reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

@Devushka Kiszka ziemniaczana to poure ziemniaczane z przyprawami i skwarkami. wygląda jak kielbaska, w takim flaku wszystko upakowane. My to w ogole ziemniaczani jesteśmy - kluski z ziemniaków, pyzy, placki, babka ziemniaczana, takie potrawy czesto goscily na naszym stole, a teraz mam ziemniaczany detoks :D

@Perełka:) smacznego zatem:)!

reklama
:-p
@Devushka Kiszka ziemniaczana to poure ziemniaczane z przyprawami i skwarkami. wygląda jak kielbaska, w takim flaku wszystko upakowane. My to w ogole ziemniaczani jesteśmy - kluski z ziemniaków, pyzy, placki, babka ziemniaczana, takie potrawy czesto goscily na naszym stole, a teraz mam ziemniaczany detoks :D

@Perełka:) smacznego zatem:)!

Oj ale mi narobiłaś ochotę na tą kiszkę ziemniaczana :-p aż chyba poszperam w necie za przepisem :D akurat ja przy tej ciaży mogę ziemniaki w dowolnej ilości ale przy pierwszej to po jednym mi cukier wywalało.. ahhh ta nieobliczalna cukrzyca :D

@Perełka:) jedz na zdrowie ☺️ Ja jadłam po dwie kiełbaski do tego boczek i jeszcze się coś nawineło a cukier naprawdę niziutki ☺️

No bo taka dawka glukozy. A poza tym jak karmię to hormony są wysokie. Takie były argumenty. Ja nie mierzyłem tych cukrów po porodzie w ogóle bo miałam dosyć mierzenia a poza tym nie miałam do tego głowy wiec olałam temat :) Ale teraz czasem sobie zmierzę i są w porządku ;)

Dziewczyny ja na przykład miałam dzisiaj taką sytuację po śniadaniu przed którym wstrzykuje insulinę i po mierzeniu cukru który był w normie (116)po godzinie położyłam się żeby się jeszcze zdrzemnąć po chwili nagle zaczęło mi się robić słabo drgawki trzęsłam się szybko zmierzyłam cukier i miałam 60:errr: , wie ktoś dlaczego takie spadki nagle? Szybko Wypiłam pół szklanki Pepsi cukier podskoczył i poczułam się lepiej. Chociaż muszę przyznać że szklanka Pepsi po pół roku smakowała jak delicje:-) :)

Dziewczyny ja na przykład miałam dzisiaj taką sytuację po śniadaniu przed którym wstrzykuje insulinę i po mierzeniu cukru który był w normie (116)po godzinie położyłam się żeby się jeszcze zdrzemnąć po chwili nagle zaczęło mi się robić słabo drgawki trzęsłam się szybko zmierzyłam cukier i miałam 60:errr: , wie ktoś dlaczego takie spadki nagle? Szybko Wypiłam pół szklanki Pepsi cukier podskoczył i poczułam się lepiej. Chociaż muszę przyznać że szklanka Pepsi po pół roku smakowała jak delicje:-) :)
Lilika być może insulina zaczęła działać dopiero po czasie i stąd taki spadek. A mierzyłas tylko raz to 60, bo czasami przy ekstremalnych wynikach warto powtorzyc. Najlepiej powiedz swojemu lekarzowi o tej sytuacji zwłaszcza jakby się powtarzała, może się okazać że trzeba zmniejszyć dawkę insuliny :)

Dziewczyny miałyście rację że grill nie straszny dla cukrzycy :) objadłam się za dwóch, a nawet pozwoliłam sobie spróbować pieroga z grilla i wyniki zawsze poniżej 120 po posiłku :-D
Z kolei wczoraj bo zdrowym obiadku mierze i szok - 146 najwyższy dotychczasowy wynik, więc odczekałam 2 min i zrobiłam pomiar z innego palca i wynik 109... sama już nie wiem co o tym myśleć - wpisałam oba do mojej książeczki :D

No ja w końcu też zajadalam się grillem w niedzielę i też cukry ok:) W ogóle miałam rozpuste, bo wcisnelam wczoraj kawałek sernika i chyba 115 było (sernik bez spodu, slodzony ksylitolem). Za to dziś rozpoczelam dzien od 93 :/ ale w ogóle się czuje taka osłabiona, tylko bym się położyła i spała..

Cześć dziewczyny chciałam się dołączyć do was jestem w 24 tygodniu ciąży i mam cukrzycę ciążowa mierze cukier 4 razy dziennie na czczo mam wysoki cukier 100,105 i to mnie martwi nie wiem co mam robić ostatni posiłek jem o godz 22:00 pomocy już mam siły nie dosyć że ciąża zagrożona to jeszcze ten cukier.

Cześć dziewczyny chciałam się dołączyć do was jestem w 24 tygodniu ciąży i mam cukrzycę ciążowa mierze cukier 4 razy dziennie na czczo mam wysoki cukier 100,105 i to mnie martwi nie wiem co mam robić ostatni posiłek jem o godz 22:00 pomocy już mam siły nie dosyć że ciąża zagrożona to jeszcze ten cukier.

Też mam takie cukry poranne, mimo że jestem już od jakiegoś czasu na insulinie :(
U mnie zostało tylko zwiększanie dawki, dieta i ruch nic niestety nie dają :(

reklama
Też mam takie cukry poranne, mimo że jestem już od jakiegoś czasu na insulinie :(
U mnie zostało tylko zwiększanie dawki, dieta i ruch nic niestety nie dają :(
Masakra mam się zgłosić w poniedziałek do szpitala na Karowej chcą mi dać insulinę zobaczę co mi lekarz powie [emoji20]

Do góry