reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

A u nas dzisiaj pierwsza była próba oblizania łyżeczki z sinlakiem (rozrobiłam tak ciutkę z moim mleczkiem):-DNa razie taka zabawa,nie jedzenie.Niunia wszystko ładnie wypycha i wypluwa:rofl2:nawet jak coś łyknęła,to przed chwilką razem z mleczkiem wylądowało na kocu przy próbie pełzania:sorry:
My się nie spieszymy,jeszcze kilka dni do pół roczku;-)

reklama
Marzenka my też prawie sąsiadki. Mąż na co dzień w Gliwicach pracuje.
Moja Agatka też ciągle na cycku. Jeszcze nie rozszerzałam jej diety. Czekam do końca 6 miesiąca, czyli jeszcze 8 dni :-)
Miałam z Agatka mały problem. Ważymy ją co tydzień w domu. Zawsze przybierała po 200 g na tydzień, potem po 150g, czyli ok. Od ostatniego szczepienia jednak (18.08) przez trzy kolejne tygodnie NIC nie przybierała :szok:
Poszłam z nią do naszego pediatry. Mała miała już wtedy skończone 5 miesięcy. Fizycznie powiedziała, że jest zdrowa i wszystko ok. Świetnie się rozwija, jest bardzo żywa i pogodna. Kazała się nie poddawać i karmić dalej.
Zaczęłam ją wybudzać przed pójściem spać - tak ok.0.30 na karmienie.
Przez to nie odciągałam już wtedy pokarmu. Szybko więc skończyły się zapasy i od dwóch tygodni dajemy jej butlę sztucznego, gdy jestem w pracy.
Waga już na szczęście ruszyła, ale przez to wszystko spadła mi na siatce centylowej.
Jutro ją ważymy.

heh widze ze duzo nas tu 'sasiadek', ja tez pod gliwicami mieszkam.
u nas tez cyc króluje, od 2 m-cy daje pól sloiczka deserku dziennie z kaszka manna w ramach ekspozycji na gluten, a od 2 tygodni obowiazkowo kaszke zeby mala wyekspediowac spac przed 23, bo inaczej to 24 najwczesniej

U nas mały po 20 idzie spać: wykąpany i po cycuszku i wstaje mi ok 1 w nocy na jedzenie, a później ok 4 i ok 6 (je samą pierś). A ostatnio chyba przez zęby to wstawał nawet po 5 razy :shocked2:, tyle że bardziej chciał się przytulić do piersi niż jeść.

U nas mały po 20 idzie spać: wykąpany i po cycuszku i wstaje mi ok 1 w nocy na jedzenie, a później ok 4 i ok 6 (je samą pierś). A ostatnio chyba przez zęby to wstawał nawet po 5 razy :shocked2:, tyle że bardziej chciał się przytulić do piersi niż jeść.

nie no u nas mała jak juz pójdzie spac to śpi bez jakichkolwiek przerw 11 godz, wstaje ok 9-10 rano. i to juz od 3 miesiąca

reklama
Do góry