Sprawdzają proporcje brzuszka do główki maleństwa, po tym poznają, czy cukrzyca na nie wpływa. Moja diabetolog nie sprawdza badań, ale zawsze pyta o stosunek AC/HC (to właśnie te obwody), czy jest prawidłowy.Piękne wieści tak trzymaj !
Ja mam jutro moje przesunięte połówkowe .
i jeszcze diabetolog będzie chciał zerknąć na ostatnie usg, ciekawe co tam sprawdza
U Was też zaglądają?
reklama
U mnie 33+5 to niewiele różnicy między namiNo ogólnie szyjka ma być twarda do ostatnich tygodni przed porodem ale spoko moja też miękka od 26 tygodnia i dalej trzyma a już 35+6
Mój ginekolog wziął wymaz, żeby sprawdzić, czy nie ma infekcji, która spowodowała to skracanie szyjki w pewnym momencie.
Pierwsza kulminacja niby od 24 tygodnia tak? Już się boję ale nie panikuję jeszczeMoże jakis chwilowy, przejściowy stan. Grunt, że nadal w normie
Jak to bada ginekologicznie ?U mnie też diabetolog sprawdza ostatnie USG, też się zastanawiam, co tam sprawdza. Diabetolog bada mnie też ginekologiczne.
Wiem właśnie, że sprawdzają czy brzuszek nie jest większy ale byłam ciekawa czy jeszcze coś.Sprawdzają proporcje brzuszka do główki maleństwa, po tym poznają, czy cukrzyca na nie wpływa. Moja diabetolog nie sprawdza badań, ale zawsze pyta o stosunek AC/HC (to właśnie te obwody), czy jest prawidłowy.
A jaki stosunek jest ok? ten mieszczący się w skali pewnie?
Coś mówili, że nie więcej niż 4cm różnicy, ale to musiałabyś potwierdzić.Wiem właśnie, że sprawdzają czy brzuszek nie jest większy ale byłam ciekawa czy jeszcze coś.
A jaki stosunek jest ok? ten mieszczący się w skali pewnie?
w sensie przewagi brzuszka?Coś mówili, że nie więcej niż 4cm różnicy, ale to musiałabyś potwierdzić.
jak nie zapomnę to zapytam
Z tego, co ja zrozumiałam to takw sensie przewagi brzuszka?
jak nie zapomnę to zapytam
Ja już chodzę ponad miesiąc z 1 cm rozwarciem. A szczerze to mam mniej teraz twardnien niż w 33 tygAle to takie wróżenie z fusów trochę moja ma 2mm, miękka i mówię do niego, że jak mi ściągnie pessar to na bank pójdę rodzic a on, że raczej nie. Kobiety z rozwarciem miesiąc chodzą
reklama
Tak straszą, ale ja mam kulminację od 11 tyg nie no żartuje, ale miejmy nadzieję, że aż tak źle później nie będziePierwsza kulminacja niby od 24 tygodnia tak? Już się boję ale nie panikuję jeszcze