reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A mi dzis babcia zrobila full obiad. Piers smazona plus puree plus surowka z mlodej kapusty z majonezem :D no i zjadlam, bo bylam glodna po podrozy i myslalam, ze pyknie mi z 200 :D a tu zdziwienie, bo tylko 101 :) teraz ide jesc kolacje :)

Moj maz ma angine i zapalenie oskrzeli a Julcia jak mnie odwiozla na dworzec to miala po powrocie do domu 39 st.i tez ma angine. Z jednej strony dobrze, ze sie odizolowalam a z drugiej chcialabym nad nimi troche poskakac i o nich zadbac :)

Ostatnia edycja:
reklama
No super wyniki ja przed ryba zjadlam dzis uwaga paczka - oszalalam ale tak pachnial ze sie na niego rzucilam gdzie ja nie jestem slodyczowa ale nic zjadlam a potem normalnie obiad i mowie wywali ze 160 a tu 132 wiec nie ma tragedii. Wiem wiem dla niektorych z Was to mega duzo ale ja takie wyniki czasem mam po 2 kawalkach chleba po sniadaniu.

Lucalew
Jak ja mam 132 to zapisuje bez stresu i jestem zadowolona, ze sie najadlam albo se zrobilam przyjemnosc slodyczowa i ciesze sie z tak dobrego wyniku po takim grzechu :D moja dr tez ;)

Margo dzieki, zawsze razniej jak ktos ma tak jak ja :-) aczkolwiek wiadomo ze wolalabym zeby nie grzeszyc i zawsze miec do 120 no ale czasem nie wychodzi :-)

Lucalew mam podobnie :) kiedyś moja mama uciekła sama chleb - niby dla cukrzyków, dietetyczny ... Tak pachniał ze po tych kartonach ktore jadłam jak sie rzuciłam to 4 kawałki zjadłam - cukier 160 :/// ale i tak był to szczęśliwy wieczór dla mnie.

Anula ja insulinę nocną biorę o 23 - dłużej działa, a Lucalew chyba jeszcze później. No dziewczyny to ja dzisiaj dałam czadu bo zjadłam 4 ciastka belvita, miałam taką ochotę i nie mierzyłam po nich :) już niedługo szpital i tam już nie będzie miejsca na grzeszki ;)

Ja po jedzonku z grila super cukry. Ale niestety brzuch dawał mi się we znaki i myślałam aby pójść do domu. Zresztą nadal mnie boli. Tak na dole, tak dziwnie. Idę spać. Jutro cała niedziele przeleze.

Sylwia
Lezakuj juz teraz jak najwiecej! Dobrze, ze cukry przynajmniej w normie :)

U mnie po kolacji, ktora zrobil mi tato 126, ale pychota :D wiec tez zadowolona jestem z wyniku ;)

Dzien dobry :)

U mnie dzis ponownie 93 o poranku. Moja dr czeka chyba na te wyskoki powyzej 95, bo widzialam, ze jeden taki mi zaznaczyla na ostatniej wizycie.

Ja ide na sniadanie i zbieram sie do mamy do hospicjum wiec nie wiem czy zmierze po sniadaniu ;)

reklama
Ja też po grillu miałam zawsze ładne cukry choć dopiero dwa razy grillowaliśmy odkąd mierzę cukry ;)

Sylwia odpoczywaj, odpoczywaj :)

Dziewczyny ja nie wiem, naprawdę ostatnio nie mogę wstać. Masakra jakaś. A powiedzcie mi w sumie po co my mamy jeść to śniadanie tak wcześnie? (Moja diabetolog mi nic o tym noe mówiła żeby pierwszy posiłek o określonej godz. jeść i dlatego nie wiem po co ;)) bo ja np. czy wstanę o 7 czy o 9 to cukry mam podobne i już nie wiem jak to jest z tym jedzeniem.

Margo ja wczoraj też po kolacji lekko przekroczyłam ale tylko 122 miałam także praktycznie w normie :) a za to jak się najadłam :D

Do góry