reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Ciężko czasem rozgryźć pisane wiadomości. Mój mąż czasem ma takie akcje - nagle sobie uzna, że nie dałam emotki, więc jestem zła. Ja mu piszę zgodnie z rzeczywistością, że nie jestem zła, na co on się upiera i drąży tak długo, że finalnie rzeczywiście się wkur*wiam. 🫣

Myślę, że wszystkie tu jesteśmy na tyle dojrzałe, że potrafimy rozwiązać konflikty i zaakceptować odmienność czyjegoś zdania, mimo że kłóci się ono z naszymi przekonaniami, więc również apeluję o powrót. Nikt nikomu nie każe na nic przyklaskiwać, jeśli chcemy się podzielić wiedzą, to to róbmy - do kogo ma ona trafić, do tego trafi. Ten kto nie będzie chciał z niej skorzystać, tego nie zrobi, a my na to wpływu nie mamy. Zawsze z zaciekawieniem czytam Wasze posty dotyczące leków, badań, itp. w staraniach. Bo mimo, że jestem medykiem, to obracam się w zupełnie innej dziedzinie i wiele spraw tutaj mnie zaskakuje. Także nie przestawajcie proszę dzielić się doświadczeniami. :)

reklama
Byłam na zabiegu wodorowego oczyszczania twarzy, całkiem spoko i jest przyjemny, nic nie boli :) Mam skórę pełną zaskórników, mieszaną (jest odwodniona, przez co produkuje więcej sebum żeby sie nawilżyć i w konsekwencji robi sie tłusta xd)
Sama wodorowa jednak w moim przypadku dała niewiele, lepiej mi się sprawdził zabieg łączący wodorówkę z dermapenem. Nakłuwanie dermapenem nie boli za mocno, a bardzo pobudza to skore do regeneracji. Najlepiej umów się w gabinecie na konsultację, często salony mają usługę analizy skóry w niedużej cenie specjalnym urządzeniem. Będą mogły Ci doradzić najlepszy zabieg :)
A długo później skóra dochodzi do siebie? Jak z majonezem, można nałożyć kolejnego dnia?

Ooo ja właśnie też czaję się kobido, ale mam opór psychiczny przed masażami i dotykaniem przez obce osoby 🤣

Ja jakoś nieswojo się czuję, gdy dotykają mnie kobiety. Mój fizjo może rozpinać i zapinać mi stanik w trakcie zabiegu, masować twarz i nic mi to nie robi, ale jakoś do kobiet i ich dotyku odczuwam opór. 🤪

Nienawidzę kosmetyczek. Raaany jak ja nie lubię jak ktoś mnie "maca" :D
Ale już na twarzy widzę, że się starzeję. Mam tłustą skórę (szczególnie czoło i nos), więc nawet makijaż nie pomaga, bo spływa. Jeśli wybrałabyś się na ten zabieg to daj znać czy pomogło. Jeśli tak to może i ja wybiorę się do kosmetyczki.
Jestem zapisana na przyszły tydzień, także dam znać, jeśli wizyta dojdzie do skutku. :D

Ja jakoś nieswojo się czuję, gdy dotykają mnie kobiety. Mój fizjo może rozpinać i zapinać mi stanik w trakcie zabiegu, masować twarz i nic mi to nie robi, ale jakoś do kobiet i ich dotyku odczuwam opór. 🤪
Ja za to uwielbiam takie rzeczy jak masaż ciała lub zabiegi u fryzjera, odpływam totalnie, mogłabym tak godzinami siedzieć i dawać się masować. Wogóle mi nie przeszkadza że robi to kobieta, bardziej stresujący byłby masaż wykonany przez mężczyznę 😁😆

Dzień dobry dziewczynki, u mnie 1 dpo 😁 jeszcze tylko jakieś 9 dni i zatestuje🫣😄
Mąż do mnie dzisiaj rano z tekstem : " czuję, że to ten miesiąc " 😍
Jadę do pracy z wiarą , że nie będzie takiego bajzlu jak wczoraj, nie miałam czasu wypić kawy w spokoju nawet na przerwie🥵
Życzę Wam miłego dnia 🥰🙂

reklama
Mam tak samo. Do tego jestem niska, 156cm, przez co ludzie mnie ignorują xD Brakuje mi z czasów pandemii ograniczonej ilości ludzi w sklepach, kiedy to nikt mnie nie popychał, nikt mi nie chuchał w kark stojąc 10cm za plecami w kolejce do kasy…
na takich ludzi, ktorzy wlaza na plecy w kolejkach znalazlam sposob: stawiam swoj wozek pomiedzy soba i nimi i problemu nie ma! :D

Do góry