reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A mi dzis babcia zrobila full obiad. Piers smazona plus puree plus surowka z mlodej kapusty z majonezem :D no i zjadlam, bo bylam glodna po podrozy i myslalam, ze pyknie mi z 200 :D a tu zdziwienie, bo tylko 101 :) teraz ide jesc kolacje :)

Moj maz ma angine i zapalenie oskrzeli a Julcia jak mnie odwiozla na dworzec to miala po powrocie do domu 39 st.i tez ma angine. Z jednej strony dobrze, ze sie odizolowalam a z drugiej chcialabym nad nimi troche poskakac i o nich zadbac :)

Ostatnia edycja:
reklama
No super wyniki ja przed ryba zjadlam dzis uwaga paczka - oszalalam ale tak pachnial ze sie na niego rzucilam gdzie ja nie jestem slodyczowa ale nic zjadlam a potem normalnie obiad i mowie wywali ze 160 a tu 132 wiec nie ma tragedii. Wiem wiem dla niektorych z Was to mega duzo ale ja takie wyniki czasem mam po 2 kawalkach chleba po sniadaniu.

Lucalew
Jak ja mam 132 to zapisuje bez stresu i jestem zadowolona, ze sie najadlam albo se zrobilam przyjemnosc slodyczowa i ciesze sie z tak dobrego wyniku po takim grzechu :D moja dr tez ;)

Margo dzieki, zawsze razniej jak ktos ma tak jak ja :-) aczkolwiek wiadomo ze wolalabym zeby nie grzeszyc i zawsze miec do 120 no ale czasem nie wychodzi :-)

Lucalew mam podobnie :) kiedyś moja mama uciekła sama chleb - niby dla cukrzyków, dietetyczny ... Tak pachniał ze po tych kartonach ktore jadłam jak sie rzuciłam to 4 kawałki zjadłam - cukier 160 :/// ale i tak był to szczęśliwy wieczór dla mnie.

Anula ja insulinę nocną biorę o 23 - dłużej działa, a Lucalew chyba jeszcze później. No dziewczyny to ja dzisiaj dałam czadu bo zjadłam 4 ciastka belvita, miałam taką ochotę i nie mierzyłam po nich :) już niedługo szpital i tam już nie będzie miejsca na grzeszki ;)

Ja po jedzonku z grila super cukry. Ale niestety brzuch dawał mi się we znaki i myślałam aby pójść do domu. Zresztą nadal mnie boli. Tak na dole, tak dziwnie. Idę spać. Jutro cała niedziele przeleze.

Sylwia
Lezakuj juz teraz jak najwiecej! Dobrze, ze cukry przynajmniej w normie :)

U mnie po kolacji, ktora zrobil mi tato 126, ale pychota :D wiec tez zadowolona jestem z wyniku ;)

Dzien dobry :)

U mnie dzis ponownie 93 o poranku. Moja dr czeka chyba na te wyskoki powyzej 95, bo widzialam, ze jeden taki mi zaznaczyla na ostatniej wizycie.

Ja ide na sniadanie i zbieram sie do mamy do hospicjum wiec nie wiem czy zmierze po sniadaniu ;)

reklama
Ja też po grillu miałam zawsze ładne cukry choć dopiero dwa razy grillowaliśmy odkąd mierzę cukry ;)

Sylwia odpoczywaj, odpoczywaj :)

Dziewczyny ja nie wiem, naprawdę ostatnio nie mogę wstać. Masakra jakaś. A powiedzcie mi w sumie po co my mamy jeść to śniadanie tak wcześnie? (Moja diabetolog mi nic o tym noe mówiła żeby pierwszy posiłek o określonej godz. jeść i dlatego nie wiem po co ;)) bo ja np. czy wstanę o 7 czy o 9 to cukry mam podobne i już nie wiem jak to jest z tym jedzeniem.

Margo ja wczoraj też po kolacji lekko przekroczyłam ale tylko 122 miałam także praktycznie w normie :) a za to jak się najadłam :D

Do góry