reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Oj Wy znowu o tych ograniczeniach podczas karmienia! Ja tam na początek zamierzam jeść normalnie, a jak coś 'wyniknie' to będę się martwić.
Ja tez sie wlasciwie normalnie, choc jakis ciezkostrawnych, wzdymajacych itd nie jadam. W szpitalu kumpela przyniosla mi ulubione czekoladki, zjadlam chyba 7 za jednym posiedzeniem, i w nocy corcia cos fixowala z jedzeniem i plakala wiecej. Wiec teraz czekoladzie mowie NIET.
Reszta jak na razie ok.

reklama
A mnie cos wczoraj naszło...i upiekłam babke na oleju:)

Załączniki

• IMG_1259..jpg
    IMG_1259..jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 36
lubie ciasta na oleju za prostotę w robieniu :-) nienawidzę ucierać masła. wronka wrzuc przepis, będę miała na święta jeden pomysł mniej
proszę:
Babka na oleju

Składniki

6 jajek

1 szklanka cukru

cukier waniliowy

1 szklanka oleju

1 szklanka mąki

1 szklanka mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

kakao

olejek rumowy albo migdałowy (jak kto lubi)

Wykonanie

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić mikserem na pulchną masę. Stopniowo wlewać olej ciągle ubijając. Następnie dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną (przesianą z proszkiem do pieczenia) delikatnie ciasto mieszając łyżką. Na końcu dodać olejek. Wlac połowe na blachę. Do drugiej polowy dodac kakao, wymieszac i wylac na pierwsza połowe. Piec w temp. 170- 180 stopni przez ok 40 minut.

ooo widze ze kawałek juz dla mnie ukroiłas :-)
oczywiscie:)...już wysłalam golębia pocztowego:)

reklama
Do góry