reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja jeszcze nie wiem czy dołączę do Waszego słodkiego grona, ale cukry na czczo zwykle wychodzą mi powyżej 92, więc chyba mnie to nie ominie.
W ciągu dnia jak jem i mierze po godzinie od posiłku to zawsze glu poniżej 120. Najgorzej z tym porannym badaniem.
Hemoglobina glikolowana w normie.
Pilnuje się i sprawdzam ig. Nie jem słodyczy (smutna :(), produktów slodzonych.
U mnie mleko bez laktozy nie powoduje skoku cukru. Czasem miksuje mrożone wiśnie z mlekiem i wychodzą lody bez cukru :) polecam
Dziś rozmawiałam z moja mama i ona mówi, że całe życie ma na czczo glukozę w okolicy 100-105. Za jej czasow były inne normy i w ciazy nikt nie traktował tego jak cukrzycy.

reklama
Ja jeszcze nie wiem czy dołączę do Waszego słodkiego grona, ale cukry na czczo zwykle wychodzą mi powyżej 92, więc chyba mnie to nie ominie.
W ciągu dnia jak jem i mierze po godzinie od posiłku to zawsze glu poniżej 120. Najgorzej z tym porannym badaniem.
Hemoglobina glikolowana w normie.
Pilnuje się i sprawdzam ig. Nie jem słodyczy (smutna :(), produktów slodzonych.
U mnie mleko bez laktozy nie powoduje skoku cukru. Czasem miksuje mrożone wiśnie z mlekiem i wychodzą lody bez cukru :) polecam
Dziś rozmawiałam z moja mama i ona mówi, że całe życie ma na czczo glukozę w okolicy 100-105. Za jej czasow były inne normy i w ciazy nikt nie traktował tego jak cukrzycy.
Mi tez tak mama mówi...ale robie co moge...

A napisalabys przepis na taki zdrowy chlebek? Próbowałam różne piec, ale jak miał być czysto pełnoziarnisty to wychodziła zawsze porażka.
Generalnie zasada jest taka, że drożdże nie udźwigną mąki żytniej, więc z niej tylko chleb na zakwasie.
Ale ja najczęściej piekę z mąki pszennej pełnoziarnistej z tego przepisu: Link do: Login • Instagram
Albo z tego ze zdjęcia, tylko daję samą mąkę pszenną pełnoziarnistą i nią też podsypuję naczynie (zamiast otrębów).
Te pierwsze pół godziny piekę w 250 stopniach, ale później zmniejszam do 200 i już pilnuję, czy się nie spala za bardzo
IMG20220218172212.jpg

Generalnie zasada jest taka, że drożdże nie udźwigną mąki żytniej, więc z niej tylko chleb na zakwasie.
Ale ja najczęściej piekę z mąki pszennej pełnoziarnistej z tego przepisu: Link do: Login • Instagram
Albo z tego ze zdjęcia, tylko daję samą mąkę pszenną pełnoziarnistą i nią też podsypuję naczynie (zamiast otrębów).
Te pierwsze pół godziny piekę w 250 stopniach, ale później zmniejszam do 200 i już pilnuję, czy się nie spala za bardzo
Zobacz załącznik 1383548
Bardzo dziękuję

reklama
Siadaj choć szkoda,że i Ty tu
Ja dziś nie ogarniam tematu jakoś mi tak źle ogólnie
Nie jest to łatwy temat dla mnie i mam wrażenie że wszyscy w koło radzą sobie super.
O nie, ja jestem beznadziejna. Nie mam ochoty jeść tych rzeczy, które są dozwolone... Jak mam zjeść sałatkę to zaczyna mnie mdlic... Męka

Do góry