reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

iza najlepiej ugotowac je osobno, będziesz pewniejsza :-) Bo nie ma nic gorszego niz rozgotowany bigos. Ja robie to różnie, ale z góry zakładam, że kiszona dłużej się dusi. Dobrą godzinę to może potrwac. Ale to mierz na smak. Mięso, np karkówkę, ja zawsze wrzucam odrazu do kiszonej kapuchy i dusze razem. A do świezej wrzucam włoszczyznę tj marchew, pietruszkę, por seler. W miedzy czasie mozesz podsmażyć cebulkę jezeli dodajesz. W moim bigosie muszą być suszone grzybki, czosnek, majeranek,koncentrat i słoiczek powideł śliwkowych. Uwielbiam taki słodko-kwaśny
 
reklama
Drogie mamy i przyszłe mamy z Warszawy i okolic,
Porozmawiajmy o zdrowym odżywianiu!
Serdecznie zapraszam na spotkanie – dyskusję panelową - poświęcone zdrowemu odżywianiu w ciąży oraz wartościowej diecie dla dziecka i rodziny. Poruszymy głównie temat zdrowych tłuszczów i zdrowych produktów nabiałowych w codziennej diecie. Spotkanie z dietetykiem będzie też okazją do indywidualnych konsultacji.
Spotkanie odbędzie się w ostatnim tygodniu kwietnia w Warszawie (centrum) w godzinach popołudniowych. Udział w spotkaniu jest całkowicie bezpłatny a ilość miejsc ograniczona.
Na wszystkie uczestniczki spotkania czekają atrakcyjne i pyszne zestawy produktów do degustacji i przetestowania przez całą rodzinę.
Zainteresowane osoby proszę o wysłanie do mnie maila na adres:
alisowska@swiezabazylia.pl
wraz z podaniem następujących danych:
1. Wiek
2. Forum, na którym aktywnie Pani dyskutuje
3. Nick na w.w. forum
Skontaktuję się z wybranymi osobami i prześlę szczegóły dotyczące spotkania.
Zapraszamy z pociechami, którym zapewnimy opiekę i super zabawę!
Zapraszam serdecznie,
Aleksandra Lisowska

 
Dziewczyny podaję przepis na super prostą babkę.

Składniki:

4jajka
szczypta soli
1szkl cukru
1/2 szkl.oleju
1kisiel (z różowym będzie różowa, z żółtym żółta itp)
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać 1 szklankę cukru, ubić na sztywną pianę.
Dołożyć 4 żółtkam wsypać 1 szklankę mąki, dodać 1/2 szklanki oleju, 1 kisiel i 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zmikoswać
na gładaką masę.

Piec ok 40 minut w 175st, a następnie zmniejszyć do 150st i piec jeszcze ok 10 minut.

Smacznego!
 
dziewczynki jakie jecie zupy?? bo nie mam pomysłu a rosół i krupnik wychodzi mi już nosem :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Ja jadlam kalafiorowa w weekend i bylo w porzadku. Jakos w pierwszym czy drugim tygodniu jadlam tez zupe serowa, na ktora tutaj dziewczynki dawaly przepis - tez bylo w porzadku. Ale wiadomo, wszystko zalezy od dziecia ;-) Mozesz sprobowac zjesc jako slodka zupe kompot jablkowy (zrob sobie taki gesty - rozdrob w garnku jablka jak sie juz ugotuja, a potem dodaj ugotowany makaron) :tak:
 
ja właśnie gotuję koperkową, a standardowo na zmiany to ogórkowa, krupnik, pomidorowa, jarzynowa, neapolitańska, pieczarkowa, barszcz ukraiński i porowa z groszkiem
 
reklama
ja właśnie gotuję koperkową, a standardowo na zmiany to ogórkowa, krupnik, pomidorowa, jarzynowa, neapolitańska, pieczarkowa, barszcz ukraiński i porowa z groszkiem
hmm
a jak sie robi neapolitanska? bo brzmi pysznie
u mnie rosół i krupnik w repertuarze innych bym sie na razie nie odwazyla
a tak w ogóle to ostatnio jestem niezupowa
i codziennie jem kopytka z pulpecikami z filetow z kurczaka i sosikkiem z marchewka
 
Do góry