reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

gabi wydaje mi sie ze jak cos to powinnas sciagac i dawac butla lepsze chyba to niz sztuczne jak tak bardzo chcesz karmic piersia

reklama
Popieram Kluchę... Gabi ściąganie mleka nie jest bez sensu... gdyby nie ściąganie to nie karmiłabym wcale, a tak chociaż te 6 tygodni mała miała to co najlepsze. Czasem trzeba wybrać mniejsze zło...

Gonia cieszę sie razem z Tobą! ja też mam coraz więcej mleka, pije duzo wody itp dbam o to wiec ulga że kryzys mija

A ja mam kilka dni dobrze i znów dołek laktacyjny... ale chyba już mam na to metodę hektolitry płynów tak około 5 wypijam i widzę poprawę jak mniej to jest gorzej z mlekiem.... idę się opić!!!!

Też zauważyłam taką zależność i staram się jak najwięcej wypijać.
Poza tym nasz pediatra mi powiedział, żeby przed każdym karmieniem sie nasycić czyli coś zjeść ( nawet małą kanapkę) i wypić duuży kubek picia i wtedy mleko lepiej leci - sprawdziłam i tak jest rzeczywiście.

Też zauważyłam taką zależność i staram się jak najwięcej wypijać.
Poza tym nasz pediatra mi powiedział, żeby przed każdym karmieniem sie nasycić czyli coś zjeść ( nawet małą kanapkę) i wypić duuży kubek picia i wtedy mleko lepiej leci - sprawdziłam i tak jest rzeczywiście.
Jeść nie będę co karmienie bo tyłek bym miała jak szafę z przybudówką i kompletem luster;-) ale wody sobie nie pożałuję:tak::tak:

najlepiej karmic godzine po posiłku bo mleko jest super watosciowe tak mi powiedziała babka z poradni laktacyjnej

no i pic pic i pic.... to naparwde pomaga

Już dawno miałam się Was dziewczyny zapytac: staników jakich firm najchętniej używacie? I czy chodzicie bez? Położna środowiskowa która przyszła do mnie zaraz po urodzeniu Julki odradzała chodzenie bez stanika... A ja się tak zastanawiam - dlaczego?

reklama
Już dawno miałam się Was dziewczyny zapytac: staników jakich firm najchętniej używacie? I czy chodzicie bez? Położna środowiskowa która przyszła do mnie zaraz po urodzeniu Julki odradzała chodzenie bez stanika... A ja się tak zastanawiam - dlaczego?
Mi położna kazała w staniku chodzić, bo ocieranie się o ubrania i kiwanie się piersi na wszystkie strony wzmaga laktację, oraz żeby piersi zachowały swój kształt. :tak: Ja śpię nawet w staniku, bo przy dłuższej przerwie przeciekam. :dry:

A staniki mam z H&M.

Do góry