reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Mam takie pytanko poza staraniami. Korzystacie z usług kosmetyczki? Bo ja to zielona jestem zupełnie i nigdy nie byłam... Zapisałam się na wodorowe oczyszczenie twarzy (mam tłustą cerę z zaskórnikami). Miała któraś z Was? Albo może polecacie jakieś fajne zabiegi. Muszę coś zrobić z twarzą, bo kurde spojrzałam w lustro i widzę, że się starzeję. 🫣
Byłam na zabiegu wodorowego oczyszczania twarzy, całkiem spoko i jest przyjemny, nic nie boli :) Mam skórę pełną zaskórników, mieszaną (jest odwodniona, przez co produkuje więcej sebum żeby sie nawilżyć i w konsekwencji robi sie tłusta xd)
Sama wodorowa jednak w moim przypadku dała niewiele, lepiej mi się sprawdził zabieg łączący wodorówkę z dermapenem. Nakłuwanie dermapenem nie boli za mocno, a bardzo pobudza to skore do regeneracji. Najlepiej umów się w gabinecie na konsultację, często salony mają usługę analizy skóry w niedużej cenie specjalnym urządzeniem. Będą mogły Ci doradzić najlepszy zabieg :)

Pamiętajmy, że to miejsce to cząstka każdej z nas. Im nas tu mniej - tym bardziej warto dbać o każdą relację, a będzie coraz mniej tych, ktore znają się tu dłuższy czas, bo większość odejdzie w tematy, które nie będą nas łączyć albo zrezygnuje z walki o macierzyństwo.
WIesz, ale ciągle przychodzą nowe dziewczyny. Np jak ja byłam na forum powiedzmy rok, to miałam wspaniałą więź z dziewczynami, które teraz już dawno są matkami i część stara się o kolejne :) ja jestem w tym miejscu w którym jestem i nawiązałam super relacje z dziewczynami, które niedawno zaczęły się starać. Jakkolowiek to nie zabrzmi, rotacja jest :D

Mam takie pytanko poza staraniami. Korzystacie z usług kosmetyczki? Bo ja to zielona jestem zupełnie i nigdy nie byłam... Zapisałam się na wodorowe oczyszczenie twarzy (mam tłustą cerę z zaskórnikami). Miała któraś z Was? Albo może polecacie jakieś fajne zabiegi. Muszę coś zrobić z twarzą, bo kurde spojrzałam w lustro i widzę, że się starzeję. 🫣
Nienawidzę kosmetyczek. Raaany jak ja nie lubię jak ktoś mnie "maca" :D
Ale już na twarzy widzę, że się starzeję. Mam tłustą skórę (szczególnie czoło i nos), więc nawet makijaż nie pomaga, bo spływa. Jeśli wybrałabyś się na ten zabieg to daj znać czy pomogło. Jeśli tak to może i ja wybiorę się do kosmetyczki.

Nienawidzę kosmetyczek. Raaany jak ja nie lubię jak ktoś mnie "maca" :D
Ale już na twarzy widzę, że się starzeję. Mam tłustą skórę (szczególnie czoło i nos), więc nawet makijaż nie pomaga, bo spływa. Jeśli wybrałabyś się na ten zabieg to daj znać czy pomogło. Jeśli tak to może i ja wybiorę się do kosmetyczki.
Mi wodorówka pomogła bardziej na pozbycie się zaskórników i uspokojenie skory, ale działania zmniejszającego przetłuszczanie nie zauważyłam osobiście.

no ja też wolę nie, ale do masażu mogę się mentalnie przygotować. Najgorsze są duże skupiska ludzi, tłoki, tłumy, Okropnie się wtedy czuję
Mam tak samo. Do tego jestem niska, 156cm, przez co ludzie mnie ignorują xD Brakuje mi z czasów pandemii ograniczonej ilości ludzi w sklepach, kiedy to nikt mnie nie popychał, nikt mi nie chuchał w kark stojąc 10cm za plecami w kolejce do kasy…

reklama
Mam tak samo. Do tego jestem niska, 156cm, przez co ludzie mnie ignorują xD Brakuje mi z czasów pandemii ograniczonej ilości ludzi w sklepach, kiedy to nikt mnie nie popychał, nikt mi nie chuchał w kark stojąc 10cm za plecami w kolejce do kasy…
ja przed pandemią jeździłam codziennie, zatłoczonym tramwajem do biura. Wtedy to było normalne. Potem pandemia i home office, i jak znów musiałam jechać tramwajem, gdzie pewnie i tak było 2x mniej ludzi niż wcześniej to czułam się okropnie źle i niekomfortowo. Także rozumiem. Coprawda jestem wysoka, ale nie zmienia to mojego dyskomfortu w dużych skupiskach ludzi.

Do góry