reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Test ciążowy

PierwszaciazaK

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny ;) Czy miałyście kiedyś sytuacje, że test ciążowy z wskaźnikiem tygodnia ciąży wskazywał zły tydzień? Wciąż pokazuje 1-2 tydzień ciąży a zdecydowanie jestem w późniejszym etapie ciąży. Co o tym myślicie? Powinnam się stresować? Inne testy wciąż wychodzą pozytywne, jednakże druga kreska nie zawsze ma bardzo intensywny kolor. Dopiero za kilka dni mam wizytę u ginekologa a głowa podsuwa mi negatywne myśli. Dajcie znać co o tym myślicie.

reklama
Myślę że to tylko kawałek papierka. Każdy test ma inną czułość i inaczej się może wybarwiać, kolor barwnika nie świadczy o wieku ciąży. 2 kreski są? Są.
Wizyta u lekarza za kilka dni, więc wszystkiego się dowiesz. Nie ma co się stresować, bo szkodzisz tylko maluszkowi.

Cześć dziewczyny ;) Czy miałyście kiedyś sytuacje, że test ciążowy z wskaźnikiem tygodnia ciąży wskazywał zły tydzień? Wciąż pokazuje 1-2 tydzień ciąży a zdecydowanie jestem w późniejszym etapie ciąży. Co o tym myślicie? Powinnam się stresować? Inne testy wciąż wychodzą pozytywne, jednakże druga kreska nie zawsze ma bardzo intensywny kolor. Dopiero za kilka dni mam wizytę u ginekologa a głowa podsuwa mi negatywne myśli. Dajcie znać co o tym myślicie.
1-2tc to jest przed owulacją ;)
Nie sugeruj się tym.

Tak wiem, według ostatniej miesiączki wychodzi mi dzisiaj 5tyg + 5dni. Więc test zle wskazuję..

Bo on ma widełki teoretycznie becie:
098a522cadcf8b3e2580f78c8199168a.jpg

Więc nie będzie pokazywał daty Twojej miesiączki bo jak niby ją ma znać :p to nie sztuczna inteligencja. Do tych tygodni z testu musisz dodać tak z 3 tygodnie więc idealnie Ci się pokrywa z OM

reklama
Bo on ma widełki teoretycznie becie:
Zobacz załącznik 1688341

Więc nie będzie pokazywał daty Twojej miesiączki bo jak niby ją ma znać :p to nie sztuczna inteligencja. Do tych tygodni z testu musisz dodać tak z 3 tygodnie więc idealnie Ci się pokrywa z OM

Na instrukcji testu napisane jest, ze 1-2 tydzień to w rzeczywistości 3-4 stąd moje obawy. Myślę, ze teraz będę spokojniejsza. Dziękuję!

Do góry