reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

reklama
A jak macie ze zmianą pieluchy?? Julcia w nocy zjada bardzo dużo i ze 2 razy zmieniam pampersa -teraz to głownie nad ranem. Ale u nas zmiana = wybudzenie. Niekiedy potem ładnie przysypia, ale czasami nie. I jeśli nie śpi tak do następnego cyca przy którym najczesciej już usypia.

My nie zmieniamy pieluchy całą noc. Około 2-3 Tola otwiera oczy i daje znac, że głodna wtedy dostaje cyca i już przy nim zasypia z powrotem. Potem pobudka o 6 i wtedy zmiana pieluchy... cięzkiej pieluchy:tak:

U nas też pielucha na cała noc. Bo Marcel podczas zmiany peluszki mocno się wybudzał i nie chciał potem zasnąć. Wiec nad ranem tylko zmieniam strasznie ciężką pieluchę.

Już się powoli zegnam z tym wątkiem :-(W cycach bardzo mało a mały nie chce cycy. Chciałam go jeszcze przetrzymać na cycuchu chodź do 6 miesiąca ale za mało na wadze przybiera. W 2 tygodnie nie przybrał 200g :-( A wiec cyca do kiedy się da ale po cycy i tak butla ( która bardzo chętnie wypija ). Tak mi smutno z tą myśla. Ale co mam zrobić jak mój skarb zamiast cmokać cycucha woli ze mną gadać z cyckiem w buzi.

Marys prawie 5 m-cy to wcale nie jest krótko, dostał juz dużo dobrego z cycuszków :)

My tez trzymamy pampersa całą noc, no chyba , ze zdarzy sie kupa, ale to bardzo żadko

marys, no co tykobieto, 5 miechów to i tak super!!! więc się nie dołuj!!!

a ja muszę mojego trochę zacząć odzwyczajać od cycków, przynajmniej między 7 a 14, no bo wiadomo do tej cholernej pracy trzeba wrócić:wściekła/y: tak wam zazdroszczę, tym które nie muszą na razie myśleć o powrocie, no zamieniłabym wszystko, żeby być z młodym, ale kurcze nie wszyscy mają tak dobrze... jak np. ktoś z mojej rodziny - jak będe miała czas to opisze na zamkniętym, krew człowieka zalewa.

Także mimo szczerych chęci karmienia, raczej będzie to niewykonalne, także będziemy się karmić pół na pół moje ze sztucznym

reklama
My zaczęliśmy dawać na noc już butlę (od 3 dni) i młodemu chyba bardziej podchodzi butlowe mleko bo moje weźmie ale już z takiej wielkiej łaski jak już jest naprawdę głodny, ale tak do końca września chce go jeszcze przetrzymać na moim.

Do góry