reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo a jaki ręczny polecasz w razie czego? :) Ja po kuraku z makaronem 86 :baffled:

Jeszcze mam do Was pytanie: torbę dla Maluszka spakowałam oddzielnie i dla siebie do porodu oddzielnie... Czy lepeij mieć to wszystko razem? I jak już pójdę na tą patologię ciąży - to te torby też zabrać ze sobą - bo nie mam pojęcia jak tu się zapakować i siedzę nad 3 torbami :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzudzenka
Ja mam reczny i mechaniczny Aventu..reczny sie spisal na medal :) Ja mialam wszystko w jednej torbie choc te rzeczy na 'dzien dobry' zapakowalam w jakas siate zeby nagle nie szukac po walizce z fotela porodowego :p Wiedzialam, ze maz bedzie totalnie zakrecony choc i tak spisal sie na medal :)

Ja mam laktator mechaniczny Medeli i był oki. Ogolnie polecam wszystkie kosmetyki zakupic w geminii. Ja tam kupowalam i np butelki mialam gratis :)
Torby mialam spakowane osobno do mnie i do Misia. Najwięcej miejsca zajmują te wielkie podpaski rózowe! A jak bedziecie rodzic sn to musicie miec ich sporo :D
JA dzis nieplanowany obiad u teściowej:szok:...śledz w śmietanie z cebula i ziemniaki!!! Cukier 89!!!

Dudzenka powiem tak ja bede miec 2 lub 3 bo pewno tez trafie wczesniej na patologie chodz czas pokaze. Laska na sali mila jedna torbe niby dla siebie i malego a druga jak byla wlasnie na patologii a potem jej maz mial problem z rzeczami w tych torbach bo jednak miala cc i nas sie pytal czy wiem gdzie co jest wiec mysle ze torba dla maluszka osobno i dla Ciebie osobno i dodatkowo albo siata z rzeczami na porodowke i po lub 3 torbe na rzeczy na pobyt na patologii.

Sylwia w ktorym tygodniu ciazy juz jestes?

No jakie ladne dzisiaj wyniki. U mnie troche gorzej bo zamiast jesc czesciej to dokladam kanapke lub porcje mhm musze to rozpracowac jakos i sie przestawic.

Aaa i zakupy zrobione zostala mi do kupienia butelka do karmienia, przewijak na łóżeczko, rozek a dla mnie biustonosze do karmienia i to bedzie najwieksze wyzwanie bo ciezko mi dostac cos na siebie kurcze a nie chce 100 pln ryzykowac na rozmiar. Jutro w biedronce kupuje pieluchy dada i plyn do kapieli 3 w 1.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wkleję Wam tutaj też bo nie wszystkie jesteście na szyjkach ;)

Dziewczyny wczoraj wzięli mnie na godzinny test oxy a tam pojawiły się skurcze. Raczej szło dobrze do 7/8 rozwarcia między skurczami miałam uśmiech na twarzy. Bez znieczulenia dodam nawet gaz im się skończył. Potem bolało juz bardzo. Trochę zaczęłam marudzić ;) przy pełnym rozwarciu i skurczach partych okazało sie że małemu tętno spadało i niestety szybko cc na narkozie. Po jak mnie wzbudzali zapomnialam że ja dziecko urodziłam. Sebastian mi zdjęcie pokazał a ja podwójnie widziałam. Ale Leoś jest na świecie waga 3120 i 55 cm. Urodził się chyba po 18. Ale po 22 chyba doszłam jako tako do siebie. Zweryfikuję dane jak mąż przyjedzie. Byłam już pod prysznicem. Ale myciem tego bym nie nazwała. Rana boli. Ale co zrobic. Przywieźli mi małego na sekundę. Spał taka kruszynka. Mam go dostać ale się boję. No i chodziłam, skakałam na piłce potem parłam na boku. Położna fajna. Opieka po cc bardzo fajna. Przychodziły co chwile dawać kroplówki, zmieniać podpaski. Teraz pani pomogła sie umyć. Wspaniała kobieta. Jestem na czczo od wczoraj i dzisiaj też jeść nie mogę. Ciśnienie mi podskoczyło jak dowiedziałam sie że rodzę wczoraj bo 10 min wczesniej dowiedziałam sie ze moge w nd rodzic dopiero. Tzn było 140 na 90. A potem juz niższe. Teraz tez jest w normie. Zastanawiam się co z moim cukrem ale to zmierzę jak maz przyjdzie. Wszystko potoczyło się bardzo szybko.

A ja zdecydowałam się mimo wszystko na laktator elektryczny :)

DiuśkA super, że Mały już jest z Wami! Bardzo się cieszę i gratuluję z całego serca :) wracaj szybko do sił i życzę Wam szybkiego powrotu do domu :)

A ja dziś nie mogłam wstać. Dopiero jakieś 20 min temu zjadłam śniadanie ;) ale Mała tak mi dawała popalić późnym wieczorem i w nocy że aż pół nocy spacerowałam żeby tylko się jakoś inaczej przekręciła bo tak mnie w oba boki cisnęła że masakra jakaś. No ale w końcu się udało i potem spałam już spokojnie do rana :)

Lucalew super, że już zakupy porobione :)

Miłego dnia :)

reklama
Do góry