reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

iza najlepiej ugotowac je osobno, będziesz pewniejsza :-) Bo nie ma nic gorszego niz rozgotowany bigos. Ja robie to różnie, ale z góry zakładam, że kiszona dłużej się dusi. Dobrą godzinę to może potrwac. Ale to mierz na smak. Mięso, np karkówkę, ja zawsze wrzucam odrazu do kiszonej kapuchy i dusze razem. A do świezej wrzucam włoszczyznę tj marchew, pietruszkę, por seler. W miedzy czasie mozesz podsmażyć cebulkę jezeli dodajesz. W moim bigosie muszą być suszone grzybki, czosnek, majeranek,koncentrat i słoiczek powideł śliwkowych. Uwielbiam taki słodko-kwaśny
 
reklama
Drogie mamy i przyszłe mamy z Warszawy i okolic,
Porozmawiajmy o zdrowym odżywianiu!
Serdecznie zapraszam na spotkanie – dyskusję panelową - poświęcone zdrowemu odżywianiu w ciąży oraz wartościowej diecie dla dziecka i rodziny. Poruszymy głównie temat zdrowych tłuszczów i zdrowych produktów nabiałowych w codziennej diecie. Spotkanie z dietetykiem będzie też okazją do indywidualnych konsultacji.
Spotkanie odbędzie się w ostatnim tygodniu kwietnia w Warszawie (centrum) w godzinach popołudniowych. Udział w spotkaniu jest całkowicie bezpłatny a ilość miejsc ograniczona.
Na wszystkie uczestniczki spotkania czekają atrakcyjne i pyszne zestawy produktów do degustacji i przetestowania przez całą rodzinę.
Zainteresowane osoby proszę o wysłanie do mnie maila na adres:
alisowska@swiezabazylia.pl
wraz z podaniem następujących danych:
1. Wiek
2. Forum, na którym aktywnie Pani dyskutuje
3. Nick na w.w. forum
Skontaktuję się z wybranymi osobami i prześlę szczegóły dotyczące spotkania.
Zapraszamy z pociechami, którym zapewnimy opiekę i super zabawę!
Zapraszam serdecznie,
Aleksandra Lisowska

 
Dziewczyny podaję przepis na super prostą babkę.

Składniki:

4jajka
szczypta soli
1szkl cukru
1/2 szkl.oleju
1kisiel (z różowym będzie różowa, z żółtym żółta itp)
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać 1 szklankę cukru, ubić na sztywną pianę.
Dołożyć 4 żółtkam wsypać 1 szklankę mąki, dodać 1/2 szklanki oleju, 1 kisiel i 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zmikoswać
na gładaką masę.

Piec ok 40 minut w 175st, a następnie zmniejszyć do 150st i piec jeszcze ok 10 minut.

Smacznego!
 
dziewczynki jakie jecie zupy?? bo nie mam pomysłu a rosół i krupnik wychodzi mi już nosem :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Ja jadlam kalafiorowa w weekend i bylo w porzadku. Jakos w pierwszym czy drugim tygodniu jadlam tez zupe serowa, na ktora tutaj dziewczynki dawaly przepis - tez bylo w porzadku. Ale wiadomo, wszystko zalezy od dziecia ;-) Mozesz sprobowac zjesc jako slodka zupe kompot jablkowy (zrob sobie taki gesty - rozdrob w garnku jablka jak sie juz ugotuja, a potem dodaj ugotowany makaron) :tak:
 
ja właśnie gotuję koperkową, a standardowo na zmiany to ogórkowa, krupnik, pomidorowa, jarzynowa, neapolitańska, pieczarkowa, barszcz ukraiński i porowa z groszkiem
 
reklama
ja właśnie gotuję koperkową, a standardowo na zmiany to ogórkowa, krupnik, pomidorowa, jarzynowa, neapolitańska, pieczarkowa, barszcz ukraiński i porowa z groszkiem
hmm
a jak sie robi neapolitanska? bo brzmi pysznie
u mnie rosół i krupnik w repertuarze innych bym sie na razie nie odwazyla
a tak w ogóle to ostatnio jestem niezupowa
i codziennie jem kopytka z pulpecikami z filetow z kurczaka i sosikkiem z marchewka
 
Do góry