reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ćwiczenia w ciąży

Ja pracuje w magazynie, nie musze dzwigac bo raczej wszystko jest zautomatyzowane.. chcialabym pracowac jak najdluzej jak bede sie dobrze czula, tylko, że w tej chwili moja praca jest glownie na stojaco w jednym miejscu, ale jakbym chciala to moglabym zamienic sie na chodzenie (tempem takim spacerowym), co jest lepsze? Moge poprosic o chodzenie, ale martwie sie ze bede bardzo zmeczona, znowu stanie prawie 8h to tez nie zbyt.. moze pol na pol?

I chyba jesli mam taka prace, to juz moge sobie odpuscic spacerki po pracy, co? :)

reklama
To chyba zależy od tego jak się czujesz.
Ja w ciązy czułam się znakomicie. W szóstym miesiącu łaziłam po górach, bo pojechaliśmy na wakacje do Zakopanego W ósmym miesiącu wprowadzaliśmy się do nowego domu więc pracy było strasznie dużo. Ostro zasuwałam, w ogóle się nie oszczędzałam i nie miałam przez to żadnych problemów.
W dziewiątym miesiącu jak mąż szedł do pracy to wieszałam firanki, myłam podłogi na kolanach i sprzątałam cały budowlany bałagan. Na sam koniec ciągle prasowałam na stojąco sterty ubranek dla Pawełka i mimo całego wysiłku ciążę przenosiłam dwa tygodnie.
Gdyby mi nie wywołali porodu to chyba do tej pory bym z brzuszkiem była:)

Nie mogłam w ogóle leżeć...po prostu energia mnie roznosiła.

Dźwigać na pewno nie powinnaś. Ale chodzić chyba możesz...ale tak jak mówię wszystko zależy od tego jak się czujesz i jak przebiega ciąża. Ja na Twoim miejscu bym pogadała z lekarzem , który prowadzi Ci ciążę.

ja tez polecam aktywność do konca, oczywiście o ile zdrowie na to pozwala i nie ma zadnych przeciwwskazań lekarza... ja chodziłam do pracy prawie do końca i tydzień przed porodem poszłam na L4, urodziłam półtora tygodnia przed wyznaczonym terminem....
okres ciązy wspominam jako jeden z najlepszych okresów w życiu:-)

ja tez polecam aktywność do konca, oczywiście o ile zdrowie na to pozwala i nie ma zadnych przeciwwskazań lekarza... ja chodziłam do pracy prawie do końca i tydzień przed porodem poszłam na L4, urodziłam półtora tygodnia przed wyznaczonym terminem....
okres ciązy wspominam jako jeden z najlepszych okresów w życiu:-)

Mi też podobało się chodzenie w ciąży. Wkurzało trochę jak już byłam po terminie a ani żadnych skurczów przepowiadających ani innych objawów zbliżającego się porodu nie miałam, ale na szczęście do samego końca czułam się super:D

No to rzeczywiscie poczekam i zobacze jak bede sie lepiej czula i co bedzie mi wygodniej robic w pracy. Na razie nie mam za duzo objawow - to dopiero poczatki :)

Witam wszystkie panie niestety w opcji szukaj nieznalazlam tematu o cwiczeniach w ciąży barco chcialabym poćwiczyc jakies pozycje wzmacniajace miesnie kregoslupa bo zaczyna mi dokuczac bol krzyza jestem w 18 tygodniu wiec brzuszek rosnie i obciaza krzyz + duzy biust (miseczka E-F) tez niezostaje dla krzyza obojetna niestety mieszkam w malym miasteczku i tu niema ani aerobiku ani jogi a w internecie znalazlam tylko suche slowa bez obrazkow jak przyszla mama moze cwiczyc w ciazy moze ktoras z was zna jakies ciekawe stronki z cwiczeniami i obrazkami na ktorych sa pokazane cwiczenia jogi badz inne dla przyszlych mam i ne te nieszczesne kregoslupy :sorry: mam nadzieje ze temacik bedzie cieszyl sie powodzeniem i bedzie sie rozwijal :-)

Witam wszystkie panie niestety w opcji szukaj nieznalazlam tematu o cwiczeniach w ciąży barco chcialabym poćwiczyc jakies pozycje wzmacniajace miesnie kregoslupa bo zaczyna mi dokuczac bol krzyza jestem w 18 tygodniu wiec brzuszek rosnie i obciaza krzyz + duzy biust (miseczka E-F) tez niezostaje dla krzyza obojetna niestety mieszkam w malym miasteczku i tu niema ani aerobiku ani jogi a w internecie znalazlam tylko suche slowa bez obrazkow jak przyszla mama moze cwiczyc w ciazy moze ktoras z was zna jakies ciekawe stronki z cwiczeniami i obrazkami na ktorych sa pokazane cwiczenia jogi badz inne dla przyszlych mam i ne te nieszczesne kregoslupy :sorry: mam nadzieje ze temacik bedzie cieszyl sie powodzeniem i bedzie sie rozwijal :-)

No wlasnie laseczki piszcie cos bo mnie kregosup to chyba przy porodzie peknie na pol ledwie zyje i nie wiem jak cwiczyc!!!!
I jak szybko schudnac i wyformowac figurke po ciazy hehehhe
dzieki z gory

reklama
znalazlam tylko kilka filmikow niestety wiekszos angielskich
[video=youtube;eDakYas52SY]http://www.youtube.com/watch?v=eDakYas52SY[/video]

[video=youtube;4El0YH5CXmE]http://www.youtube.com/watch?v=4El0YH5CXmE&feature=related[/video]

[video=youtube;HG3z_6sWVhY]http://www.youtube.com/watch?v=HG3z_6sWVhY&feature=related[/video]

[video=youtube;agNvwmvGf0A]http://www.youtube.com/watch?v=agNvwmvGf0A&feature=related[/video]

[video=youtube;Xukpu9Ls3As]http://www.youtube.com/watch?v=Xukpu9Ls3As&feature=related[/video]

[video=youtube;F0xHDagCz38]http://www.youtube.com/watch?v=F0xHDagCz38&feature=related[/video]

ja bede powoli probowac zobaczymy czy cos pomoze codziennie kila minut i ozbaczymy zachecam inne panie do wklejania stronek obrazkow badz innych rzeczy na temat cwiczen niekoniecznie tylko jogi ja znalazlam duzo pozytywnych opini o jodze dlatego cos o niej poszukalam niestety na polskich stronka niewiele jest instrukcji i podpowiedzi na temat cwiczsenia jogi a nie kazdy ma dostep do klubu jogi :-(

Do góry