reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ale fajniutki :) Taki mały słodziaczek :) Już nawet mój mąż wie, że dzisiaj na świat przyszedł Mały Leoś ;) Zaraz go przytulisz do siebie :) Miłego dnia :)

Natka ja też myślę o elektrycznym - no jeszcze zobaczę :) a mi mąż zrobił piękny prezent na urodziny :) w poniedziałek idziemy na sesję brzuszkową :)

reklama
Ale słodziak DiuśkA! Nie bój się, super, że już jesteście razem :)

Dzudzenka ale super prezent! Wszystkiego najlepszego na te urodzinki :) szczęśliwego rozwiązania przede wszystkim :)

A ja dziś na śniadanie zjadłam o jedną kanapkę więcej niż zwykle bo głodna byłam i nic nie rozumiem z tego bo cukier po tylko 74 (normalnie po dwóch kanapkach koło 85-95). I bądź tu człowieku mądry...

Ja dzis miałam nieprzespana noc - wierciłam sie nie wiadomo czemu, masakra. Rano cukier 100!!! A po śniadaniu 116. Te cukry na czczo mnie wkurzają

Anula ja też zauważyłam, że jak gorzej śpię to i cukier na czczo mam wyższy :/ a o której insulinę bierzesz nocną?

Diuska
Jaka fajna kruszynka :)
A powiedz mi jeśli chodzi o wagę Leosia to duża byla różnica między tym co podawał lekarz z USG? Niż autentycznie jest? :)
a jak tam Twoje samopoczucie?:) Mierzysz cukry? Czy nie masz na to czasu? Bo chyba już jesz normalnie?

Anula
To prawda że jak się źle śpi w nocy to cukry rano potrafią być różne. Ja tak miałam kilka dni ze nie mogłam spać i cukier miałam co prawda w normie ale wyższy niż zawsze.
Nawet na noc przed spaniem melise sobie piłam żeby się uspokoić i zasnac. Nawet powiem Ci ze podzialalo to na mnie.

Dziewczyny idę dzisiaj na grila. Co bym mogła zjeść? No wiem ze kurczaka, warzywa, a taka kielbaska z kurczaka myślicie że przejdzie? Mam takie tacki i myślałam żeby ją ugrilowac na niej a nie bezpośrednio na grilu. Tylko ile mogłabym jej zjeść? Hmm. Jem ja czasami na kanapki i do leczo dodaje i jest ok.
No zobaczymy. A Wy co jeszcze polecicie z grila?

Ostatnia edycja:
Sylwia ja tak jak Jimena na grila jadlam wszystko aczkolwiek tylko jedna kielbase bo zajadalam sie szaszlykami z warzyw i kurczakiem i karkowka oraz surowkami i cukry byly super.

Ty to juz jestes w sumie w donoszonej ciazy ach jak ja bym chciala dotrwac do 36 tc, zazdroszcze :-)

A to by sie zgadzalo z tym niewyspaniem czy zlymi snami i cukrami na czczo bo 3 noc zle spie, nie moge sie dobudzic, jakies koszmary mam i cukry tez rano na czczo kiepskie.
My dzis na obiad ryba pyszna fladra bedzie świeżutka, jeszcze sie moczy ale jeszcze z 20 minut i na patelnie mniam

Lucalew
a ja znowu mam tak ze codziennie, naprawdę codziennie budzę się o 3 :)) Nie wiem czemu :) ale nie mierze cukru zawsze tylko od czasu do czasu bo przytomna idę do łazienki i wracam i spac :)
Lucalew 2 miesiące szybko Ci zleca :)
Wlasnie mam zamiar sprobowac szaszłyki z kurczakiem i warzywami, kielbaske, kurczaka, rybę, i ogórki malosolne będą w pogotowiu :)) hehe :)i salatke grecka :)

Ja dzisiaj na obiad filet z kurczaka przyprawiony, zawiniety z brokułami i serem żółtym i jak piekłam to dałam masła :)pyszne, ryż i surówka. Ale nie wiem jeszcze jak cukier :)

Po obiedzie 93 :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzis z grilla karkówkę do tego botwinka i ziemniaczki - cukier 101.

Dzis na wieczór zaaplikuje meliske a insulinę biore o 22 cukier rano mierze miedzy 7 i 8.

Do góry