reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

U mnie dziś pyszna kolacja :) jajko faszerowane pastą z tuńczyka, awokado, ogórka kiszonego, żółtek i jogurtu naturalnego z odrobina soku z cytryny, soli i pieprzu, a dodatkowo chrupka wasa pelnoziarnista żytnia. Niebo w gębie :)
 
reklama
U mnie dziś pyszna kolacja :) jajko faszerowane pastą z tuńczyka, awokado, ogórka kiszonego, żółtek i jogurtu naturalnego z odrobina soku z cytryny, soli i pieprzu, a dodatkowo chrupka wasa pelnoziarnista żytnia. Niebo w gębie :)
Fajnie, ja dzis awokado kupiłam i jutro zatestuje.
A juz coś z mozarellą robiłaś? Ja dziś jem z pomidorem, masło i chrupkie żytnie. Zjem trochę słonecznika i orzechów włoskich i zobacze co będzie
 
Fajnie, ja dzis awokado kupiłam i jutro zatestuje.
A juz coś z mozarellą robiłaś? Ja dziś jem z pomidorem, masło i chrupkie żytnie. Zjem trochę słonecznika i orzechów włoskich i zobacze co będzie
Mozarelle chętnie jadalam do sałatek, ale odkąd nie mogę do salatki zrobić mojego ulubionego sosu (oliwa, ocet jabłkowy, miód) to straciło dla mnie urok :(
 
Zmieniać można bez końca a jak pokazuje to forum jedne mierzą tak inne siak .... Ta je to i super a inna nie...Ty to już wogole masz haj lajf no i ok ale może masz idealną wagę,mlodszy wiek,lepszą zdrowotną historię...nie wiem
Pytałam niektórych np mojej kuzynki i ona mierzyła po godzinie bo na logikę po zjedzonym wszystko podlega trawieniu,spalaniu itd....tak jej lekarz mówił. Ja też tak robiłam i nie było na ten temat dywagacji. A dziś się tym zablokowalam .
Jutro idę do dietetyka ale na cuda nie liczę.
ja rozmawiałam z dwoma lekarzami i z koleżankami z cukrzyca z naszej grupy lipcowej - wszystkie mierzą po godzinie od pierwszego kęsa śniadania/obiadu/ kolacji.
 
Ja dziś o 5.30 miałam glukozę 106, wzięłam letrox i poszłam dalej spać. O 7.30 miałam już glukozę 118. Zaczęłam czytać o co chodzi i sprawdze w weekend czy to nie efekt brzasku. Betty sprawdź sobie czym jest efekt brzasku i efekt somogyi. Bardzo to ciekawe. Postaram się zmienić moje kolację na mniej weglowodanowe i mniej białkowe.
 
Ja dziś o 5.30 miałam glukozę 106, wzięłam letrox i poszłam dalej spać. O 7.30 miałam już glukozę 118. Zaczęłam czytać o co chodzi i sprawdze w weekend czy to nie efekt brzasku. Betty sprawdź sobie czym jest efekt brzasku i efekt somogyi. Bardzo to ciekawe. Postaram się zmienić moje kolację na mniej weglowodanowe i mniej białkowe.

Wg mnie brak węglowodanów w kolacji właśnie sprawia, że trawisz szybciej i rano masz wysoki cukier.
Przerwa powinna być nie za długa.
Wczoraj jadłam o 20 makaron orkiszowy ze szpinakiem i serem feta i krewetkami a dziś rano o 5 cukier 80, a miałam przed wprowadzeniem diety około 100 rano zawsze.
 
Wg mnie brak węglowodanów w kolacji właśnie sprawia, że trawisz szybciej i rano masz wysoki cukier.
Przerwa powinna być nie za długa.
Wczoraj jadłam o 20 makaron orkiszowy ze szpinakiem i serem feta i krewetkami a dziś rano o 5 cukier 80, a miałam przed wprowadzeniem diety około 100 rano zawsze.
Ale moja wczorajsza kolacja była zbilansowana- węgle z pieczywa pelnoziarnistego, białko z jajka i z tuńczyka, tłuszcz z awokado.
No i Ogórek kiszony jako źródło pyszności :D
 
reklama
Wg mnie brak węglowodanów w kolacji właśnie sprawia, że trawisz szybciej i rano masz wysoki cukier.
Przerwa powinna być nie za długa.
Wczoraj jadłam o 20 makaron orkiszowy ze szpinakiem i serem feta i krewetkami a dziś rano o 5 cukier 80, a miałam przed wprowadzeniem diety około 100 rano zawsze.
O 5 rano zaczynasz jeść?
 
Do góry