reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

O masz, tak to jest rodzice chcą się już szykować do kompletowania wyprawki,a tu taki wstydzioch 😁 i dalej trzeba czekać 🤷u mnie połówkowe za 2 tyg, liczę, że czegoś się dowiem 🙂
To koniecznie się oszczędzaj i może rzeczywiście odstaw gazowane. Ja osobiście unikam, bo źle u mnie działa na jelita🙄
Ja też odstawiam,bo to nie wiadomo już czy boli bardziej macica,jelita czy co i co jest powodem.Dzis nie pilam już w ogóle. No ja mam połówkowe 27 marca więc się dowiem jak to jest z tą płcią 😉 Na prenatalnych obstawiał dziewczynę .

reklama
A rece mialas czyste? Bo jak tak to stawiam ze za dluga przerwa. I nie martwilabym sie jednorazowym wyskokiem :-)

Ide jutro na badania tej nieszczesnej hemoglobiny i sie stresuje 🙈

A rece mialas czyste? Bo jak tak to stawiam ze za dluga przerwa. I nie martwilabym sie jednorazowym wyskokiem :-)

Czyste . Mnie też to czeka pod koniec przyszłego tyg 😏 trzymam kciuki,żeby było dobrze ✊

Masło,ser,szynką,pomidor ,ogórek.
Zastanawiam się czy czas nie miał znaczenia,bo wstałam 8:40,a zjadłam dopiero o 10 ,bo a to ktoś zadzwonił ,zanim się zebrałam z łóżka itp
Jak dla mnie to mało białka :) ja na śniadania zawsze zjadam jajka, codziennie. Na drugie już pozwalam sobie na więcej eksperymentów. Spróbuj zamienić ser na 1-2 jajka i powinno być ok :)
@gooskaw daj znać jak wyniki :) ale myślę, że jak nie ma często wyskoków i kontrolujesz cukry to będzie dobry wynik :)

Dam znac dam z wynikami bo w sumie to ciekawa sprawa. Boje sie bo ostatnio mialam gorszy czas i same wyrzucaly mi po roznych normalnych posilkach. A to niedospanie a to musialam sie ratowac latulosum a to omijanie posilkow bo zle sampopoczucie i sie kilka zebralo. No ale nie zbadam nie bede wiedziec, zobaczymy jutro:-)

Btw. Ja bialka prawie nie jadam procz mieska, a juz na bank zrezygnowalam z nabialu, pieczarek i kiszonek bo mam pozniej nadmuchany brzuch jak balon.
Jeszcze czasami w szale emocji zjem kanapke z serem zoltym :-p

Podziwiam codziennie jajo. Porzygalabym sie chyba tak dzien w dzien 🤪😜

Czasem jem jajka rano ,np przedwczoraj. Ale nie zawsze. Na początku miałam fazę i non stop jajecznica,a teraz jakoś nie bardzo 😏

reklama
Chyba się zaczyna...zjadłam kanapki jak zwykle na śniadanie i cukier po godzinie 153 😳
Może się jeszcze nie zaczyna, a pewnie była za długa przerwa, bo śniadanie mamy zjeść tak do 40 min po przebudzeniu 🙂

Dawaj znać, jak tam po wynikach, ale napewno będzie ok 💪
U mnie wczoraj był taki dzień słaby, cukry wysokie, ale w normie. Młody przyniósł jakiegos wirusa że żłobka🙄podejrzewam, że przez to tak się zadziało. Dzisiaj z kolei brak apetytu 🤷

Do góry