reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

Ja właśnie dziś poczytałam co wcześniej pisałyście o karmieniu piersią. I jeszcze raz na spokojnie swoje materiały co miałam z poradni laktacyjnej jeszcze z Francji.
Przyłożyłam małego trochę inaczej i lepiej ssał. Nie było to to samo co na początku ale pił.
Zawsze karmiłam go w pozycji tej klasyczne, że leżał na kolanach i podtrzymywałam mu główkę ta ręką z której jadł pierś.
A dziś przyłożyłam go tak z pod pachy. Ze Marcelek leżał przy moim boku.
Wkleję zdjęcia bo ja nie umiem wytłumaczyć o co mi chodzi.

Zobaczymy jak będzie jutro. Ale jeśli będzie gorzej to się wybiorę do poradni. Tylko nie wiem czy mnie przyjmą :-( Bo ja w Polsce nie ubezpieczona i mimo iż mam kartę EU to wiecznie z tym problemy.

Załączniki

• m4757538.jpg
    m4757538.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 36
  • m4757542.jpg
    m4757542.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
reklama
wiem, ze to nie na temat, ale marys, jak Ty pięknie wyglądasz przy tym karmieniu! normalnie jak uosobienie tej idei! naprawdę, wyjątkowo klimatyczne, zwłaszcza to drugie

Maryś,ja znalazłam przez neta konsultantkę laktacyjna i była u mnie prywatnie (100 zł,siedziała kilka godz.)U nas było to samo,ja butli nie dawałam,ale smoka uspokajacza.I ona wolała ssacć tego twardego smoka,niż miękkie cycki.Także spijała tylko trochę,jak cycek miękki to koniec jedzenia.Każdy smok zaburza mechanizm ssania,choc nie u każdego dziecka.U mojej zaburzył,za płytko łapała Oprócz zmiainy techniki,własnie tak spod pachy,albo ona z lewej strony,a prawy cycek,żeby głębiej złapała,to jeszcze na początku "robiłam" nawał pokarmu.żeby cycki były twarde i żeby zaczęła jeść,zanim się nauczy tak jak trzeba.Herbatka bocianek (w poradniach albo na allegro),homeopatia (Agnus castus 5 ch) i laktator.Po za tym jak ta babka była za pierwszym razem,to tak mi pomasowała cycki,ze po godzinie już nabierały:szok:Idź naprawdę.Ja karmię drugie dziecko,więc mi się wydawało,ze wszystko wiem i nikt mi nic nie poradzi:dry:A pomogli bardzo,żałuję,że tak późno tylko:zawstydzona/y:

to co pisze Gabi swięta racja -ja nie myslałam o poradni tylko mnie tam wysłano bo mała za mało przybierała i sie okazało że ten cyc co preferuje to ok a ten co nie to zanik mleka zła pozycja karmienia itp i własnie karmie na bananie (ta poducha-wczesniej karmiłam bez) mała jest jakby wyżej i moge ja bliżej cyca dac żeby lepiej zassała

marys ja też na karcie eu - łaski nie robią żeby przyjąc a w razie co do rzecznika dzwon i strasz ich -bo muszą cie przyjąc i tyle-poradnia jest dla wszystkich bierzesz książeczkę jak na kase chorych i tyle

a ja dziś pierwszy raz dałam butlę, z herbatką na szczęście- bo chciałam sprawdzić czy umie pić z butelki bo we wtorek do pracy ..... no i umie:happy2: wypił 100 ml i zrobił kupę (u nas to wydarzenie;-) bo kupa jest co 6 dni!)

u nas problemów z karmieniem nie ma za wyjątkiem tego, że chyba znowu jakiś sok się pojawił bo w dzień chce co 1,5 godziny jeść! a piersi szaleją jak przez 2 godziny nie karmię to samo cieknie!

koga, a jak dasz radę w pracy z cyckami? będziesz odciągać, czy wracać na karmienie?
bo ja idę na 7 h i bedę musiała pewno raz na bank odciągać, na początku, bo potem może się unormuje

Karmię Tinę wieczorem i rano butelką i dwa razy w dzień jest pierś i raz w nocy(no i obiadek),i zauważyłam że jeśli czekam do ostatniej chwili z karmieniem piersią jak już jest baaaardzo głodna i zaczyna płakać to robi bunt piersi i domaga się buteli(pewnie lżej leci).Więc podaję jej pierś dosłownie na godzinę (po4 od poprzedniego posiłku)no chyba że prześpi czas....tak jak teraz:tak::tak:

reklama
Koga,ja tak miałam przy pierwszym,a teraz walczymy:dry:
Za to ściągać nie będziesz w pracy musiała tylko pojemnik podstawisz;-)

Do góry