reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

reklama
Wczoraj po raz pierwszy (po cycu i po kapieli) zamiast lulac, położyłam Julcię do łóżeczka. Pomarudziła sobie chwilkę ale SAMA ZASNĘŁA!!!:szok: No po prostu nie wierzyłam, że to możliwe :-):-):-)

Patewka Julcia zaczyna się "usamodzielniać" :-):tak: Życze wytrwałościbo zgadzam sie z zdaniem Violi

U nas Marcelek do ok 2 miesięcy to lubił jak ktoś koło niego siedzi i daje się trzymać za palec. A teraz sama zasypia tuląc się do misia. I zawsze zasypiał w swym łóżeczku. Gdzieś ok 5:30 jak się budzi to biorę go do siebie i wtedy mam jeszcze 1 h snu bo w łożeczku zaczyna brykać.

Julcia się usamodzielnia - - jak to poważnie zabrzmialo :-). Ale bardzo sie cieszę że powolutku lulanie odchodzi w niepamięć. A jakie przytulanki-zasypianki mają waszedzieci? Jula nie ma - wydawało mi się, ze jeszcze za mała na pluszaka :confused:?

Wczoraj po raz pierwszy (po cycu i po kapieli) zamiast lulac, położyłam Julcię do łóżeczka. Pomarudziła sobie chwilkę ale SAMA ZASNĘŁA!!!:szok: No po prostu nie wierzyłam, że to możliwe :-):-):-)
Moja narazie nie daje mi takiej szansy, bo codziennie po kąpieli... zasypia przy piersi. Naje się i odpada. Oczywiście podnoszę ją do odbicia i żeby przenieść z łóżka naszego do jej łóżeczka, ale to jej nie wybudza.
Za to w dzień głównie na spacerach lubi się wtulić w pieluszkę tetrową albo w przytulankę - kawałek pluszowego/welurowego :confused: materiału z główką misia:happy:

A jakie przytulanki-zasypianki mają waszedzieci?
U nas to jest miś pluszowy specjalny dla niemowlaczków którego można prac itp. A Marcelek go dałam, bo najpierw spał z pieluszką ale kilka razy okręcił sobie ja koło szyj :confused: albo przytkał nią nos co stawało się już niebezpieczne.A do misia się tuli bądź go glaszcze.

reklama
moja zasypia bez zabawek po cycu do łóżeczka pociumka reke i zasypia sama (ale chciałabym by miała swojego misia...to takie piekne jak maluszki spią z misiami....)

Do góry