reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hej dziewczyny

urodzilam 16 kwietnia w 35 tyg. maly wazy 3050, i 52 cm dl. zdrowy:-) tylko mega zóltaczka i lezelismy na lampach do 9 doby. mnie jeszcze troche boli bo oprocz naciecia mialam pęknięcia II stopnia.
poród ekspresowy
ledwo karetka mnie zdąrzyzla dostarczyc do szpitala i 20 minut pozniej maly byl na swiecie.

po cukrzycy ani sladu na 2 dni po porodzie.cukry mi tak spadaly ze mialam niedocukrzenia.

Aga gratuluje!!!

reklama
:-):-):-):-) SERDECZNIE GRATULACJE AGNIESZKA:)
Ale masz fajnie juz po...
Jak się czujesz??
Jak poród??
Moze gdzies juz pisalaś to daj linka poczytamy..
:-D

ja czuje się dobrze chociaż ciężko było bo wywoływali mi poród trzy dni, bo małemu tętno skakało za wysoko
ja rodziłam w bydgoszczy w miejskim i powiem wam ze super warunki tam są sala porodowa z łazienką własna położna, i mój lekarz też cały czas przychodził i kontrolował. trzeciego dnia wywoływania porodu dostałam dwie kroplówki z oksytocyna i po nich też akcja zaczęła zanikać i pon doktor przebił mi pęcherz i jakoś poszło.

Syla kochana gratulacje !!!

Cześć Dziewczyny,

czy ktoś tu jeszcze jest? :-D W zeszłym tygodniu zdiagnozowali mi cukrzycę ciążową. Byłam u lekarza, pani doktor mi wszystko wyjaśniała przez godzinę a po powrocie do domu i tak pojawiło się sto tysięcy nowych pytań :-D Nie ukrywam, ze liczę na trochę wsparcia, bo ta cukrzyca to dla mnie istny szok :-)

dziewczyny,mierzyłam sobie cukier teraz w domu glukometrem, bo pozwolil mi tak dr i wyszlo mi, ze na czczo mam 65, wypilam 75g glukozy i po 1h 135 a po 2h 130..czy to nie za maly spadek?

Dokładnie się w tym nie orientuję. Z tego co wiem to wynik 65 jest poniżej normy, ale 135 i 130 jakby nie patrzeć to poniżej 140 :confused: jedni mówią, ze końcowy wynik powinien być zbliżony do tego na czczo a drudzy, ze poniżej 140..więc nie wiem :no: i wiem, że Ci nie pomogłam...

reklama
Margo...dzownilam do mojego gina, który zajmuje się kobietami w ciąży przy okazji powiedział dokładnie to co ty, ze jeżeli wynik po 2h jest nizszy niż 140 to jest ok...dzięki!

Do góry