reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ale fajniutki :) Taki mały słodziaczek :) Już nawet mój mąż wie, że dzisiaj na świat przyszedł Mały Leoś ;) Zaraz go przytulisz do siebie :) Miłego dnia :)

Natka ja też myślę o elektrycznym - no jeszcze zobaczę :) a mi mąż zrobił piękny prezent na urodziny :) w poniedziałek idziemy na sesję brzuszkową :)

reklama
Ale słodziak DiuśkA! Nie bój się, super, że już jesteście razem :)

Dzudzenka ale super prezent! Wszystkiego najlepszego na te urodzinki :) szczęśliwego rozwiązania przede wszystkim :)

A ja dziś na śniadanie zjadłam o jedną kanapkę więcej niż zwykle bo głodna byłam i nic nie rozumiem z tego bo cukier po tylko 74 (normalnie po dwóch kanapkach koło 85-95). I bądź tu człowieku mądry...

Ja dzis miałam nieprzespana noc - wierciłam sie nie wiadomo czemu, masakra. Rano cukier 100!!! A po śniadaniu 116. Te cukry na czczo mnie wkurzają

Anula ja też zauważyłam, że jak gorzej śpię to i cukier na czczo mam wyższy :/ a o której insulinę bierzesz nocną?

Diuska
Jaka fajna kruszynka :)
A powiedz mi jeśli chodzi o wagę Leosia to duża byla różnica między tym co podawał lekarz z USG? Niż autentycznie jest? :)
a jak tam Twoje samopoczucie?:) Mierzysz cukry? Czy nie masz na to czasu? Bo chyba już jesz normalnie?

Anula
To prawda że jak się źle śpi w nocy to cukry rano potrafią być różne. Ja tak miałam kilka dni ze nie mogłam spać i cukier miałam co prawda w normie ale wyższy niż zawsze.
Nawet na noc przed spaniem melise sobie piłam żeby się uspokoić i zasnac. Nawet powiem Ci ze podzialalo to na mnie.

Dziewczyny idę dzisiaj na grila. Co bym mogła zjeść? No wiem ze kurczaka, warzywa, a taka kielbaska z kurczaka myślicie że przejdzie? Mam takie tacki i myślałam żeby ją ugrilowac na niej a nie bezpośrednio na grilu. Tylko ile mogłabym jej zjeść? Hmm. Jem ja czasami na kanapki i do leczo dodaje i jest ok.
No zobaczymy. A Wy co jeszcze polecicie z grila?

Ostatnia edycja:
Sylwia ja tak jak Jimena na grila jadlam wszystko aczkolwiek tylko jedna kielbase bo zajadalam sie szaszlykami z warzyw i kurczakiem i karkowka oraz surowkami i cukry byly super.

Ty to juz jestes w sumie w donoszonej ciazy ach jak ja bym chciala dotrwac do 36 tc, zazdroszcze :-)

A to by sie zgadzalo z tym niewyspaniem czy zlymi snami i cukrami na czczo bo 3 noc zle spie, nie moge sie dobudzic, jakies koszmary mam i cukry tez rano na czczo kiepskie.
My dzis na obiad ryba pyszna fladra bedzie świeżutka, jeszcze sie moczy ale jeszcze z 20 minut i na patelnie mniam

Lucalew
a ja znowu mam tak ze codziennie, naprawdę codziennie budzę się o 3 :)) Nie wiem czemu :) ale nie mierze cukru zawsze tylko od czasu do czasu bo przytomna idę do łazienki i wracam i spac :)
Lucalew 2 miesiące szybko Ci zleca :)
Wlasnie mam zamiar sprobowac szaszłyki z kurczakiem i warzywami, kielbaske, kurczaka, rybę, i ogórki malosolne będą w pogotowiu :)) hehe :)i salatke grecka :)

Ja dzisiaj na obiad filet z kurczaka przyprawiony, zawiniety z brokułami i serem żółtym i jak piekłam to dałam masła :)pyszne, ryż i surówka. Ale nie wiem jeszcze jak cukier :)

Po obiedzie 93 :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzis z grilla karkówkę do tego botwinka i ziemniaczki - cukier 101.

Dzis na wieczór zaaplikuje meliske a insulinę biore o 22 cukier rano mierze miedzy 7 i 8.

Do góry