reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Dziewczyny, a chodzicie do mężczyzn czy kobiet ginekolog jak nie lubicie damskiego dotyku? Ja tylko faceci, ale ostatnio znalazłam polecaną gin-endo i próbuję się przełamać :D
Zawsze chodziłam do faceta i choćby skały srały nie poszłabym do kobiety. Ale niestety skały zaczęły srać, dostałam namiar na babkę, czułam się wtedy pod ścianą, potrzebowałam dobrego gina, więc poszłam do niej. Teraz już mi wszystko jedno.

reklama
Moje są miekkie już , wczoraj byl ostatni dzień takich bolesnych. Nie mam żadnych objawow @ więc ten cykl tozpocznie się łagodnie. Ja ma co drugi cykl bolesny a potem łagodny. Czekam na 1dc jestem przygotowana i wreszcie czuję, że będą 100% szanse na powodzenie.😁😁😁 tylko @ niech przychodzi, bo 14 dzień po a ja plamienia o dziwo nawet nie mam przed... a temperatura juz 36.73
Ja też czekam chyba na @ . Na jutro mam zaplanowane testowanie, ale temp. u mnie wczoraj i dzisiaj 36.64, także spodziewam się jutro bieli vizira :D Na kolejny cykl też już jestem mega zmotywowana, gin mi zapisał miovellę nac, będę pić zioła Ojca Sroki 3 i nie ma bata, musi coś z tego być :D

Moja ostatnia rozkmina, o której chcę z Wami podyskutować dotyczy tego jak się preparuje nasienie do inseminacji/IVF. Bo w sumie nie zgłębiałam jeszcze tematu na tyle by znać odpowiedź. Czyli tak - zaczynamy ze słabym nasieniem - jest go mało i ma kiepską morfologię. I jak oni to nasienie podkręcają mogą oczywiście je „zagęścić”, wybrać zdatne z niezdarnych i wtedy mamy więcej i lepszą koncentrację. Ale czy podkręcają też morfologię i jak to robią? Zastanawia mnie czy może być taka sytuacja, że z morfologii 0% wyciągną na te 4%? I wtedy jak to się technicznie odbywa. Jak można np zrekonstruować zdeformowaną/uszkodzoną główkę w takim plemniku?🤔

Możesz na drugi dzień nałożyć makijaż, majonez albo nic :D :D Nawet tego samego dnia można nałożyć makijaż (przez to wodorówka nazywana jest zabiegiem 'bankietowym' bo ładnie nawilża i rozświetla skórę), ale po co zapychać ją niepotrzebnie po zabiegu :D

Ja też nie lubię dotykania przez kobiety :D Byłam u mojego fizjoterapeuty - masował mi łokciem pośladki i nie czułam skrępowania, a jak facetka dotykała mnie przy obojczyku to myślałam, że zaraz stamtąd wyjdę xD

Dziewczyny, a chodzicie do mężczyzn czy kobiet ginekolog jak nie lubicie damskiego dotyku? Ja tylko faceci, ale ostatnio znalazłam polecaną gin-endo i próbuję się przełamać :D
ja tylko do facetów 😬

Moja ostatnia rozkmina, o której chcę z Wami podyskutować dotyczy tego jak się preparuje nasienie do inseminacji/IVF. Bo w sumie nie zgłębiałam jeszcze tematu na tyle by znać odpowiedź. Czyli tak - zaczynamy ze słabym nasieniem - jest go mało i ma kiepską morfologię. I jak oni to nasienie podkręcają mogą oczywiście je „zagęścić”, wybrać zdatne z niezdarnych i wtedy mamy więcej i lepszą koncentrację. Ale czy podkręcają też morfologię i jak to robią? Zastanawia mnie czy może być taka sytuacja, że z morfologii 0% wyciągną na te 4%? I wtedy jak to się technicznie odbywa. Jak można np zrekonstruować zdeformowaną/uszkodzoną główkę w takim plemniku?🤔
Byłam w sobotę na tej konferencji Plodnosciowej i były dwie prezentacje embriologów (embriolożek?). Mówiły także i przygotowaniu nasienia. Badania seminogramu są robione na części nasienia i jeśli wychodzi morfo 0 procent to wcale nie znaczy ze w całej objętości wszystkie plemniki będą niezdatne. Pokazywały Panie jak pod mikroskopem wylewane są na szalkę plemniki przed zabiegiem in vitro i całość jest oczyszczana i selekcjonowanaz Jest większe prawdopodobieństwo ze znajdzie się ten jeden jedyny/kilka. Pokazywali tez taka alternatywna metodę gdzie szalka pokryta jest jakimś preparatem i tylko te dobre plemniki się przyklejają, a takie niedojrzałe/za szybkie pływają sobie bez przyklejenia i embriolog wie na których ma się skupić i ocenić który ma najlepsza budowę.

Ja w sumie od zawsze starałam się chodzić do kobiet. Raz byłam u faceta i faktycznie akurat on okazał się bardzo sympatyczny i delikatny. Niestety pierwszy gin co byłam i chodziłam to była kobieta i wszystkie moje problemy z hormonami zakwalifikowała tylko do antykoncepcji. I tak po 3 latach brania było jeszcze gorzej 😂😂. Teraz chodzę też do kobiety i jest mega bardzo sympatyczna i kiedy trzeba to pomoże 😂😂🥰

reklama
Do góry