reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mnie dziś dopadł jakiś kiepski humor, więc po południu zjadłam loda na poprawę - pomogło:-DCukru nie zmierzyłam, ostatnio po takim lodzie był ok :tak:
A teraz spotkała mnie miła niespodzianka - zmierzyłam cukier po kolacji i 100, wczoraj dokładnie po tym samym miałam 124 :eek: no to zjadłam jeszcze 4 truskawki :-Dniech Mały ma więcej witaminek
Jutro też mam wizytę u mojej gin - mam do niej mnóstwo pytań. Ostatnio u diabetologa spotkałam dziewczynę, która leżała w szpitalu w tym samym czasie co ja, po wykryciu cukrzycy i ją jej lekarz kieruje do szpitala już na 3 tyg. przed porodem! Masakra jakaś :szok: Ciekawe kiedy ja się będę zbierała..

reklama
oczywiście nie zjadłam tyle frytek ile bym chciała,ale wydaje mi się że całkiem sporo zjadłam, może ten cukier mi wywalił później sama się dziwię, że był taki niski. na pewno nie ma się co tak stresować (chociaż wiem, że łatwo się mówi) ale stres strasznie wpływa na poziomy cukru, ja zjadłam kolację i opchałam się czereśniami,aż się boję co będzie jutro rano:szok: ale w sumie póki jeszcze mogę trochę szaleć to czasami szaleję, bo obawiam się że im będę w bardziej zaawansowanej ciąży tym bardziej cukry mi będą mi szaleć, pamiętajcie że ja dopiero w 19 tygodniu...

Ja dziś dołożyłam 5 truskawek, za godzinę mierzę i zobaczę co z tego wyniknie.
Mamooo...jestem co raz chudsza :/ włażę już w rozm. 34 :/

Dobra, zmierzyłam...po 5 truskawkach 94 :) czyli wynika, ze mogę truskawki a w tych, po których miałam 160 musiało być coś dziwnego. Zaznacze, że wtedy nic wcześniej nie jadłam. Ale fajnie :)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny, my u Teściów mały biega wszędzie i nie mogę tak często zaglądać:sorry: u mnie po wczorajszym wieczornym obżarstwie ok, rano miałam 81. Dziś też ładnie mi idzie tym bardziej że na drugie śniadanie skusiłam się na sernik na zimno na serkach waniliowych i fakt że po 1,5 h ale było 86 :szok:
Margo super z truskawkami, rozmiar 34 no nieźle :szok:, jestem ciekawa czy lekarka coś Ci powie, że chudniesz bo u mnie na razie nikt nic nie mówi a mam chyba z 6 kg mniej... i daj znać jak po usg :-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, ja dziś byłam na wizycie u mojej gin, usg nie było niestety, bo za tydzień mam takie dokładniejsze. Wszystko ok, ale nadal muszę leżakować :crazy: Ale jak mus to mus..
Dziś po obiedzie cukru nie zmierzyłam, bo siedziałam w kolejce do lekarza, niedługo zmierzę po kolacji, ciekawe jaki wynik, bo zawsze jak mam taki rozregulowany dzień to i cukry świrują.
Serniczek mmm mniam mniam:-) już niedługo :-D

generalnie przy cukrzycy to sernik to jedno z niewielu ciast na które można sobie pozwolić, jak nie zje się ciasta (spodu, czy góry z lukrem) tylko masę serową to cukier po powinien być ok, bo tylko dostarcza się cukier którym jest osłodzony ser, tak przynajmniej myślę, ale w poprzedniej ciąży akurat moja cukrzyca wypadła na boże narodzenie i pamiętam że się skusiłam na kawałek i było ok i teraz też już kiedyś jadłam sernik i było dobrze:-) ostatnio mam wrażenie że tylko robimy sobie na "coś" apetyt :rofl2: chociaż czasami warto tak sobie po podpowiadać :-) bo ja dopiero w tej ciąży się dowiedziałam, że mogę podjadać migdały czy pistacje:tak:

Dziewczyny, ja po usg, dzisiaj jeszcze mam wizytę u mojej pani doktor. Pan od usg powiedział, że dzidzia mieści się wagą w granicy górnej normy :eek: Mamo! Ile ten dzidziuś ze mnie ciągnie skoro ja chudnę :eek: Poza tym powiedział, ze jest ok. Jeszcze dziś czekam na opinię mojej doktorki ;-) Ja za godzinkę zabieram się za drugie śniadanie i zamierzam znów jeść truskawki :) Już nie mogę się doczekać :)

No to Dzidziuś ładnie rośnie w brzuszku mamy:-) Margo Ty po porodzie będziesz miała od razu figurę modelki :tak: ciekawe co Twoja Pani doktor powie. u mnie z cukrami oki, u moich Teściów jest chyba jakiś dobry klimat dla moich cukrów bo trochę grzeszę a cukry super :-) truskawki też jem <mniam mniam>

Aniolek, to ja też jadę tam do Twoich teściów-może cukier się poprawi? Bo niestety jest kiepsko :-(Zwłaszcza na czczo - tak jakby ta insulina nic nie dawała..Wczoraj i dziś wynik pow. 90 :szok: Dobrze, że w poniedziałek znów diabetolog..

reklama
a zapraszam ;-) kurczę ciekawe czemu tak z tym cukrem z rana masz tym bardziej,że już masz insulinę:-(ja sobie przed spaniem zjadam kanapeczkę i na razie nie zapeszając mam rano 80-85. Dziś wszystko w miarę w normie po obiadku miałam troszkę ponad normę ale tak mnie zmogło, że zasnęłam.

Do góry