizjo może rozpinać i zapinać mi stanik w trakcie zabiegu, masować twarz i nic mi to nie robi, ale jakoś do kobiet i ich dotyku odczuwam opór. 🤪

Nienawidzę kosmetyczek. Raaany jak ja nie lubię jak ktoś mnie "maca" :D
Ale już na twarzy widzę, że się starzeję. Mam tłustą skórę (szczególnie czoło i nos), więc nawet makijaż nie pomaga, bo spływa. Jeśli wybrałabyś się na ten zabieg to daj znać czy pomogło. Jeśli tak to może i ja wybiorę się do kosmetyczki.
Jestem zapisana na przyszły tydzień, także dam znać, jeśli wizyta dojdzie do skutku. :D

Ja jakoś nieswojo się czuję, gdy dotykają mnie kobiety. Mój fizjo może rozpinać i zapinać mi stanik w trakcie zabiegu, masować twarz i nic mi to nie robi, ale jakoś do kobiet i ich dotyku odczuwam opór. 🤪
Ja za to uwielbiam takie rzeczy jak masaż ciała lub zabiegi u fryzjera, odpływam totalnie, mogłabym tak godzinami siedzieć i dawać się masować. Wogóle mi nie przeszkadza że robi to kobieta, bardziej stresujący byłby masaż wykonany przez mężczyznę 😁😆

Dzień dobry dziewczynki, u mnie 1 dpo 😁 jeszcze tylko jakieś 9 dni i zatestuje🫣😄
Mąż do mnie dzisiaj rano z tekstem : " czuję, że to ten miesiąc " 😍
Jadę do pracy z wiarą , że nie będzie takiego bajzlu jak wczoraj, nie miałam czasu wypić kawy w spokoju nawet na przerwie🥵
Życzę Wam miłego dnia 🥰🙂

reklama
Mam tak samo. Do tego jestem niska, 156cm, przez co ludzie mnie ignorują xD Brakuje mi z czasów pandemii ograniczonej ilości ludzi w sklepach, kiedy to nikt mnie nie popychał, nikt mi nie chuchał w kark stojąc 10cm za plecami w kolejce do kasy…
na takich ludzi, ktorzy wlaza na plecy w kolejkach znalazlam sposob: stawiam swoj wozek pomiedzy soba i nimi i problemu nie ma! :D

Do góry