reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pani doktor powiedziała, że chudnięcie się skończyło :tak: Powiedziała, że teraz prawdopodobnie stanie mi waga, ale że mam to oczywiście obserwować i kontrolować. I póki co mam mierzyć cukry co drugi dzień, bo jest ok :) i na śniadanie zjadać spokojnie dwie parówki i kanapkę :)
Mam spuchnięty palec od głupiej igły! I boję się o poranne cukry, bo są co raz wyższe i w ogóle się strasznie najadłam o 23 i teraz idę mierzyć, bo po godzinie się bałam :-D

Dobranocka!

reklama
widzisz MArgo a tak się bałaś, że insulinę będziesz musiała brać, a tu taki luksus mierzenie cukru co drugi dzień:-) moje biedne paluszki też są takie ponakłuwane. Najważniejsze że z Dzidzią wszystko w porządku, a Tobie to już ztylko 2 miesiące zostały zleci szybko:-)

Zmierzyłam w nocy ten cukier po 1,5h od jedzenia i było 140!:-D Masakra. Ale byłam tak okropnie wczoraj zmęczona, głodna i przez to humor mi odpuścił, że wszystko olałam i się najadłam. Ooooo...i po tym wyniku poszłam spać. A dziś rano po 2 parówkach i chlebie orkiszowym 100 :)

Miłego popołudnia!

u mnie cukry w miarę ok, jedynie z o dziwo na czczo miałam 88 dawno już tak nie miałam... tu strasznie ciepło nic się nie chce:-) czeka mnie imprezka rodzinna więc chyba troszkę zgrzeszę :-p zobaczymy

hejka, u mnie dziś cukry ok i dzień truskawkowy :-)teraz odpoczynek po obiadku :-)
Margo, aż zazdroszczę, że Twoje cukry na tyle się ustabilizowały, że nie musisz codziennie ich mierzyć :happy:
Aniolek, życzę udanej imprezki :-)

Ja po obiedzie, mięso z sosem i fasolką :) Dzisiaj do obiadu objadałam się malinami i truskawkami :)

Dziewczyny, powiedzcie mi właśnie odnośnie imprezy rodzinnej, bo szykuje mi się taka w przyszłym tygodniu...nie wyobrażam sobie, że mam nic nie zjeść :/ albo nie spróbować tortu czy ciasta. Co o tym myślicie? Na razie na chłopski rozum wydaje mi się, że spróbować mogę, ale nie za dużo i nie mierzyć cukrów :-D

Margo, cukry masz dobre, więc myślę, że troszkę można spróbować tych imprezowych dobroci :-DA cukier później można zmierzyć,żeby sprawdzić, tak dla własnej ciekawości:rofl2:

reklama
Witam Was niedzielnie przedpołudniowo :-) Mam nadzieję, że u Was dzień zaczął się lepiej niż u mnie.. Ja się dziś nie wyspałam - obudziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć ponad godzinę :crazy: Rano cukier na czczo pow. 90:no:i jeszcze śniadaniowy omlet mi się przypalił :angry:czekam teraz na wynik po śniadaniu, oby reszta dnia była przyjemniejsza :tak:

No, po śniadaniu cukier już ok:-D jupi!

Ostatnia edycja:
Do góry