reklama
Betty2
Fanka BB :)
Fajnie, ja dzis awokado kupiłam i jutro zatestuje.U mnie dziś pyszna kolacja jajko faszerowane pastą z tuńczyka, awokado, ogórka kiszonego, żółtek i jogurtu naturalnego z odrobina soku z cytryny, soli i pieprzu, a dodatkowo chrupka wasa pelnoziarnista żytnia. Niebo w gębie
A juz coś z mozarellą robiłaś? Ja dziś jem z pomidorem, masło i chrupkie żytnie. Zjem trochę słonecznika i orzechów włoskich i zobacze co będzie
Mozarelle chętnie jadalam do sałatek, ale odkąd nie mogę do salatki zrobić mojego ulubionego sosu (oliwa, ocet jabłkowy, miód) to straciło dla mnie urokFajnie, ja dzis awokado kupiłam i jutro zatestuje.
A juz coś z mozarellą robiłaś? Ja dziś jem z pomidorem, masło i chrupkie żytnie. Zjem trochę słonecznika i orzechów włoskich i zobacze co będzie
Betty2
O tak bo o a sama w sobie płonaMozarelle chętnie jadalam do sałatek, ale odkąd nie mogę do salatki zrobić mojego ulubionego sosu (oliwa, ocet jabłkowy, miód) to straciło dla mnie urok
Alicjaaa85
ja rozmawiałam z dwoma lekarzami i z koleżankami z cukrzyca z naszej grupy lipcowej - wszystkie mierzą po godzinie od pierwszego kęsa śniadania/obiadu/ kolacji.Zmieniać można bez końca a jak pokazuje to forum jedne mierzą tak inne siak .... Ta je to i super a inna nie...Ty to już wogole masz haj lajf no i ok ale może masz idealną wagę,mlodszy wiek,lepszą zdrowotną historię...nie wiem
Pytałam niektórych np mojej kuzynki i ona mierzyła po godzinie bo na logikę po zjedzonym wszystko podlega trawieniu,spalaniu itd....tak jej lekarz mówił. Ja też tak robiłam i nie było na ten temat dywagacji. A dziś się tym zablokowalam .
Jutro idę do dietetyka ale na cuda nie liczę.
Ja dziś o 5.30 miałam glukozę 106, wzięłam letrox i poszłam dalej spać. O 7.30 miałam już glukozę 118. Zaczęłam czytać o co chodzi i sprawdze w weekend czy to nie efekt brzasku. Betty sprawdź sobie czym jest efekt brzasku i efekt somogyi. Bardzo to ciekawe. Postaram się zmienić moje kolację na mniej weglowodanowe i mniej białkowe.
Magdusia88
Ja dziś o 5.30 miałam glukozę 106, wzięłam letrox i poszłam dalej spać. O 7.30 miałam już glukozę 118. Zaczęłam czytać o co chodzi i sprawdze w weekend czy to nie efekt brzasku. Betty sprawdź sobie czym jest efekt brzasku i efekt somogyi. Bardzo to ciekawe. Postaram się zmienić moje kolację na mniej weglowodanowe i mniej białkowe.
Wg mnie brak węglowodanów w kolacji właśnie sprawia, że trawisz szybciej i rano masz wysoki cukier.
Przerwa powinna być nie za długa.
Wczoraj jadłam o 20 makaron orkiszowy ze szpinakiem i serem feta i krewetkami a dziś rano o 5 cukier 80, a miałam przed wprowadzeniem diety około 100 rano zawsze.
Ale moja wczorajsza kolacja była zbilansowana- węgle z pieczywa pelnoziarnistego, białko z jajka i z tuńczyka, tłuszcz z awokado.Wg mnie brak węglowodanów w kolacji właśnie sprawia, że trawisz szybciej i rano masz wysoki cukier.
Wczoraj jadłam o 20 makaron orkiszowy ze szpinakiem i serem feta i krewetkami a dziś rano o 5 cukier 80, a miałam przed wprowadzeniem diety około 100 rano zawsze.
No i Ogórek kiszony jako źródło pyszności
reklama
O 5 rano zaczynasz jeść?Wg mnie brak węglowodanów w kolacji właśnie sprawia, że trawisz szybciej i rano masz wysoki cukier.