Betty2
Fanka BB :)
No to widzę że daleka droga u mnie do normalności i spokoju.... Szkoda bo zamiast myślenia o ciąży ogarniam coś co jest totalnie nie moją bajką.@Betty2 masz jak ja hipoglikemię reaktywną. Też miałam spadek cukru w ciąży i teraz na niedawno wykonywanej krzywej. Przy niej często trudno unormować cukier na czczo. Podpytać diabetologa o późniejsze podawanie insuliny i w necie poczytaj kiedy występuje jej szczyt. Jeszcze jest taka opcja że dana insulina Ci nie pasuje. Czasami pisały o tym dziewczyny na fb i po zmianie zaskakiwały ładnie z cukrami. Poobserwuj czy po zmianie jednostek nie ma poprawy. Diabetolog co ile zalecił Ci zwiększanie dawki? U mnie było zalecenie 3 dni przekroczeń i zmiana dawki o 2j. W dniu zmiany koniecznie pomiar ok 2-3 rano by wykluczyć hipoglikemię. Powinnaś sobie wyrywkowo zmierzyć choć z 2 razy jeśli tego nie robiłaś jak cukier kształtuje się w nocy by mieć pogląd czy wywala Ci go z rana z głodu czy np insulina nie zbija go.
Dzis bym zapomniała witamin innych bo cały czas mam głowę zablokowaną...
Mąż wraca z pracy i już tylko na mnie spojrzy to już wszystko wie,że jestem niepewna,zamyślona...Ehh nie tak to miało być