reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Do lekarza musimy mieć zaufanie, więc jak Twój Ci nie odpowiada--to pewnie, że zmień... Pewnie leczysz się prywatnie, więc płacić i być niezadowolona, albo się zamartwiać to słabo. Pozdrawiam i głowa do góry!
Cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze z maluszkiem. Możesz trochę odetchnąć ze spokojem.

Jestem już umówiona do nowego gina na 29 czerwca. Szybciej nie było jak. Dziś trochę podniosła mnie na duchu moja waga. Tydzień temu było 53,6 A dziś jest 54,1. Jak to mówi moja dietetyk to dziecko przybiera na wadze nie ja. Więc jestem dobrej myśli. A stary gin poprostu nie zrobił pomiaru A rzucił mi byle co na odczepnego. Dwa synek wierci się w brzuchu codziennie więc to też mnie uspokaja.

reklama
Witam dziewczyny :) jak tam cukier? ☺️ U mnie dzisiaj po obiedzie 158! Ale moja wina bo zjadłam makaron z truskawkami... im bliżej końca tym trudniej utrzymać diete :oo:
A od którego tygodnia lekarz wysyłał Was na ktg?

Witam dziewczyny :) jak tam cukier? [emoji5] U mnie dzisiaj po obiedzie 158! Ale moja wina bo zjadłam makaron z truskawkami... im bliżej końca tym trudniej utrzymać diete :oo:
A od którego tygodnia lekarz wysyłał Was na ktg?
Ja byłam właśnie w szpitalu i dostałam insulinę na noc zaczynam od 4 jednostki na początku jak nie pomoże to będę zwiększać dawkowanie i trzymać się diety [emoji15]

Właśnie trochę się denerwuje zawsze ten pierwszy raz boli [emoji6]

Mi insulinę wstrzykuje mąż. Za pierwszym razem uciekałam przed nim przez 15 min. [emoji23]
Jakby to robiła pielęgniarka to nie byłoby problemu, a tu jakaś blokada się pojawiła... koniec końców okazało się, że mierzenie cukru glukometrem jest dużo gorsze i boleśniejsze niż podawanie insuliny [emoji5]

Mi insulinę wstrzykuje mąż. Za pierwszym razem uciekałam przed nim przez 15 min. [emoji23]
Jakby to robiła pielęgniarka to nie byłoby problemu, a tu jakaś blokada się pojawiła... koniec końców okazało się, że mierzenie cukru glukometrem jest dużo gorsze i boleśniejsze niż podawanie insuliny [emoji5]
Dziękuję za wsparcie [emoji6] ja jeszcze sobie recepty nie kupiłam jutro zrobię pierwszy zastrzyk nie dosyć że się kuje w brzuch w palce teraz w udo aby do października.

Cześć dziewczyny. Dobrze, że znalazłam ten wątek/forum. Dzisiaj badalam glukoze (test obciążenia 75g). Na czczo wyszlo 89 mg, potem po godzinie skoczylo do aż 190 mg i po 2 spadło do 94 mg. Oczywiście przewertowalam cały Internet, bo ten drugi wynik nieciekawy i wyczytałam, że to świadczy o cukrzycy. Konsultowalam wynik z położną (stwierdziła, że nie ma powodów do obaw), zapytałam jeszcze o zdanie internistę ( stwierdził, że wynik jest ok). Moja gin skomentuje badanie w czwartek. Nie wiem co myśleć, chcę szybko iść do diabetologa, boję się jeść cokolwiek:(

reklama
Cześć dziewczyny :) pochwale się, że wczoraj urodziłam synka :) 3550 g i 58 cm a z usg wychodziło, że będzie miał koło 3200 g więc nie duża różnica ☺️ Poród nie całe 2 godziny i obeszło się bez nacięcia i pęknięcia więc każdej z Was życze takiego szybkiego i lekkiego porodu ☺️ I najważniejsze, że cukry u nas jak narazie w porzadku ☺️ Pozdrawiam ☺️

Do góry