reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Dziewczyny korzystałyście z lh pasków z doz? Zrobilam zamówienie na kolejny cykl = przygotowana jestem 😁😁😁

Załączniki

• Screenshot_20230606_093637_Gmail.jpg
    Screenshot_20230606_093637_Gmail.jpg
    85,4 KB · Wyświetleń: 87
Ostatnia edycja:
reklama
dziękuję za to pytanie😉 przedwczoraj szybko się z tym uporał, wczoraj był dłużej nieswój ale myślę, że akcja z mamą i ogólne newsy wczorajsze też trochę na to wpłynęły, dziś obudził się z uśmiechem no i teraz też mi napisał, że wszystko ok 😊 miał epizod związany z nadciśnieniem i przyjmował leki w zeszłym roku, od roku mierzy ciśnienie stale (naprawdę codziennie a czasem i 2 razy) i jest ok, rzeczywiście w niedzielę po wystąpieniu tego bólu było lekko podwyższone, ale lekko. Obserwujemy dalej.

Cieszę się, że jest choć trochę lepiej. Tych leków już nie bierze, tak? Skoro teraz wiele sytuacji stresowych, to niech sobie mierzy nawet i 3 razy dziennie, bo jeśli już kiedyś miał problem z nadciśnieniem, to wysoce prawdopodobne jest to, że problem wróci i będzie wymagał przyjmowania leków na stałe. U mnie każdy pomiar w domu był w porządku, albo rzędu 130/70, a w pracy potrafiłam mieć już skoki po 160/100 (początkowo nawet tych skoków nie odczuwałam), więc z tabsami musiałam zaprzyjaźnić się na stałe. Fajną opcją jest holter ciśnieniowy, wtedy widać czarno na białym pomiary z całej doby. :)

Swoją drogą chciałabym odnieść się do tego co napisała @Owulacja na temat duphastonu. Konsultowałam jego działanie łącznie z 3 różnymi lekarzami. Na pierwszej wizycie, zaraz po potwierdzonej becie, trochę zła że lekarz nie chce mi wypisać dupka skoro inne dziewczyny jedzą to jak cukierki od początku ciąży. Później z moim prowadzącym oraz w szpitalu po poronieniu. Wszyscy zgodnie powiedzieli mi dokładnie to samo - jak mam poronić, to poronię, a duphaston w niczym mi nie pomoże. Moja gin prowadząca dodała, że lekarze bardziej to zapisują aby wywołać efekt placebo i uspokoić kobiety niż żeby faktycznie miało to w czymś pomóc. I że jak tak bardzo chce to mi go zapisze w kolejnej ciąży, ale tylko po to żeby mnie to uspokoiło. 🤷🏼‍♀️
A jak zdiagnozować niedomogę? Mi lekarz z kliniki niepłodności po niepękniętym pęcherzyku powiedział, że to niedomoga lutealna bez zalecenia dalszej diagnostyki. I teraz mogę ją mieć lub nie i nie wiem czy w takim przypadku brać dupka czy nie jeśli test okaże się pozytywny.
Teraz gin chciała mi go dać (inna) zaraz po owulacji. Jak byłam w poprzednich ciążach też ot tak mi dała, choć nie prosiłam.
Już na takich bałwanów trafiłam, że słucham ich, ale ostateczną decyzję i tak podejmuję sama i nieraz na własną rękę robię mnóstwo badań płatnych dodatkowo.
9 lat temu straciłam czucie w ręku na 2 godziny i nie mogłam zdania sklecić a pisałam CV wtedy. Głowa mnie rozbolała. Jak poszłam do lekarza do luxmedu to baba nawet nie podniosła łba znad biurka i powiedziała, że to pewnie przemęczenie. Miałam wtedy 30 parę lat. I teraz nie wiem czy mogłam mieć mikroudar czy nie, bo wtedy jeszcze ufałam lekarzom.

Powiedzcie mi, napewno ktoś zna odpowiedź bo mądrzejsze ode mnie jesteście 😁 jaka jest różnica pomiędzy dupkiem a progesterone besins? Aktualnie mam besins i po przeczytaniu kilku artykułów i wpisów na forum biorę od wczoraj przez 10 dni, ale zastanawiam się czy to ma mieć takie samo działanie jak dupek?

reklama
Siemka Dziewczyny. Życie po raz kolejny mi pokazuje środkowy palec, kiedy próbuję zaplanować sobie cokolwiek. Już dawno odpuściłam planowanie ścieżki kariery i potomstwa bo to mi nie idzie od dawna ale ja już nawet wieczoru nie mogę zaplanować i najbliższego weekendu🫠 Starego któryś dzień z rzędu dopadł koitalny ból głowy (czy któraś miała do czynienia z tym gownem??) jakby nam mało było utrudnień😭 moja mama trafiła do szpitala z problemami sercowymi😥a facet przyjaciółki miał próbę samobójczą, dzięki Bogu nieskuteczną ale 🤯🤯🤯
Bardzo mi przykro. Niestety często jak się coś złego dzieje to wszystko na raz. Ale to tylko po to aby zaraz wyszło słońce. Dużo zdrówka dla Was, dla mamy i partnera przyjaciółki ❤️

Do góry