reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ćwiczenia w ciąży

ja w poprzedniej ciąży chodziłam bardzo często na basen, który już wczesniej znałam i wiedziałam że jest tam czysto i nigdy wczesniej niczego sie nie nabawiłam. Dzieki temu zmniejszyły się mi bóle pleców i ogólnie fizycznie dobrze się czułam. Potem od 3 m-ca chodziliśmy z naszą córcia na zajęcia na ten sam basen - teraz ma ponad 2 lata i czuje się jak ryba w wodzie :-)
Sama teraz też jestem w ciąży (15tc) i też chodzę. Polecam, jesli nie masz żadnych konkretnych przeciwskazań od lekarza.

reklama
Witajcie:-) Woda to najlepszy sprzymierzeniec dla nas-ciężarnych,odciąża stawy,a równocześnie pozwala zwiększyć wytrzymałosć mięśni,rozlużnić kręgosłup,poprawia krążenie,no i wogóle pomaga za dużo nie przytyć i szybko wrócić do formy po porodzie:tak: Dlatego,jeśli lekarz uzna,że nie ma przeciwwskazań,jesli ciąża nie jest zagrożona,oraz jeśli się nie ma skłonności do infekcji dróg moczowo-płciowych to jak najbardziej-basen wskazany,ale trzeba pamiętać o kilku ważnych sprawach:
nie siadać na mokrych ławkach,chyba,że na swoim ręczniku,chodzić w klapkach pod prysznicem i po mokrej posadzce,uważać na deskę w toalecie-nie siadać bez spacjalnej higenicznej nakładki,lub wcale,dokładnie umyć się pod prysznicem po wyjściu z basenu.Profilaktycznie warto zastosować potem w domu praparat odbudowujący właściwa florę bakteryjną pochwy(Femina,Lactovaginal,LaciBios,Provag):tak:
Ale się rozpisałam:-)
przyjemnego pływania:-D

ja wiem ze jak kupie ksiazke badz plyte to nie bede cwiczyc bo mi nie bedzie sie chcialo. musze sie gdzies zapisac i chodzic przynajmniej 3 razy w tygodniu :)

czym zajac moja dziewczyne? jak urozmaicic jej czas?! jest w 1trymestrze ciazy. nie chce rezygnowc z ruchu. co będzie bezpieczne dla niej i dziecka!jak przygotowac cialo do ciazy i porodu?! co z kregoslupem?

ja chodzę na specjalne zajęcia dla ciężarnych, elementy pilatesu, ćwiczenia z piłkami, etc, i bardzo sobie chwalę - rewelacja!
Dodatkowy plus że można podpatrzeć dobre i bezpieczne ćwiczenia. Tak wiec dodatkowo prawie codziennie ćwiczę w domu, jeżdżę też na rowerku stacjonarnym. I czuję się bardzo dobrze, dzięki temu jestem w formie.
Na takich zajęciach jest też dużo ćwiczeń wzmacniających mięśnie grzbietu i kręgosłup.

w domu też da się fajnie ćwiczyć, jak tylko sprawdzi się jakich ćwiczeń nie można robić. :)
Polecam też piłkę do pilatesu, kupiłam ostatnio w rossmanie - super się na niej ćwiczy np. mięśnie rejonu miednicy.

reklama
ja chodzę na specjalne zajęcia dla ciężarnych, elementy pilatesu, ćwiczenia z piłkami, etc, i bardzo sobie chwalę - rewelacja!
Dodatkowy plus że można podpatrzeć dobre i bezpieczne ćwiczenia. Tak wiec dodatkowo prawie codziennie ćwiczę w domu, jeżdżę też na rowerku stacjonarnym. I czuję się bardzo dobrze, dzięki temu jestem w formie.
Na takich zajęciach jest też dużo ćwiczeń wzmacniających mięśnie grzbietu i kręgosłup.

Powiedz, gdzie chodzisz na te zajęcia, opis jest bardzo zachęcający :-)

Do góry