reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

U nas też te godziny szaleją ale co 2-3 godziny jemy....wiem ze butelka to nic strasznego bo starszyzna była tylko na flaszkach i nic im nie było i nie jest:tak::tak:

reklama
My kulejemy z tymi przerwami w karmieniu. Tośka jadła wcześniej co 3 godzinki jak w zegarku a teraz chyba wolałaby co 4:confused:. Jak ją dostawiam co 3 godzinki to nie zje "całego" cyca tylko pociumka I fazę i trochę II a czuję, że w piersi jeszcze jest sporo. I tak się zastanawiam czy może karmić już co 4? wtedy zjadałaby może "całą" pierś ale zmniejszy nam się ilość karmień do 5-6 w zależności czy w nocy wstanie 1x czy 2x na jedzonko. Tylko może zje wiecej na raz więc się wyrówna...błędne koło...:confused:

U nas co 3 godziny karmienie i to z butli i cyca:)))
Mała je z butli od 90-120 ml a potem cyc, dziś taka głodna była bo przespała karmienie i jadła po 5 godzinach,że jadła a nosem jej leciało:)))

My staramy się jeść co 3h, wiadomo czasem bywa co 2,5, ale ostatnio jesteśmy na dobrej drodze żeby to było co 3h. A u mnie w cycach mam wrażenie że nawet sporo, ale co z tego, jak czasem po prostu nie chce się chycić, bo mu od razu nie leci.... no ale to moja wina, bo dawałam mu moje z butli i się nauczył, że fajnie od razu leci, a z cyca musi trochę pociągnąć, także nie muszę mu dawać jeszcze sztucznego, ale z racji niedługiego powrotu do pracy powoli będę dawać, choć flaszkę dziennie, żeby się przyzwyczaił.

A co do stałych pór... hmmm u mnie to jest miej więcej co 3 h od wstania - czasem od 6, czasem od 7, no bo stałych pór do końca nie mamy, stała jest 2godzinna drzemka od 15:30 ;-) i taki rytm: wstaje - jemy - pielucha - bawimy się lub spacer- drzemka 30 min - znowu wstajemy - jemy.... i tak cały dzień:-D:-D

A ja wcale na zegarek nie patrze, moze tylko w nocy kiedy to do 4 razy Julcia potrafi cyca wołać - i za każdym razem ściaga całe mleko :-).
Stała jest jedynie pora kapania i wieczornego karmienia - zaczynamy szykowac się o 19, 19:30 kąpiel i przed 20 mała już śpi :tak::tak::tak:

A właśnie - jak zasypiają wam dzieci wieczorem? Trzeba lulac? Przy cycu lub butelce? A moze same??

Ja Julcię muszę kołysać. Przy piersi uśnie wyłącznie wówczas gdy bardzo długo nie spała po południu ( ponad 3h) i to nie zawsze. I śpi najczęsciej do wpól do pierwszej w nocy - wtedy mamy pierwsze nocne karmienie.

moje zazwyczaj zasypia samo odłożone do łóżeczka, gasze górne świtło, zapalam boczną lampkę, Karolek przewraca się na boczek i idzie spać, ale czasem włącze mu karuzelke, ale ogólnie ładnie zasypia, tak koło 20:30-21

I u nas Marcel zasypia sam. Ok19:30 jest kąpiel, suszenie i masaże. 20 je kolacje i lulu. Włączam mu karuzele. Troszkę się na nią popatrzy ale zaraz nakrywa oczka rączką i lula.

reklama
Do góry